Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tranås Fotbollförening
Fotboll
F05

Tranås FF 2 9-m
1 - 3
Mullsjö IF 9-m
Tranås FF 2 9-m1 - 3Mullsjö IF 9-m

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 09 juni, 15:00
Plats:Bredstorps IP Gräsplanen
Tävling:
Matchnummer: 145103031
Samling:14:00, Bredstorp
Trupp:Alice Bergdahl
Amanda Gunnarsson
Elma Kartal
Gry Tapper
Hedvig Rickhardsson
Ida Andersson
Maja Pihl
Majken Runn
Nora Wahlgren
Rebecka Molin
Saga Fritz
Vilma Hektor
Referat: Tranås FF 2 9-m - Mullsjö IF  9-m
Förlust mot Mullsjö IF på hemmaplan
2019-06-09 20:00
På söndagen kom Mullsjö IF på besök och det fina vädret var som bortblåst. Det var runt 15 grader snålblåst och regnet hängde i luften. Mullsjö var ett lag vi inte visste så mycket om men med tanke på resultaten i serien förstod vi att det är ett av topplagen i serien vi möter och så som matchen utvecklade sig så kan vi säga att det är ett väl spelande lag som är duktiga på att byta kant och har ett snabbt kortpassningsspel. Det är ju egentligen precis så vi också vill uppfattas och det var trots siffrorna en ganska jämn match där vi i närkamperna vägde lite lätt. Det var 13 taggade spelare som äntrade planen.
Vi jagade spelare till matchen in i det sista och när klockan närmade sig 12.00 så kände vi att det fick bära eller brista och vi anmälde in att vi skulle vara 13 till start. Från F-04 hade vi lånat in Ida Ydrestrand i mål samt Hedvig Blomqvist på backen.

De första 25 minuterna så tror jag inte att det var ett enda skott eller målchans åt något håll utan det var ett ställningskrig på mittplan och det böljade lite fram och tillbaka. I 27 minuten så fick Mullsjö hörna och det skall sägas att samtliga Mullsjös hörnor var riktigt fint slagna och väl avvägda. Denna går mot bortre stolpen där Mullsjö har en spelare som försöker styra in den men den går utanför. Efter detta så tar Mullsjö över mer och mer. i 31 minuten kommer hörna nr 2 och likt förra så är det en fin hörna men den läser Ida bra och kommer ut och stöter bort den. Mullsjö har även en hörna i 36 minuten som inte resulterade

I 37 minuten så stöter vår backlinje och blir överspelade och Mullsjö kan gå sig fria och Ida rusar ut för att skära av vinkeln men Mullsjö spelaren placerar in 0-1 och det står sig till vilan. I halvlek så kan vi bara mana på tjejerna att fortsätta och ligga på rulla och sätta press i tidigt skede, ligga nära sin spelare så att de inte får tid att vända spelet.

I andra så är Mullsjö det bättre laget och hittar med vändningar och fint passningsspel, i minut 45 får de åter hörna och denna lika fint slagen om inte ännu finare, den är med rejäl skruv på och jag kan tänka mig vinden hjälpte till lite skruvas invid bortre stolpen och vi har 0-2. Mullsjö fortsätter att sätta hög press på oss och skapar lägen men här räddar Ida oss från mer baklängesmål, åtminstone fram till 72 minuten då vi ger Mullsjö tid att från långt håll sikta in sig och gå på skott från långt håll, men vilken träff, ett stenhårt skott som smiter in precis vid stolpen och 0-3.

I den 77 minuten så kommer reduceringen, jag tror att det är det andra målet som Mullsjö släpper in i serien och det börjar med att Ida gör en utspark som rensas av Mullsjö. Men andra bollen går till Amanda som direkt lägger en höjdare i djupet och Hedvig R går förbi sin back och sätter 1-3. 

I det stora hela så var det ändå en jämn match men fysiken räckte inte till och det var inte många närkamper vi vann. Men det är nyttigt för tjejerna att få möta lite mer fysiska lag för det kommer vi ha stor nytta av framåt. Alla kommer veta vad som krävs.

Bra jobbat tjejer!!!

Tranås FF - Mullsjö IF  1 - 3  (0-1)
Skottstatistik 3 - 12 (0-3)

Målskyttar Tranås

77 Hedvig Rickardsson (Amanda Gunnarsson)


P.S. För er som saknade uppdateringar i appen "Min Fotboll" så kan jag säga att min telefon gick i kras precis när jag satte igång klockan, men har nu beställt en ny som jag förhoppningsvis har fått till nästa match. D.S.

<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner