Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Tranås Fotbollförening
2 - 1
Egna hem
Tranås Fotbollförening2 - 1Egna hem

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 21 maj, 11:00
Plats:Bredstorps IP Konstgräsplanen
Samling:09:45, Bredstorp
Aktivitetsinfo: Förta omgången i Dm.
Seger för TFF F-05 i 1:sta omgången i DM
2020-05-21 16:42
Brytning av Alice Bergdahl
Kristi Himmelsfärdsdag innebar fotboll för Tranås FF F-05, och det var dags för årets första tävlingsmatch och det var i DM. På besök till Bredstorp kom Egnahems BK, ett lag som vi inte mött på länge, något vi vet är att deras ungdomsverksamhet är riktigt bra och det brukar vara jämna och tajta matcher. Dagens match blev inget undantag, i stålande väder så finns det inte mycket som är bättre än fotboll
Inför matchen så pratade ledarna med tjejerna om vikten att vara med på de längre bollarna och ta djup samt spela enkelt. När domaren blåste igång matchen tror jag att det vi pratat om innan var som bortblåst, i matchens första 5-10 sekunder så slår Egnahem en boll i djupet och yttermittfältaren sätter full fart på kanten och bryter in i straffområdet och skjuter bollen mot bortre stolpen och den går stolpe in, 0-1 inte den start vi önskade.

Men i Tranås FF F-05 är det som vanligt inget man hänger med huvudet för utan vi trummar på och i den sjätte minuten snappar Ida upp en rensning i straffområdet men skottet går över, 2 minuter senare kommer Tranås på nytt i anfall och denna gång testar Alice skott men målvakten är väl placerad och plockar ner den samma.

16 minuten kommer nästa chans för TFF, eller chanser skall man kanske säga för det uppstår flera chanser i en och det avslutande skottet gör Egnahems målvakten en riktigt fin räddning på, i den 20:de minuten kommer Ida på mitten och löper med boll genom halva Egnahems planhalva och spelar fram till Nellie som Nellie tillslut kan placera in och det är reducerat till 1-1. I den 34 :de minuten så kommer TFF i ett nytt anfall och Ida passar in bollen från kanten av straffområdet till Alice som testar skott men det smiter utanför och resultatet står sig i första halvlek.

I pausen så vill vi egentligen bara att vi behåller både fokus och spelet som vi gjort i första. Chansmässigt så är det definitivt Tranås match, spelmässigt skulle jag säga att det är ett litet övertag från Egnahem även om det är riktigt jämnt.

Andra halvlek startar TFF som man avslutade den och 4 minuter in i andra så dribblar Maja sig förbi försvaret i Egnahem och placerar in 2-1. 56 minuter in i matchen så har Tranås hörna och det blir en variant där vi lockar ut nån extra spelare för att sedan lägga den bakåt i planen till Rebecka som lägger ett fint inlägg som jag tror Alice försöker knäa in men den går utanför. 

Efter detta så tycker jag att Egnahem sätter högre press samtidigt som vi faller tillbaka lite och i den 70 minuten så får Egnahem en bra chans att utjämna och det är ett skott i utkanten av straffområdet men My kommer ner fint ut mot stolpen och räddar till hörna. 2 minuter senare får Egnahem en frispark i farligt läge men den går över målet. 

För en kort stund så kommer TFF till anfall i all denna press från Egnahem och det blir väl bara en halvchans då Maja testar skott men det smiter utanför. Egnahem pressar på rejält för att kvittera och får en fin chans 2 minuter innan slutsignal och TFF låter Egnahems spelare vända runt i straffområdet och komma till skott men My är rätt placerad i målet och tar den. Och detta blev också den sista chansen i matchen och slutar med en skön men rättvis seger sett till chanserna vi skapade och nu blir det avancemang till omgång 2 i DM.

Riktig kämpa insats av tjejerna.

//Ledarna

P.S. Några bilder från matchen finns under "Bildgalleri" D.S.


<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner