Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Tranås FF 1
3 - 3
Forsheda IF
Tranås FF 13 - 3Forsheda IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 10 maj, 19:00
Plats:Bredstorps IP Friidrottsplanen
Tävling:
Matchnummer: 145101005
Samling:18:00, bredstorp
Trupp:Alva Knutsson
Ellen Leijon Kraft
Evelyn Karlsson
Greta Lindvall
Ida Andersson
Isa Ax Ring
Julia Ranler
Leya Argus
Maja Pihl
Medina Isakovic
Michelle Sparv Helgesson
Miranda Åkerstedt
Siri Lorentzon
Wilma Undfors
Snöpligt poängtapp hemma mot Forsheda
2019-05-11 17:53
2 "hönor" av samma sort gjorde att TFF tappade poäng
På fredagen så var det så dags för andra matchen i F-15 Elit och för dagen så stod Forsheda för motståndet och alla matcher i denna serien kommer bli tuffa men det är ju lite det som är tjusningen med fotboll. Men i just denna matchen så fanns det en del mer att önska, inte för att ta udden av vad Forsheda gjorde utan kanske mer av vad vi inte gjorde.
När matchen sätter igång på friidrottsplan så känns allt kanon, möjligtvis att planen är något mjuk och hal efter regnandet i 2 dagar men en jättefin plan bjuds det på. Och vi tar tag i taktpinnen direkt och det känns som att vi kommer klara att hålla undan. Men i 5 minuten får Forsheda "höna". En variant som man övade in redan på tiden man spelade 7-7 fotboll. Dock effektiv om man inte är med och går på bollhållare. Vi har en spelare som kliver på men blir överspelad och resterande står bara och väntar på att Forsheda spelaren skall skjuta. Och visst kommer skottet och vi har 0-1. Forshedas första skott på mål och underläge.

Det är också det enda skottet vi släpper till i första, vi skapar lägen och skjuter 10 skott (kan vara lite överdrivet då vissa mer var lösa pass till deras målvakt) I slutet av första får Jullan en smäll mot huvudet och vi får sätta in Michelle i målet. Vi går till halvtid med 0-1 på tavlan. 

I halvtid pratar vi igenom det som hände vid "hönan" och vikten av att läsa av vad som kommer.

I andra kommer vi ut och sätter press men i och med det så släpper vi också upp Forsheda lite enklare i planen och redan efter 6 minuter av andra så kommer Forsheda på kanten och får till ett riktigt fint skott som seglar över Jullan i målet och vi har 0-2, ibland är inte fotboll rättvist. Vi går ner på 3 backs linje för att sätta högre press och efter det så ser det mycket bättre ut och vi är det klart bättre laget.

I 56 minuten så lägger Michelle en fin boll i djupet till en löpande Miranda som lägger ett fint inlägg lågt mot Medde som styr in reduceringen till 1-2. I 63 minuten så bryter Isa ett uppspel och prövar skott med VÄNSTERN!! och vi reducerar återigen och vi har 2-2 och lite rättvisa är skipad. I andra tror jag vi hade minst 5 frilägen utöver målen och varje gång så skjuter vi mitt på målvakten, jag vet att vi sagt att tillslut så kommer hon flytta på sig men vi måste bli bättre i avsluten.

Efter detta så är det mer eller mindre spel mot ett mål och i 78 minuten får Tranås hörna och de hörnor vi haft tidigare har varit fina och denna är inget undantag, dock blir det lite flipperspel och bollen går ut till hörnläggaren (Medde) igen som lägger in bollen i straffområdet igen och där står Wilma som sätter 3-2 och då känns det rättvist. 

I den absolut sista minuten får Forsheda hörna igen och likt den första hörnan ställer de upp precis lika dant och vi har en som rusar ut mot en kort slagen hörna och blir överspelad och vad gör de andra, varför göra något annorlunda. Vi står och väntar på att Forsheda skall skjuta och det är klart att de gör det och vi har 3-3. efter detta så blåser domaren av matchen.

Ja, ibland är inte fotboll rättvist, detta borde utan tvekan varit en trepinne på kontot. Man kan aldrig slappna av.

Dock skall vi ge en stor eloge till hela laget som lätt hade kunnat hänga med huvudena då vi trots övertag ligger under med 0-2. Men vi ger aldrig upp vilket är en grym styrka, ta med er det tjejer. Vi vänder till 3-2 och åker på ett riktigt skitmål i slutet. Skall absolut inte föringa Forshedas insats men vi kan bättre än så här.

//Ledarna

<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner