Matchnummer: 230321020
Samling:13:30
Referat: Tranås FF/Torpa AIS - Mjölby FC
2019-05-05 21:43
Vi pratar innan matchen om vikten av rätt inställning, utan den spelar inget annat någon roll
Och det visar vi ytterligare en gång, en kanon inställning från början till slut.
Vi vinner rättvist mot Mjölby (inte Eksjö :) 5-0
Men det är Mjölby som har den första stora chansen i matchen, en långboll som går igenom hela vårat lag, Mjölbys anfallare springer sig helt fri, och där
står våran för dagen supermålvakt Julia Ceder rätt och räddar. En mycket viktigt psykologisk räddning. Julia gör en mycket bra insats matchen igenom.
Matchen startar ganska jämt. Inget lag som tar tag i taktpinnen, vi skapar lite chanser, Mjölby skapar lite chanser, vi ligger rätt med laget.
Men så i den 27 matchminuten kämpar Wilma Wigren till sig bollen, går förbi sin spelare och passar snyggt fram bollen till Maria som lugnt och säkert gör 1-0
Som står sig halvleken ut. Känslan i halvtid är god, vi är bättre än Mjölby vi vill gå ut och göra 2an. Inte bli för försiktiga.
Och som vi kommer ut i andra halvlek, vi dundrar på och kör över Mjölby, vi gör 2-0 i 52 matchminuten 3-0 i 54 minuten 4-0 i 58 matchminuten, Maria,
Wilma W,Wilma W. Och matchen är avgjord, så otroligt skönt och så bra vi spelar. Som Grädden på moset gör Maria "hattrick" i slut av matchen.
Vi får inte glömma den kollektiva insats som detta var, från Julia Ceder i mål, backlinjen och då framförallt Lydia som gör blott sin andra match
som ytterback, och gör det med en äran. Moa gör sin första match från start och gör det kanon, Elsa, Hanna Sparv, och Rebecca som vanligt duktiga.
och anfallarna behöver jag inte nämna(superinsats). Elin, Clara och Sara kommer in och gör det kanon. Kommande vecka ska ordet ödmjukhet vara ett nyckelord
efter 10-1 på två seriematcher så måste vi vara ödmjuka och förstå att inga matcher vinns enkelt, hårt jobb och rätt inställning är nyckeln till 3 poäng