Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tranås Fotbollförening
Fotboll
F05

Norrahammars GIS
0 - 5
Tranås FF
Norrahammars GIS0 - 5Tranås FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 22 augusti, 15:00
Plats:Hammarvallen
Tävling:
Matchnummer: 145201065
Samling:13:45, Hammarvallen norrahammar
Trupp:Alice Bergdahl
Amanda Gunnarsson
Gry Tapper
Hedvig Rickhardsson
Ida Andersson
Iza Svensson
Lisa Rosgren
Maja Pihl
Moa Fagerström
Nellie Sahlstedt
Rebecka Molin
Saga Fritz
Thilde Bergström
Vilma Hektor
Tranås FF F-05 avgjorde redan i första halvlek borta mot Norrahammar
2020-08-23 11:54
0-4 av Nellie Sahlstedt där målvakten tippar den stolpe in
På lördagen var det dags för Tranås FF F-05 att ta sig till Norrahammar för bortamatch, och man åkte dit som serieledare och det  är alltid så att lagen under vill alltid slå serieledarna. Det var med gott självförtroende efter segern mot J-Södra i sista seriematchen som tjejerna i F-05 tog sig an Norrahammar. Matchen hade två ansikten där den första halvleken innehöll det mesta och andra halvlek var lite avslagen och händelsefattig. Men det blir lätt så efter inledningen av TFF
Matchen blåstes igång av domaren innan lagen hade hunnit byta sida efter slantsinglingen och målvakten i Norrahammar var kvar på TFFs planhalva då det drog igång. Det var ledarna i TFF som uppmärksammade domaren på detta och de blåste av den ingen tills alla var på plats. 

Och ska jag börja med en sammanfattning av första halvlek var det väl Tranås, Tranås och Tranås. TFF tog tag i taktpinnen från start och bjöd på fint spel och bra försvar där man verkligen hjälpte varandra med att ge understöd och sätta press på motståndarna. I den 8:e matchminuten så får TFF en frispark i bra läge där Rebecka kliver fram och får på en bra frispark som målvakten tvingas släppa retur på och där har vi Saga som slår in den och ledning med 0-1.

Stabil start av TFF och det skulle fortsätta för i den 15 minuten så får vi ett inkast som går fram till Maja som provar skott men här räddar målvakten. I Norrahammars kommande uppspel så bryter Rebecka en bit in på anfallsplan och tar några kliv fram och avlossar ett fint skott som seglar över målvakten  och under ribban och vi har 0-2 efter 16 minuter.

Efter detta så testar vi skott av Maja, Alice och Maja igen och mitt i detta hade vi också vattenpaus, Norrahammar hade två skott från långt håll under hela första halvlek vilket talar om att TFF ställde upp som ett lag. 26 minuten så får Ida en retur som hon testar direktskott på men bollen går över.

32 minuten så sätter Saga press och efter ett hopslag där Saga får med sig bollen testar hon att skjuta och det är ett bra skott som går ribba in, 4 minuter efter 0-3 målet så kommer Alice fint från sidan och gör ett instick till Nellie som går förbi och ska placera in den men målvakten är på bollen med fingerspetsarna (Se bild) men dessvärre för Norrahammar så går den sedan stolpe in och 0-4

Minuten efter så testar vi åter skott men det går över ribban och det sista som händer i första halvlek är att TFF fr frispark i bra läge och Moa kliver fram och får till en riktigt fin frispark som går över alla och in under ribban och vi går till halvtidsvila med 0-5 och det kändes avgjort då Norrahammar inte kom till någon vass målchans alls.

I halvtid så är det egentligen bara snack om att fortsätta som man gjort i första. När andra halvlek blåses igång så sjunker TFF ner i Norrahammars tempo och det blir en händelsefattig andra halvlek där det mesta av spelet var på mitten där inget av lagen egentligen kom till några farliga avslut men gör man en första halvlek som TFF gjorde så räcker det långt och matchen slutar 0-5 och fortsatt serieledning.

Gött jobbat tjejer

//Ledarna<< Tillbaka

Spelade matcher
Tor 24/9 19:30
7 - 1  
Ons 9/9 18:00
3 - 2  
Fre 28/8 19:00
1 - 13
Lör 22/8 15:00
0 - 5  
Sön 16/8 15:00
4 - 1  
Tor 6/8 19:00
4 - 4  
 
 
Start 11:an
Samarbetspartner