Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

IFK Värnamo
5 - 2
Tranås FF
IFK Värnamo5 - 2Tranås FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 01 juli, 18:30
Plats:Ljusseveka
Tävling:
Matchnummer: 145804003
Samling:17:30
IFK Värnamo blev för svåra i kvartsfinalen
2019-07-02 18:55
Värnamo till semifinal i DM
På måndagen var det dags för kvartsfinal i DM och det är ju som alltid extra kul när det är vinna eller försvinna, till Värnamo så var det TaxiBoo som körde buss och det var en ganska go känsla i bussen och det kändes som att vi skulle ha en bra chans, det vackra vädret lyste med sin frånvaro, regnet hängde i luften och det blåste ganska rejält. På vägen ner var det kissepaus i Abborraviken Eksjö och några köpte något ätbart, i bussen fanns det dricka och frukt så uppladdningen var det inget fel på. Vi mötte Värnamo i serien under våren och där blev det förlust med 4-2 så lite revanschlusta fanns också
Väl framme så så samlades vi och hade lite taktiksnack innan match, sedan var det dags för uppvärmningen och allt kändes bra. Domaren blåser igång matchen och vi är på tårna direkt och redan i andra minuten så skjuter Ellen in bollen i straffområdet och Värnamo skall rensa men skjuter den i eget mål och vi har fått den start vi önskade. och vi fortsätter att sätta hög press och de första 20 minuterna tycker jag att Tranås är det bättre laget även om Värnamo kommer upp och inte alls är ofarliga. I den 12 minuten så tappar vi lite i markeringarna efter att vi kunde lugnat ner spelet, men istället stressar vi lite och bjuder Värnamo på chanser och mitt i detta så kvitterar Värnamo och vi har 1-1.

I den 28 minuten så skadar sig Wilma efter en närkamp och det är dessvärre så att hon tvingas kliva av, vi håller 1-1 även om Värnamo var det bättre i slutet av första så kändes det ändå ganska rättvist med oavgjort. I den sista minuten av första så känner vi att vi borde haft en straff då Ida Y fälls i straffområdet men det är domaren som dömer men för oss som stod vid sidan tyckte vi att det var solklar fällning och att det inte tog boll över huvud taget.

I halvtid så lyfter vi åter igen lite kring taktik och att vi ligger lite långt ifrån vår spelare vilket gör det svårare att försvara.

3 minuter in i andra så blir Tranås bortdribblade och Värnamo tar till vara på chanserna och sätter 2-1, i minut 50 därefter så har Tranås en fin chans där Evelyn skjuter bollen i ribban och på returen kommer Ida och skjuter bollen i stolpen. Kan så här i efterhand känna att det var där som matchen förlorades för oss för minuten efter så  sätter Värnamo 3-1. Här gick luften ur tjejerna lite tror jag och det hängdes med huvudena och inställningen var inte på topp hos oss. Det påverkar så mycket om någon i laget börjar deppa och säga att jag är så dålig. Detta måste vi ta bort tjejer!!!

3 minuter efter 3-1 målet (matchminut 55) så kommer en djupledsboll från Värnamo som Jullan kommer ut och skall rensa men olyckligt tar den på Värnamospelaren som får den med sig och sätter 4-1, vi brukar aldrig ge upp och vi försökte peppa tjejerna till att göra som dom brukar "It aint over till the fat lady sings". Det brukar känneteckna Tranås ganska bra.

Och vi ändrade om lite och gick för det och vi börjar skapa lite chanser, reduceringen kommer 10 minuter innan slutet, Evelyn kommer på kanten och får iväg ett fint inlägg som Miranda lägger till rätta och skjuter och vi har 4-2. Efter detta så sätter vi ännu högre press vilket gör att vi även öppnar upp oss för kontringar 3 minuter innan slutet så är det kamp om bollen i vårt egna straffområde men Värnamo lyckas få tårna på bollen och den rullar retligt in och med det så fastställs slutresultatet till 5-2. Även i andra halvlek borde Tranås fått straff då det var en klockren hands i straffområdet men åter igen så är det domaren som dömer och inget VAR finns att tillgå.

För dagen var Värnamo hetare i så gott som varje närkamp och låg tätare i sina markeringar vilket gjorde att vi inte hade tiden utan det blev istället vi som blev stressade. Bara att gratulera Värnamo till en väl genomförd match och önska lycka till i semifinalen.

Vi har en del att fundera på inför Gothia som blir nästa 


Resultat IFK Värnamo - Tranås FF 5-2 (1-1)
Skottstatistik  4-2 (2-2)


Målskyttar Tranås:
02 0-1 Självmål (Ellen Leijon Kraft)
70 4-2 Miranda Åkerstedt (Evelyn Carlsson)


//Ledarna

<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner