Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Jönköpings Södra IF
6 - 2
Tranås FF
Jönköpings Södra IF6 - 2Tranås FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 maj, 13:30
Plats:Jordbrovallen
Tävling:
Matchnummer: 145201012
Aktivitetsinfo: Har inte fått speldag än men behöver veta hur många som vill följa med och spela,kan bli match fredag,lördag eller söndag
Trupp:Alice Bergdahl
Amanda Gunnarsson
Amanda Sparv
Ellen Leijon Kraft
Gry Tapper
Ida Andersson
Iza Svensson
Lisa Rosgren
Maja Pihl
Majken Runn
Michelle Sparv Helgesson
Moa Fagerström
My Göransson
Rebecka Molin
Förlust för Tranås FF F-15 borta mot J-Södra
2020-05-10 07:36
Under lördagen så var Tranås FF på Jordbrovallen i Jönköping där det var dags att dra igång "serien", nu räknas ju dessa matcher inte till tabellen utan spelas som träningsmatcher men mot seriemotståndare. Lördagen bjöd på fantastiskt fotbollsväder med 15-16 grader varmt och solsken. Inför matchen så pratade vi om att vara noggranna i spelet och välja de enkla alternativen och i inledningen så kanske vi inte valde just detta
När matchen drar igång så sätter J-Södra ganska hög press och Tranås blir lite tillbaka tryckta och redan i minut 6 så får Jönköpings spelare nr 14 ostört komma till skott och inledningen är inte riktigt vad vi hoppats på, 1-0 till J-Södra.
Pressen fortsätter och i den 10:de minuten så kommer man till ytterligare ett avslut men skottet går utanför. Efter detta så lyfter Tranås spelet och kommer lite högre upp i planen.

Vi börjar skapa en del chanser, minut 16 skapar vi en halvchans men bollen tar motståndare och går till hörna som inte resulterar i något och 3 minuter senare så lägger Michelle en fin pass i djupet till Nellie som testar skott men målvakten räddar. Efter detta så böljar det lite framåt tillbaka och i den 22 minuten så blir det rejält stökigt i Tranås straffområde  där J-Södra kommer till skott som tar i stolpen och returen går ut till ytterligare en J-Södra spelare som skjuter men My i Tranås mål har kommit tillbaka och räddar.

I den 34 minuten så kommer J-Södra i en fin löpning på kanten och ett fint inlägg kommer och nr 24 i Jönköping skjuter och My räddar men returen går ut till samma spelare som enkelt kan slå in 2-0 målet. I de avslutande minuterna så skapar Tranås ytterligare ett par chanser men marginalerna är inte riktigt på vår sida då vi har ett skott som är på väg in i mål men tar i bakhuvudet på en motståndare och sedan testar Maja skott från lite håll men målvakten är rätt placerad och suger in bollen. Ska man sammanfatta första halvleken så måste vi väl ändå vara ärliga och säga att J-Södra har fördel men att vi skapar chanser och gör det riktigt bra.

I halvtid så är det just detta vi säger och 2-0 är inte på något sätt omöjligt att komma tillbaka ifrån. När andra drar igång så är det Jönköping som i minut nr 1 av andra spelar tillbaks på egen planhalva och lägger en fin långboll som nr 24 i J-Södra förvaltar på bästa sätt genom att dribbla förbi både försvarare och My i målet och kan lägga in bollen i öppen kasse och 3-0. Var ju lite samma start i andra som i första. 

Efter detta så lyfter åter Tranås spelet och 2 minuter efter J-södras mål så passar Ida fram till Maja som går på skott och denna gång går det över målvakten och reduceringen är ett faktum 3-1 efter 43 minuters spel, minuten senare så passar sif TFF igenom J-Södras planhalva och Maja slår en avgörande pass fram till Ellen som bara har att sätta dit foten och vi har 3-2. Nu tändes hoppet.

Men minuten efter vår reducering är det åter dags för en långboll från J-Södra som förvaltar även detta läge och gör 4-2, här känns det lite som att luften går ur Tranås, i den 49 minuten så för J-Södra chans igen och testar ett skott på kraft men över mål. Tranås skapar också chanser men det vill sig inte, Amanda G är väl kanske närmast men skottet från henne i den 52 minuten skruvar sig utanför. I den 72 minuten så kommer Jönköping i ett fint anfall dock är det misstänkt offside men det blir 5-2 och här tror jag att det är trötta Tranås spelare.

Två minuter senare så fastställs slutresultatet och Tranås går ifrån bollhållaren i J-Södra istället för att gå på vilket ger spelaren tid att placera in 6-2. Vi skapar ytterligare en chans 2 minuter före slutet och det är fint spel av Maja som passar in fint till Ida men skottet går tätt utanför.

Förlusten är inte mycket att säga om, J-Södra är riktigt duktiga men sett till matchen så blev det lite för stora siffror, en väl genomförd match av TFF.

Några matchbilder från matchen finns under Bildgalleri »

//Ledarna

<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner