Bankeryds SK2 - 6Tranås FF/Torpa AIS div3

Serie:Träningsmatcher 2019
Referat: Bankeryds SK - Tranås FF/Torpa AIS div3
Vinst mot Bankeryd!
2019-04-07 18:56
Härlig vinst med 6-2 borta idag mot Bankeryd på ett soligt Furuviks IP.☀️ Det kändes att vi hade rätt inställning redan i omklädningsrummet - taggat och fokuserat. 1-0 kommer redan efter 3 min på en lång utspark från Julia där Maria löper ifrån sina backar och petar bollen förbi målvakten. Vilken start! Spelet böljar sedan under halvleken. Vi har några fina spelvändningar från Marri och Ekvall och även fina uppspel från backlinjen, även om vi många gånger har svårt att hitta fötter. Bankeryd visar prov på stark kämparvilja och kommer igenom några gånger i djupled, dock utan att skapa några större farligheter. Tyvärr resulterar slarvigt passningsspel från oss i att Bankeryd kan reducera till 1-1 i 32:a mintuten. Vi svarar dock direkt genom Hanna Sparv som sätter 2-1 några min senare och i halvlekens sista minut gör Stina årets snyggaste mål hittills när hon dundrar upp bollen i krysset från straffområdeslinjen efter fint inspel av Tilda. 3-1 till TT!

I andra halvlek tar vi kommandot och det blir tydligt att vi är det fysiskt starkare laget. 4-1 kommer genom Maria i 60:e minuten. Bankeryd, som inte ger upp, lyckas kvittera till 4-2 i 70:e men får inte leva på det målet länge då Ekvall, som gjort en riktigt bra andra halvlek och varit inblandad i mycket, dundrar in 5-2. Sparv sätter sedan spiken i kistan med 6-2 i 83:e. 🙌🏻⚽️

Härligt jobbat av alla idag, hela laget har en riktigt bra inställning! Extra plus till Josefine, Tilda och Maria som jag tycker visar lite extra vilja under matchen och till vår kapten Hanna Svensson som följer med och spelar 90 min trots att hon jobbat hela natten. En stor eloge till Marigona och Anders som båda ställer upp med kort varsel när vi fått två sena avhopp - sanna lagspelare! 🌟

Vi tackar Bankeryd för en god match och önskar dem lycka till i serien. Nu tar vi med oss denna goa inställningen till träningarna nästa vecka och laddar till tusen för kommande seriepremiärer i div 2 och 3! 💪🏻🖤⚽️