Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

FC Vetlanda Dam 2
1 - 6
Tranås FF 2 9-m
FC Vetlanda Dam 21 - 6Tranås FF 2 9-m

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 17 maj, 18:30
Plats:Nydala
Tävling:
Matchnummer: 145102017
Samling:16:30
Trupp:Alva Knutsson
Amanda Gunnarsson
Evelyn Karlsson
Greta Lindvall
Gry Tapper
Hedvig Blomquist
Ida Andersson
Ida Ydrestrand
Julia Ranler
Maja Pihl
Saga Fritz
Sara Primeus
Siri Lorentzon
Wilma Undfors
Komfortabel seger i Vetlanda
2019-05-18 08:40
Grymma tjejer i båset
Fjärde matchen i F-04 NV1 serien där vi inför matchen var obesegrade och med det toppade tabellen, då vi har ett regelverk att följa så hade vi för dagen förstärkt laget med 5st tjejer från 05 laget och vilken match de gör. Ser vi till hela matchen så var det enligt mig ett stort fall framåt när det gäller spel på naturgräs och inställningen var på topp hos tjejerna. Det enda som inte var på topp var väl kanske planen (men bättre än den vi sist spelade på i Vetlanda) men framförallt vädret. Regn och ganska kallt. Och som en liten vana så drabbades vi även i denna match av skada.
Som topplag i serien så var det väl Tranås som skulle hållas som favoriter, och det var fullt fokus från start och en hel del av det vi tjatat om tidigare och även inför denna match satt ganska bra. Skulle säga att vi dominerade och hade övertag i hela första halvlek. För dagen hade vi Jullan i mål, åtminstone i 12 minuter då Jullan får kliva av skadad (Stukad fot), det verkade dock inte vara lika allvarligt som Meddes dagen innan utan foten satt fast iallafall. I och med detta så fick Ida byta om och ställa sig i mål motvilligt då hon sett fram emot att få spela ute. 

I 16 minuten så kommer Saga Fritz på mitten och spelar fram till Amanda Gunnarsson som efter flertalet överstegsfintar går förbi försvararen och skjuter i mål och vi har 0-1. Minuten senare kommer nästa chans där Michelle testar skott men den går tätt över ribban. I minut 24 så får Tranås straff och vi skickar fram Ida Andersson som placerar den till höger om målvakten och vi har 0-2.

Efter detta så är det lite ställningskrig på mitten där vi kan se "lite" storleksskillnader där vi emellanåt väger lite för lätt men vi släpper inte till nått, faktum är att vi inte släppte till ett enda avslut i första halvlek. Det var fantastiskt att se hur vår backlinje höll ihop det och styrde ut spelet på kanterna eller kom helt rätt i brytningarna. I den 37 minuten så bryter Greta ett uppspel och går på skott (det var meningen men ändå inte enligt Greta själv) och den går i mål och vi har 0-3 vilket också håller sig till vilan.

I halvtid känner vi att det inte är mycket att säga utan det handlar om att hålla fokus och fortsätta som i första. Vi gör ett byte av målvakt igen och det blir Michelle som får vakta stolparna och Ida får spela ute igen. 4 minuter in i andra så passar Siri fram till Ida Y som sätter 0-4, i 52 minuten så kommer Tranås i anfall och Gugge (Amanda G) gör en fin petning fram till Siri som går på skott och vi utökar till 0-5. Och vi har ett klart övertag även i andra även om Vetlanda sätter högre press på oss.

I minut nummer 60 så kommer nog det vackraste spelet för dagen där Alva kommer på mitten och väggar fram till Maja P som i sin tur väggar fram till Gugge som inte gör något misstag utan sätter 0-6. Fantastiskt spelmål!!!! Efter detta kanske vi slappnar av och släpper upp Vetlanda högre eller om det är lite trötthet, i minut 65 så kommer reduceringen till 1-6 vilket också blir slutresultatet.

Ser vi till helheten så är det en fantastisk insats av 05 tjejerna, Gry fantastisk insats i backlinjen med riktigt fina frisparkar, Amanda 2 målskytt, Saga, Maja o Ida skapar ytor och sätter passningarna och brytningarna. En eloge till hela laget för en gedigen insats och som sagt enligt mig den bästa matchen på naturgräs för säsongen.

P.S. Jullan lyckade också med konststycket att stuka den andra foten medans hon satt på bänken, detta är inte så vanligt. D.S.

Och Tranås är med detta fortfarande obesegrade och toppar tabellen, vi får nu se vad som händer då vi kommer dra oss ur någon av 04 serierna efter denna helg. 

GÖTT MOS TJEJER!!

Skottstatistik  14-6 (6-0)
Resultat 1-6 (0-3)

Målskyttar:
16 0-1 Amanda "Gugge" Gunnarsson  (Saga Fritz)
24 0-2 Ida Andersson (Straff)
37 0-3 Greta Lindvall (Ingen ass)
44 0-4 Ida Ydrestrand (Siri Lorentzon)
52 0-5 Siri Lorentzon (Amanda Gunnarsson)
60 0-6 Amanda "Gugge" Gunnarsson (Maja Pihl)
65 1-6 Okänt


//Ledarna 

<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner