Referat: Tranås Fotbollförening - Vetlanda
TT-Vetlanda 4-0
2020-03-20 09:12

Vilken match ni gör! Otroligt fantastiskt kul att stå vid sidan som tränare!

Vi startar matchen med så mycket energi att vi glömmer matchplanen något, men när det är för mycket energi som är problemet då kan jag leva med det. Vi är först på varje boll, går in tufft i närkamperna, och kommer trots hög press rätt in i den.  Vi skapar direkt farliga målchanser, det dröjer till matchminut 32 innan vi rättvist tar ledningen med 1-0, en perfekt slagen hörna av Hanna som Lydia kommer fint till och nickar in ledningsmålet! Innan paus gör vi ett mål till, Vilma L serverar Hanna som aldrig missar sina frilägen 2-0.  Vi kontrollerar match och är det klart bättre laget.

Moa kommer in när Wilma skadar sig, och gör det som vanligt bra på sin kant!

I halvtid byter vi lite positioner och spelare, Clara, Marri kommer in på innermitt

Tilda och Ina vilar, både gjorde en väldigt bra första halvlek. Det tar bara 5 minuter i andra innan Clara ökar på ledningen till 3-0 ett fint anfall om jag minns rätt spelar Hanna fram Clara som avslutar i bortre hörnet.  4-0 kommer i matchminut  77 det var dags för Wilma W att göra ett mål, hon har kämpat krigat haft lägen och envis vinner. För mig som tränare är det inte viktigt vem eller hur vi gör mål, utan att vi alltid gör vårt bästa och kämpar för laget. Vilket Wilma gjorde idag.

Jag vill ge det största pluset till Hanna Sparv för att hon visar ledaregenskaper på plan som jag har efterfrågat i truppen, precis så beter sig en rutinerad ledare på plan!

Sen måste Lollo nämnas för den match hon gör, första starten i A laget och som du tog för dig, mycket imponerande. Även Ellen och Ina ska ha beröm för deras debut från start.

Och så vår säkerhet själv i mittförsvaret tillika kapten Lydia stabilt rakt igenom,  snart sitter hörnvarianten också J

Vid några perioder i matchen tappar vi lite fokus, men på det stora hela en mycket bra match