Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

FC Vetlanda Dam 1
2 - 3
Tranås FF 1
FC Vetlanda Dam 12 - 3Tranås FF 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 03 maj, 18:30
Plats:IP Vetlanda
Tävling:
Matchnummer: 145101001
Samling:16:30, Coop parkering
Trupp:Ellen Leijon Kraft
Evelyn Karlsson
Greta Lindvall
Hedvig Blomquist
Julia Ranler
Kajsa Lagerqvist
Leya Argus
Medina Isakovic
Michelle Sparv Helgesson
Miranda Åkerstedt
Sara Primeus
Siri Lorentzon
Wilma Undfors
Skön uddamålsseger i Vetlanda
2019-05-04 19:19
Laget för dagen
Så var det hög tid för seriepremiär i F-15 Elit och matchen spelades i Vetlanda på fredagskvällen, detta är en serie vi sett fram emot att vara med i då vi vill mäta oss mot de bästa lagen i Småland. På vägen dit så fick vi besök av Kung Bore som vräkte ner snö vilket kändes så där. Men när vi kom till Vetlanda så lyste solen och inte en snöflinga. I denna match så blev det lite väl mycket fokus på domaren då det fanns mer att önska som när en motståndare fullföljer en tackling mot Jullan i målet trots att hon säkert haft bollen i famnen 2-3 sekunder. Klart vi reagerar och kanske ändå mer när vi får till svar att det inte var någon fara och att Jullan inte skadade sig. Dessutom fick inte publiken stå var de ville, samt vara engagerade. Ska försöka hålla mig ifrån mer om detta ämne längre fram i referatet. 
I första halvlek var vi det bättre laget och vi släppte inte till mycket alls bakåt utan vi var med från början och redan efter 9 minuter så slår Sara en fin pass i djupet mot en löpande Medde som löper ner mot kortlinjen där hon vänder om och passar snett inåt bakåt mot Wilma som fint sätter 0-1.

Efter det böljar spelet lite och Vetlanda fick hörna i 20 minuten och det var fina hörnor rakt igenom hela matchen men vi lyckas rensa undan, efter det så har Tranås en fin chans där Kajsa testar skott och den smiter precis ovanför ribban. I slutet av första så är vi lite trötta och tar en del felbeslut vilket leder till att Vetlanda kommer till ett bra skottläge men Jullan i målet är vaken och räddar. Ledning med 0-1 efter första

I andra så känns det som att vi ställt ett annat lag på planen och vi låter Vetlanda få behandla boll och trycka oss tillbaka och de har någon hörna cirka 6 minuter in i andra och som jag skrev kände vi oss allt utan lugna vid dessa tillfällen. I 56 minuten så kommer Vetlanda på nytt och denna gången kommer de i ytterligare ett farligt läge och testar skott som Jullan får sträcka ut rejält på och med fingertopparna lyckas hon tippa bollen i stolpen.

I anfallet efter så lägger Leya en boll i djupet mot Medde som bryter in och sätter 0-2, efter detta så lyfter Vetlanda laget och i 65 minuten försöker vi hålla Vetlanda borta från bollen men vi faller istället och Vetlanda kommer ganska fria med Jullan och vi får med det 1-2. Nu är jag väl kanske partisk som vanligt men jag tycker vi borde haft frispark innan. Men det är domaren som dömer.

Vi är rejält tillbaka pressade och kommer väl bara i sporadiska försök till kontringar  och efter att Vetlanda vänt spelet efter en sådan kontring så hamnar vi efter och när vi skall spela tillbaka till Jullan så blir det ingen kompispass direkt utan det skapar rejäl oreda och Vetlanda bryter in i straffområdet och vi tar ett felbeslut till och drar lite i armen. I 77 minuten av de 80 så drar vi på oss en straff och det är inte mycket att säga om den, det är straff. Och här tar man chansen och vi har 2-2. Både jag och Thomas säger att det egentligen nog är rättvist med ett oavgjort resultat med tanke på hur matchen sett ut. Men här tror jag att Vetlanda slappnar av lite och släpper in oss i spelet igen. Wilma står precis på offsidelinjen när Medde får bollen och lägger den i djupet och Wilma löper ifrån sin back och sätter 2-3 på övertid. 

Men det är inte slut utan Vetlanda satsar allt framåt i slutet och får några lägen varav någon hörna så det var nervöst ända tills domaren blåste av matchen och vi vinner med 2-3. Alltid skönt att ta hem en trepinne.

Och jag sa ju att jag inte skulle nämna något mer men det var jag som skrek mest på domaren när de gick på Jullan men när domaren kom mot sidlinjen så var det Thomas som fick ta smällen, det är så jag jobbar. Grymt skön seger tjejer


//Ledarna<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner