Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Nässjö FF 1
1 - 1
Tranås FF 1
Nässjö FF 11 - 1Tranås FF 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 16 maj, 19:00
Plats:Skogsvallen
Tävling:
Matchnummer: 145101011
Samling:17:00, Coop
Trupp:Ellen Leijon Kraft
Evelyn Karlsson
Greta Lindvall
Hedda Rosén
Hedvig Blomquist
Ida Ydrestrand
Isa Ax Ring
Julia Ranler
Leya Argus
Medina Isakovic
Michelle Sparv Helgesson
Miranda Åkerstedt
Siri Lorentzon
Wilma Undfors
Jämn tillställning i Nässjö
2019-05-17 10:22
Så var det dags för tredje seriematchen i F-15 Elit för våra tjejer, denna gång på bortaplan i Nässjö. Skogsvallen bjöd på ganska kyliga vindar och ser man till matchen så var det laget med medvind som lyckades bäst. Som tur är så byter vi ju sida så det blev rättvist. Avhopp och skador gör att vi går runt på lite få spelare och i matchen så drabbades vi av ytterligare skador vilket aldrig är roligt. Något som dock kan bli roligt på sikt är att vi kommer starta upp en sida med citat som är värda att spara, det kommer vara från tjejerna/föräldrarna och ledarna i laget och det finns förmodligen en mängd redan nu så denna sida kommer förhoppningsvis att fyllas på allt eftersom.
Nu till matchen och det var som sagt fördel för det lag som hade medvind i respektive halvlek och matcher mot Nässjö FF har historiskt sett varit jämna vilket är de allra roligaste matcherna. Inför matchen så pratade vi lite med domaren och sa att vi eftersträvar att få bort användandet av händer och armar både när det gäller våra egna tjejer och naturligtvis för motståndarna. Och ser vi till hela matchen var det ganska mycket användande av armar och det var inte många gånger det blåstes för det, så jag antar att vi får fortsätta tjata om det.

Det var ett riktigt ställningskrig i första halvlek och det böljade lite fram och tillbaka men Nässjö hade nog lite mer än oss och detta till stor del av vinden som var en extra spelare för laget som hade den i ryggen. Det är också klart att vi behöver mycket mer grästräning för vi får inte till vårt spel alls på naturgräs. Vi har fortfarande bekymmer med att ta rejäla beslut och det blir för smått spel vilket gör att vi bjuder in våra motståndare. Visst hade vi några chanser  i första och ser vi till skotten så var det helt jämnt 3-3. Vi går till vila med 0-0 på tavlan.

I halvtid pratar vi om att vi måste bli rejälare och sätta passen hårdare och vända så att vi ligger nära våra motståndare i försvar och gå ifrån i anfall. 

2 minuter in i andra så vet jag egentligen inte vad som gick snett men det verkar som att det blev någon form av missförstånd i försvarslinjen vilket gör att Nässjö ganska enkelt får utrymme och kan också sätta 1-0. Efter detta så tycker jag att Tranås tar över mer och mer och skapar chans på chans men det funkar inte som vi önskar på gräset. Vi har ett goooo i hos tjejerna som egentligen aldrig viker ner sig, får lite känslan att hela laget tagit till sig "It aint over until the fat lady sings" vilket är så himla härligt och en stor styrka.

Tranås drabbas av skada i 62 minuten och det är Medde som trampar snett i straffområdet och blir liggande, här kommer nog det första i raden av citat som kommer förgylla vår hemsida, när vi kommer fram till Medde som ligger i straffområdet så utbrister hon "den är av, den är av, den sitter inte ens fast på foten" .  Vi såg att foten satt fast och efter besök på akuten i Eksjö så konstateras det att foten är stukad och Medde får ta det lugnt i några dagar. I de sista minuterna skapar vi flera chanser och i sista ordinarie minuten så blir det lite tilltrasslat i motståndarnas straffområde och Isa kliver fram för andra matchen i rad och klipper till och kvitterar till 1-1. Detta står sig sedan och vi får lämna Nässjö med oavgjort vilket både vi och motståndarnas tränare ansåg vara rättvist. 

Vi tar med oss kämpaglöden och vetskapen om att vi måste ner mer på naturgräs och träna.

Skottstatistiken 8-5 (3-3)
Resultat 1-1 (0-0) (Målskytt TFF Isa Ax Ring)

//Ledarna
<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner