Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tranås Fotbollförening
Fotboll
F05

Hultsjö IF Atom 9-m
1 - 1
Tranås FF 2 9-m
Hultsjö IF Atom 9-m1 - 1Tranås FF 2 9-m

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 16 juni, 14:00
Plats:Hultsjövallen
Tävling:
Matchnummer: 145103040
Samling:11:30, St1
Trupp:Alice Bergdahl
Amanda Gunnarsson
Elma Kartal
Gry Tapper
Hedvig Rickhardsson
Ida Andersson
Maja Pihl
Majken Runn
Nora Wahlgren
Rebecka Molin
Saga Fritz
Vilma Hektor
Referat: Hultsjö IF Atom 9-m - Tranås FF 2 9-m
Oavgjort mot Hultsjö IF Atom på bortaplan med mersmak
2019-06-16 19:01
Laget mot Hultsjö IF Atom
På söndagen så åkte Tranås FF till Hultsjö för match, vädret när vi lämnade Tranås var varmt och härligt, kanske lite åska i luften då det var tryckande. På vägen ner blev det fler och fler moln men vid ankomst var det samma temperatur men det var sjunkande under hela matchen och i slutet fick man ta på sig lite mer kläder. Tjejernas inställning under matchen var det inget fel på, den var grym, vi kan om vi vill
Ser man till matchen i sin helhet så gör vi en gedigen insats med tanke på att Hultsjö i egen utsago uppger att de ställer upp med 4 spelare som regelbundet spelar med i Hultsjö IF Atoms damlag i division 2. Inser också att detta referat kommer inte bli lika innehållsrikt som det brukar då så gott som hela matchen var jämn och inget av lagen skapade så många vassa målchanser.

Men skall vi summera första halvlek så hade Tranås FF mer av spelet de första 20 minuterna och Hultsjö tog över mer de sista 20 i den samma. inget av lagen skapade några direkt farliga lägen utan det var spel åt båda hållen utan att man kom igenom i de farliga lägena. Så efter 40 minuter så gick vi till vila med 0-0 på tavlan. Det mest spännande som skedde var nog en felaktigt dömd hörna där domaren hävdade att det tog röd spelare ut trots att det inte var en enda av våra spelare i närheten när bollen gick ut över kortlinjen, nu blev hörnan resultatlös så vi släpper det där.

I halvtid talar vi om vikten att gå i rätt läge och ligga rätt i positionerna, även om att vi måste tro på det själva och framförallt ha kul där ute. Och det verkar som att man tog till sig ganska bra för vi kom ut med lite mer energi och hittade igenom och redan i den 1 minuten (41 min) så kommer Amanda i bra läge från ytterkant av straffområdet och skjuter, målvakten klarar inte av att hålla bollen utan den går ut lite i straffområdet men vi var inte riktigt där och Hultsjö lyckas rensa undan.

Efter detta blev det lite som i första halvlek ett ställningskrig på mitten men Tranås trycker på ganska bra och ligger rätt i positionerna och låter inte Hultsjö spelarna vända upp med boll. I minut 64 kommer Tranås fram och skapar tryck som avslutas med att Ida får iväg ett skott men det går i utsidan av målburen. Det blir hörna till TFF och Maja lägger en fin hörna men Hultsjö rensar.

I 67 minuten får TFF inkast ett par meter ovanför straffområdeslinjen, bollen går fram till Alice som lägger en fin pass in i straffområdet till en fri Ida som iskallt placerar in 0-1. Efter detta tror jag vi slappnar av lite omedvetet och låter Hultsjö komma upp i planen och i den 73 minuten så blir vi överspelade på högerkanten (TFFs vänstra) och de går mot mål och får iväg ett fint skott mot bortre och vi har 1-1. Detta står sig sedan matchen ut och någonstans så känns det ändå ganska rättvist med tanke på hur matchen sett ut. Hade dock inte sagt något om vi fått med oss tre pinnar hem men en pinne på bortaplan mot bra motstånd är riktigt bra.

Grymt jobbat tjejer!!

Statistik

Hultsjö IF Atom - Tranås FF   1 - 1 (0 - 0)
Skott: 6-9 (4-4)

Målskyttar Tranås:

67 Ida Andersson (Alice Bergdahl)


<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner