Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Tranås FF 2 9-m
6 - 1
Jönköpings Södra IF
Tranås FF 2 9-m6 - 1Jönköpings Södra IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 26 april, 19:00
Plats:Bredstorps IP Friidrottsplanen
Tävling:
Matchnummer: 145102004
Samling:17:45, Bredstorp
Aktivitetsinfo: Första seriematchen, spelas på friidrottsplanen.
Trupp:Alva Knutsson
Ellen Leijon Kraft
Greta Lindvall
Hedvig Blomquist
Ida Andersson
Isa Ax Ring
Julia Ranler
Kajsa Lagerqvist
Leya Argus
Maja Pihl
Medina Isakovic
Michelle Sparv Helgesson
Miranda Åkerstedt
Sara Primeus
Siri Lorentzon
Wilma Undfors
Seger med 6-1 i seriepremiären F-04 NV1
2019-04-27 08:12
Vinnare i seriepremiären F-04 NV1
Under fredagskvällen var det dags för seriepremiär mot Jönköpings Södra IF som vi inte mött på länge, tydligen har vi mötts när vi spelade 7-7. Vädret visade upp sig från den bästa sidan och vi hade ett lag som var taggat men med vissa frågetecken av olika anledningar. J-Södra har ett -05 lag med några 04:or i truppen i denna serien och uppgav innan match att de kanske helst skulle varit i NV2 serien. Matchen spelades på Bredstorps friidrottsplan som var riktigt fin. Måste skicka en eloge till vaktmästarna som sköter ytorna!
När matchen drar igång så är det ett stressat Tranås som visar upp sig och ingen vill ha bollen riktigt vilket gör att spelet vi vet att tjejerna kan spela inte visar sig men försvarsmässigt så känns det stabilt då vi inte släpper till något farligt alls. det dröjer till 16 minuten innan vi skapar vår första målchans och detta genom att Wilma slår en fin pass fram till Medde men som tyvärr inte får någon bra träff och bollen går utanför.

I 23 minuten får TFF hörna och Kajsa lägger en fin hörna (som vanligt) in i mitten av straffområdet där bollen agerar flipperkula men tillslut når den Ida Andersson (inlånad från -05) som sätter 1-0. Efter detta lossnar det och vi tar över matchen totalt. Sara  kommer i 26 minuten i utkanten av straffområdet och skjuter och vi har 2-0.

Knappt 10 minuter senare så gör TFF ett mönsteranfall där vi väggpassar oss fram och Medde löper ner i utkanten av straffområdet och lägger en tillbakapass till Miranda som sätter 3-0. I första halvleks slutminut kommer Kajsa fri men skjuter mitt på målvakten och vi går till vila med 3-0 på tavlan.

I början av andra så är vi tillbaka där vi startade matchen och vi hittar inte vårt spel alls utan vi gör våra motståndare bättre genom att inte ligga tillräckligt tätt i försvarsspelet vilket gör det enkelt för J-Södra att vända upp och spela förbi oss. I 42:a minuten så släpper vi till en målchans genom att vi slappnat av lite väl mycket och vi tappar i försvaret men Jullan i målet är på tårna och räddar, i vårt anfall direkt efter så kommer Isa i en fin löpning men skjuter strax utanför.

Vårt spel är fortsatt låst och i 49 minuten så tappar vi boll på mitten och J-Södra går igenom allt och reducerar till 3-1. Vi fortsätter att ligga för långt ifrån våra motståndare och släpper till ytterligare målchanser för J-Södra genom att inte ha fullt fokus, 58 minuten skall Jullan skjuta ut bollen men den går till en fri J-Södra spelare som skjuter direkt men Jullan revanscherar sig direkt och räddar, i 64 minuten så tappar vi boll i backlinjen och vi får ett skott som går precis utanför stolpen.

Vi manar på våra spelare från kanten och i 69 minuten så kommer Miranda i yttre hörnet av straffområdet och skjuter en höjdare som seglar mot bortre krysset men den seglar precis utanför och det går ett sus i publiken. Men här tar vi tag i matchen igen och vi börjar skapa lägen. I 71 minuten så skjuter Michelle, den tar på täckande spelare men går rakt ut till Medde som sätter 4-1, i 73 minuten kommer Ida A fint på kanten och passar fint in till Medde som sätter 5-1.

I 75 minuten drabbas vi av skada, det är Wilma som efter 3dje stämplingen på samma fot tvingas avbryta matchen. I 77 minuten har Ellen bollen på egen planhalva och ser att Miranda går på löpning, en fantastisk pass i djupet mot en löpande Miranda som bryter in i straffområdet och tåfjuttar bollen mellan benen på målvakten och vi sätter slutresultatet 6-1.

En skön seger i seriepremiären men det finns mer att önska när det gäller spelet i delar av matchen, men trots att vi inte gör en 100%:ig insats så vinner vi ganska komfortabelt vilket är en styrka. Hedvig gör en stabil insats som back för andra matchen i rad, Leya gör det samma och och slog rekord, jublande lycklig kommer hon och byter efter 22:38 och utbrister "så länge har jag aldrig spelat utan att byta". Framåt så skapar vi lägen vilket är det viktigaste, målen kommer så länge vi fortsätter att skapa. 

Nu finns det en del att jobba på och det gäller nog både spelmässigt men även det mentala

Grym kämpainsats tjejer

Tranås FF  -  Mariebo 6  -  1  (3-0, 3-1)

Skottstatistik: 23 - 7 (10-2, 13-5)

//Ledarna
 << Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner