Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tranås Fotbollförening
Fotboll
F05

Tranås FF 2 9-m
4 - 0
IF Eksjö Fotboll
Tranås FF 2 9-m4 - 0IF Eksjö Fotboll

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 18 juni, 19:00
Plats:Bredstorps IP Friidrottsplanen
Tävling:
Matchnummer: 145103041
Samling:18:00, Bredstorp
Trupp:Alice Bergdahl
Amanda Gunnarsson
Elma Kartal
Gry Tapper
Hedvig Rickhardsson
Ida Andersson
Maja Pihl
Majken Runn
Mariam Alamahamed
Nora Wahlgren
Rebecka Molin
Saga Fritz
Vilma Hektor
Referat: Tranås FF 2 9-m - IF Eksjö Fotboll
Skön seger på hemmaplan mot IF Eksjö Fotboll
2019-06-19 09:18
Slutresultatet efter 80 min
på tisdagen spelades andra matchen i serien på kort tid, för motståndet på hemmaplan stod IF Eksjö fotboll och när samlingen var så var det ett riktigt behagligt väder men det kom att ändra sig innan och under matchen. Det började med sol som sedan gick över i ett störtregn för att åter sluta med solsken, när det gäller matchen måste vi väl säga att även denna slutade med solsken. 
I omklädningsrummet inför match så pratade vi lite om hur viktigt det är med rätt inställning, löpningar, vila på rätt ställe och kanske framför allt HA KUL!. Fixar vi allt det så kommer det gå bra, vi nämnde också hur viktigt det är att ligga på rätt ställe i anfallen så att vi har chans att gå förbi våra motståndare och naturligtvis i försvarsspelet för att undvika att deras spelare kommer förbi.

När matchen startar så ser vi ganska omgående att mycket av det vi pratat om stämmer och det är riktigt jämt och kamp över hela planen, vi är lite tillbaka pressade i början och släpper till flertalet fasta situationer. Blev nog 4 hörnor de första 10 minuterna. Men tack vare denna press så fanns det stora möjligheter att kontra och i minut nr 6 så kommer Maja fint på kanten och lägger ett fint inlägg mot bortre delen av straffområdet där Elma kommer och skjuter direkt och den seglar över målvakten och tar ribba in och vi har 1-0. Smakstart!

Efter första 10 så kommer vi upp lite i planen och sätter press lite tidigare men i ett av Eksjös anfall så bryter vi på kanten och spelar upp längs kanten vidare in i mitten via Mariam till Ida i djupet som går förbi sin försvarare och skjuter över målvakten och vi har 2-0 efter 14 spelade minuter. Efter detta så är det mest spel på mittplan och det dröjer till matchminut 36 då Eksjö får en hörna, den kommer fint in i straffområdet och Eksjö nickar mot målet men Ida Ydrestrand som står för dagen tippar den ut till en ny hörna. Efter denna hörna försöker vi rensa undan bollen men olyckligt till Eksjö spelare som går på skott, denna gång går bollen i överkant ribban och ut. Vi har 2-0 i halvtid.

Under vilan så pratar vi om hur bra vi utför det vi pratade om inför match, bara att trumma på och fortsätta att ligga nära i försvarsspelet och gå i rätt lägen.

Och vi startar andra precis som i första och sätter högre och tidigare press vilket i 49 minuten leder till att Ida pressar Eksjös målvakt till att rensa men rensningen tar Ida och studsar fram till Hedvig som iskallt rullar in 3-0. I minut 58 så får Eksjö åter igen hörna och vi borde lärt oss att dessa hörnor hamnar mitt i straffområdet vilket även denna gör och vi får skott som går tätt över.

När klockan står på 63 minuter så kommer Tranås i ett fint anfall med fina passningar så hamnar bollen hos Ida A som går förbi sin försvarare och lägger en kort passning snett inåt bakåt till Mariam som placerar in bollen tätt intill stolpen och vi har 4-0. 

Efter detta så sätter Eksjö högre press och kommer upp allt högre och i 69 minuten så kommer ett lägre inlägg från Eksjö som studsar på Tranås spelares knä upp i ansiktet för att sedan rulla ner på handen och domaren blåser straff, ganska billigt enligt skribenten men det är domaren som dömer. Eksjö kliver fram och lägger straffen som Ida Y räddar. Sista 10 minuterna så är vi rejält tillbakapressade och Eksjö skapar chanser via skott och hörnor men vi håller undan och tar tre sköna pinnar. 

Statistik

Tranås FF - IF Eksjö Fotboll   4 - 0 (2 - 0)
Skott: 9-10 (5-4)

Målskyttar Tranås:

1-0 06 Elma Kartal (Maja Phil)
2-0 14 Ida Andersson (Mariam Almahamed)
3-0 49 Hedvig Rickardsson(Ida Andersson)
4-0 63 Mariam Almahamed(Ida Andersson)

 
 

<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner