Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Tranås FF 1
1 - 0
Tenhult/Taberg 1
Tranås FF 11 - 0Tenhult/Taberg 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 06 september, 19:00
Plats:Bredstorps IP Konstgräsplanen
Tävling:
Matchnummer: 145101047
Samling:17:45, Bredstorp
Trupp:Alva Knutsson
Ellen Leijon Kraft
Evelyn Karlsson
Greta Lindvall
Hedda Rosén
Hedvig Blomquist
Ida Ydrestrand
Isa Ax Ring
Julia Ranler
Kajsa Lagerqvist
Medina Isakovic
Michelle Sparv Helgesson
Miranda Åkerstedt
Sara Primeus
Siri Lorentzon
Wilma Undfors
Tranås FF återtog tredjeplatsen i F-15 Elit efter seger på hemmaplan
2019-09-07 08:45
Ellen Leijon Kraft enda målskytt i matchen mot Taberg/Tenhult
På fredagen kom Taberg/Tenhult på besök till Bredstorp för match i F-15 Elit, efter förra helgens vinster så har det hänt en del i vår serie. Nässjö drog sig ur F-15 Elit och det påverkade vår placering i serien, då vi hade en oavgjord samt förra helgens seger mot Nässjö så tappade TFF 4 poäng och halkade ner en placering i serien och det var just Taberg/Tenhult som tog över 3:dje platsen från oss. Det brukar vara jämna och tuffa matchen när vi möts och kvällens match var inget undantag. 
Som jag redan nämnt så brukar matcherna mot Taberg/Tenhult vara tuffa och jämna men samtidigt mycket roliga att spela. När matchen blåses igång av domaren så måste jag säga att vi inte var riktigt med i matchen, Vi låter Taberg/Tenhult vända upp och komma med bollar i djupled gång på gång och det gör att vi släpper till målchanser. Redan i den tredje matchminuten så kommer det ett uppspel från motståndarna från mitten och i djupled ut på kanten som avslutas med ett skott som Jullan räddar. 

Detta fortsätter så gott som hela första halvlek och uppspelen är näst intill identiska, man söker nummer 2 (lagkapten) som går som defensiv mittfältare tar upp bollen en bit i plan och lägger en boll i djupled ut på kanten till nummer 20. Men vi har en stabil backlinje som kan stå emot det mesta men här får framförallt vår mittback Ellen jobba hårt för att hålla motståndet på utsidan och övriga backlinjen skär av övriga alternativ.

Taberg/Tenhult visar upp ett riktigt bra spel där de rullar boll men som jag skriver ovan så gick det inte många minuter innan man läst av deras idé, trots detta så ligger vi som tidigare matcher lite långt ifrån och tillåter Taberg/Tenhult att spela som de önskar vilket gör att de i den 16 minuten får sitt andra läge men här går skottet utanför.

I den 20:de minuten så lyckas inte Tranås rensa undan bollen men skottet som kommer går över. Efter detta så ser det lite bättre ut men vi kommer inte riktigt förbi och med det skapa några heta chanser, i den 35 minuten så får Taberg/Tenhult frispark på kanten utanför straffområdet, en mycket fin frispark mot bortre delen av straffområdet och ett direktskott men även detta går över och vi har 0-0 i halvtid.

I pausen går vi in med tjejerna och har ett snack om vad vi behöver jobba på för att bryta mönstret, 1:a halvlek var definitivt Taberg/Tenhults som var lite hetare och lite mer taggade än oss. Innan vi går ut på planen igen så gör vi vad vi kan för att tagga till tjejerna.

När domaren blåser igång andra halvlek så ser det genast bättre ut och vi kan bryta högre upp i planen och med det ställa om lite tidigare och 2 minuter in i denna halvlek får Tranås sånär ett friläge men deras målvakt är vaken och kommer ut fint för att stoppa det.  I match minut 49 så kommer Wilma förbi på kanten och går på skott men målvakten räddar.

Efter detta så skapar Tranås flera lägen och vi stoppar ganska effektivt Taberg/Tenhults anfallsförsök och nu spelar vi mer likt den fotboll vi kan. I 61 minuten testa Evelyn lyckan och får iväg ett fint skott från vänsterkanten och den går i utsidan av stolpen. Vi sätter allt mer press vilket också får motståndarna att backa. I matchminut 63 så borde Tranås fått straff efter en solklar hands i straffområdet, hade bollen inte tagit handen så hade Miranda varit helt fri men det kommer ingen signal. 

Men är det något som är ett signum för våra tjejer så är det att vi spelar tills domaren blåser av matchen och vår press håller i sig vi får hörna i den 69 minuten, men den plockas bort av våra motståndare, i den 71 minuten kommer ytterligare en hörna och Wilma kliver ut för att ta den. En jätte fin hörna som går mot bortre delen av straffområdet där Ellen kommer i en fin löpning och knäar i bollen. Förmodligen inte det snyggaste målet vi gjort men alla mål räknas och vi har 1-0. Efter detta så håller vi uppe spelet bra men det är väl egentligen inget av lagen som skapar några heta chanser utan matchen väger lite till domaren blåser av den och vi är ännu obesegrade i höst.

Det var en jämn och rolig match där Taberg/Tenhult hade hela första halvlek och Tranås hade hela andra. En riktigt skön trepinne och med det så tar vi tillbaka 3:dje platsen i F-15 Elit

Resultat Tranås FF - Taberg/Tenhult 1-0 (0-0)

Målskyttar:
71 1-0 Ellen Leijon Kraft (Wilma Undfors, hörna)

<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner