Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Tranås FF 1
1 - 4
IFK Kalmar
Tranås FF 11 - 4IFK Kalmar

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 24 juni, 17:00
Plats:Torpavallen
Tävling:
Matchnummer: 145101028
Samling:15:45, Torpavallen Hestra
Aktivitetsinfo: denna match spelas på Torpavallen i Hestra på grund av alla planer var upptagna i bredstorp. behöver ni skjuts får ni höra av er.
Vi kallar alla som är tillgängliga för denna match
Tranås föll på hemmaplan mot IFK Kalmar
2019-06-24 20:13
IFK Kalmar på besök på Torpavallen
På måndagen så kom IFK Kalmar på besök, och de fick besöka Torpavallen där vi spelade denna match. Det var tre veckor sedan Tranås spelade match senast och det märktes över hela planen. Vädret var strålande fotbollsväder, åtminstone för de som stod vid sidan av planen där man kunde sola sig lite i spelavbrotten. För spelarna kan det varit lite varmare.
Vi visste på förhand att IFK Kalmar är ett bra spelande lag och det var väl precis vad de visade från start, Tranås kom väl inte upp alls i den standard vi är vana vid. Det var lite tamt i markeringsspelet och vi lät Kalmar vända upp och leta passningsalternativ vilket straffar sig mot ett väl spelande lag.

I den 9 matchminuten så tappar Tranås lite i sitt presspel och låter Kalmar spela och vi tittar lite mycket boll vilket leder till att de kommer till skottläge och vi har 0-1 genom nr:9 Wilma Svensson i Kalmar. Precis efter avspark så spelar Siri upp bollen till Medde som passar vidare till Wilma som går på skott och sätter reduceringen 1-1.

Efter detta så är vi inte riktigt med i matchen, vi ligger för långt ifrån i markeringar och vi tar inte löpningar utan boll och med det så blir vi överspelade gång på gång där Kalmar är riktigt duktiga, vi behöver inte göra dom ännu bättre. Fantastiska krossbollar och fina löpningar på kanterna är vad Kalmar radar upp och då vi inte är riktigt med så är vi efter i så gott som varje löpning. I 16:e minuten så tappar vi markering och Kalmar löper fint och vi har 1-2 genom nr: 5 i Kalmar Tilda Karlsson.

Men då Kalmar kommer fram allt mer i planen gör att vi kan kontra lite och vi har ett par lägen under 5 minuter cirka där vi pressar Kalmar lite grann och kommer till avslut men utan resultat.

I sista minuten innan paus så bjuder vi på ett mål genom att vi inte passar som vi ska utan det blir tapp av boll och vi har 1-3 av nr: 99 Elsa Lind (enda 06:an i laget för dagen). Detta blir också halvtidsresultatet. I halvtid så pratar vi om vilja och att vi måste ligga mycket närmre i markeringar och inte låta Kalmar vända upp med boll. Men Kalmar leder helt rättvist!

Vi ändrar om lite inför andra och det ser lite bättre ut än i första men i stora delar av andra så är Kalmar det starkare laget spelmässigt, men det är lite bättre spel av hemmalaget också vilket gör att det blir lite jämnare, dock kommer Kalmar till mer klara avslut men Jullan är välplacerad i målet och plockar dessa. I matchminut 75 så tappar vi markering efter inkast och Kalmar kan sätta slutresultatet 1-4. 

Ser man till matchen i sin helhet så kan vi konstatera att IFK Kalmar vinner helt rättvist och var det klart bättre laget för dagen, vi coacher i Tranås får väl ta med oss att det är för långt uppehåll med 3 veckor, tjejerna får bryta ihop ikväll och gå vidare. På måndag är det match mot Värnamo i DM. Sedan hoppas jag att vi kan bjuda Kalmar på bättre motstånd när vi spelar returen i höst.

//Ledarna<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner