Referat: Tranås/Torpa B - IF Eksjö Fotboll U
Vinst mot Eksjö för div.3 i premiären!
2019-04-20 19:00
Seger med 2-1 i gårdagens div.3-seriepremiär mot Eksjö! 🌟

Att vi ställer upp med ett ungt lag där många spelare debuterar i div.3 märks föga. Alla spelare ger 100 % och visar från första stund att vi vill vinna den här matchen. I början av första är spelet böljande och inget lag kommer till några större farligheter. Vi försöker rulla mycket boll, gör fina spelvändningar och kommer flera gånger runt på kanterna. I 21:a minuten gör Elsa ett vackert genombrott från mitten och går förbi i princip hela Eksjös backlinje och får fram bollen till Clara som sätter 1-0. Härligt! Efter det tar vi över spelet mer och mer och kommer till flera farliga lägen, dock utan att lyckas få in bollen.

I andra halvlek är Eksjö det bättre laget första 10. De vinner de flesta närkamper och lyckas kvittera i 54:e minuten. Efter det jobbar vi oss in i matchen igen och tar över spelet allt mer. Lydia har två farliga skott som smiter precis utanför stolpe/ribba och lyckas sen i 66:e minuten pricka målet. 2-1 till TT! Vi slår inte av på takten utan fortsätter spela fin anfallsfotboll samtidigt som Julia gör några viktiga räddningar när Eksjö kommer upp i kontring. Vi kommer till en rad lägen där vi kunnat avgöra matchen men lyckas inte sätta dit bollen och i sista minuterna skapar Eksjö två hörnor. Nervöst in i det sista men vi står emot och tar hem 3 välförtjänta poäng!

En stor eloge till hela laget för att ni visar på planen precis det vi snackade om innan matchen - spelglädje, mycket snack och en riktigt vinnarinställning! Kul att se F17-spelarna gå in och ta för sig, framför allt Elin och Erna som får mycket speltid. Extra plus också till Maja som presterar på topp på yttermitten och Lydia som kommer in med grym energi och löparvilja och som också avgör matchen.

Nu håller vi tummarna för ytterligare en seger mot Eksjö i måndagens drabbning i div.2! 💪🏻👊🏻