Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Tranås FF
2 - 1
Mariebo IK
Tranås FF2 - 1Mariebo IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 24 april, 18:30
Plats:Bredstorps IP - Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 145802001
Samling:17:15, Bredstorp
Aktivitetsinfo: DM mot Mariebo
Trupp:Ellen Leijon Kraft
Elsa Bladh
Evelyn Karlsson
Greta Lindvall
Hedda Rosén
Hedvig Blomquist
Ida Ydrestrand
Isa Ax Ring
Julia Ranler
Kajsa Lagerqvist
Medina Isakovic
Michelle Sparv Helgesson
Miranda Åkerstedt
Siri Lorentzon
Wilma Undfors
Tranås vinner mot Mariebo i första DM matchen
2019-04-24 20:51
Laget som gjorde det
Ikväll var det premiär för Tranås FF F-04 och detta med match i DM, och vilken match vi fick redan i första omgången. Det kunde lika gärna ha varit finalen skulle jag säga. Mariebo stod för motståndet, en klubb som har anor i att ha duktiga dam och tjejlag och vi visste att det var en av de bästa motståndarna i hela DM. Och när matchen drog igång så var det precis så jämt som vi på förhand hade trott. Vi hade fått information om att Mariebo var mycket segervissa inför denna matchen och det var nu upp till våra tjejer att visa hur fel de hade
I de inledande minuterna skapade Mariebo flest målchanser men vår backlinje var riktigt på tårna denna kväll och släppte inte mycket förbi sig och släppte vi till chanser så var det från lite svårare lägen. Redan i 11 minuten så drabbas Ida av skada i foten och fick kliva av. Det dröjer ända till 16 minuten innan vi skapar en lite bättre målchans där Evelyn kommer i en fin löpning och går på skott dock är det mitt på målvakten. Efter detta så tycker jag att vi tar över mer och mer och skapar riktigt farliga målchanser.

21 och 22 minuten så har vi två riktigt bra chanser det var Evelyn och Elsa som har var sin chans men de skjuter strax utanför var sin stolpe. I 23 minuten så får Tranås straff efter att det var en solklar hands i straffområdet och vi skickar fram Elsa som iskallt placerar in den och vi har 1-0. 

I 31 minuten får Mariebo hörna och det blir en riktig farlig hörna där deras spelare kommer högst men nickar över. I 35 minuten så kommer Medde i en fin löpning med boll och passar sentt inåt i straffområdet till en fri Wilma som enkelt sätter 2-0. Nu kanske jag är partisk men jag tycker att vi leder i halvtid helt rättvist, vi borde haft ytterligare en straff på ännu en hands i straffområdet. Den var kanske inte lika klar hands som i första läget då vi fick straff men den var ändå tydlig. Men vi är nöjda med 2-0.

Inför andra pratar vi om hur väl vi håller uppe vårt spel och väljer oftast de enkla passningarna. Och att vi skall fortsätta spela vårt spel. Första 20 av andra är det inte så mycket skönspel utan mer kriga  för att inte släppa till något mer. Men i 62 minuten så börjar tröttheten märkas och vi väljer att ta lite svårare pass och det straffar sig direkt  och vi bjuder mer eller mindre på 2-1 målet genom att inte vara lika fokuserade som vi borde och med det kommer det lite fel beslut vilket är helt naturligt.

Efter det så kör Mariebo på 3 backslinje och sätter högre press och försöker med långbollar men vår backlinje gör ett fantastiskt jobb och är med på varenda löpning. Tröttheten börjar märkas allt mer och Mariebo kommer närmare och närmare mål. De får ett par hörnor och jag måste säga att det var fantastiskt fina hörnor de slog så det var långt ifrån ofarligt men vi lyckas rensa undan även om det ibland var i sista sekunden. I slutet av matchen var det dags för nästa skada och nu var det Hedda som fick kliva av efter en vridning i knät. 

Matchen slutar 2-1 till Tranås och jag kan inte annat säga än att jag tycker det var rättvist och speglar matchen rätt bra. Mariebo är nog ett av de bästa lagen vi mött så det känns ju alltid lite extra skönt att få med sig vinsten i en jämn match.

Och till tjejerna kan vi bara säga "Ni är faktiskt så här bra". I den här matchen måste jag berömma backlinjen som gör så gott som allt rätt. Även Elsa på mitten som skapar ett lugn runt sig då hon vågar hålla i bollen för att låta lagkamraterna komma i rätt position. Men fotboll är en lagsport och idag uppträdde vi precis så som ett lag ska. 

Grymt jobbat tjejer "Ni är bäst"
 
Tranås FF  -  Mariebo 2  -  1  (2-0, 0-1)

Skottstatistik: 16 - 14 (8-8, 8-6)

//Ledarna 

<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner