Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tranås Fotbollförening
Fotboll
F05

Ormaryds IF 9-m
0 - 5
Tranås FF 2 9-m
Ormaryds IF 9-m0 - 5Tranås FF 2 9-m

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 26 juni, 18:00
Plats:TT-Vallen
Tävling:
Matchnummer: 145103046
Samling:16:00, St1
Trupp:Alice Bergdahl
Amanda Gunnarsson
Elma Kartal
Gry Tapper
Hedvig Rickhardsson
Ida Andersson
Mariam Alamahamed
Nora Wahlgren
Rebecka Molin
Saga Fritz
Vilma Hektor
Referat: Ormaryds IF 9-m - Tranås FF 2 9-m
Komfortabel seger på bortaplan mot Ormaryd
2019-06-27 18:56
Mariam 2 målsskytt
På onsdagen spelade Tranås FF F-05 sin sista match för vårsäsongen och det var faktiskt den första matchen som innebär att serien har vänt, när Ormaryd besökt oss på hemmaplan så var det spel mot ett mål i princip med några skott långt utifrån men aldrig någon fara. Slutresultatet i den matchen skrevs till 14-0 så det kanske var lite bristande motivation inför returen i Ormaryd
Skribenten hade totalt glömt bort att denna planen verkligen ligger lite avsides ute i skogen, men det har definitivt sin charm även om planen kanske inte var i bästa skick. Regnet hängde i luften och vi fick några få stänk på oss men på det stora hela så var det helt ok fotbollsväder.

Inför matchen pratade Uffe mycket om inställning, göra lite finter och att vi måste våga utmana samt att vårda bollen vilket var precis vad vi gjorde, tänker inte att jag kan skriva om allt som hände men kan väl säga att denna match inte skiljde sig mycket från hemmamatchen mer än möjligtvis målproduktionen. Vi mötte ett ormaryd som försvarade sig med hela laget vilket gjorde det trångt och lite svårspelat.

I den 14 minuten  så driver Amanda upp med bollen på mitten och lägger en fin pass på djupet som Mariam sätter i mål och vi har 0-1, 5 minuter senare så får vi en lång boll från Thea Kraffke som var inlånad från -06 laget. Bollen går förbi försvaret och Emma Andersson -07 laget springer ifrån försvararen och sätter 0-2. Efter detta så har vi flera fina chanser att utöka ledningen men bollen går inte riktigt vår väg idag, 22 min, skott precis utanför, 25 in stolpträff i den 27 matchminuten är det dags igen för Mariam som efter en lobbpass av Saga fram till Ida A som passar fint in i strafforrådet till nämnda Mariam som sätter sitt andra för dagen och vi har 0-3. Sen fortsätter chanserna 33 min skott precis utanför och i 39 min så har vi stolpe nummer 2.

I pausen så pratar vi om hur viktigt det är att vi fortsätter skapa chanser och vågar gå in i närkamper, men framförallt visar lite mer vilja. Ska man summera första halvlek som kan vi väl säga att Ida Teppen som var inlånad målvakt från -06 laget fick väl ta hand om 2 hemåtpass och Tranås dominerade det mesta på planen oach vann skottstatistiken med 0-15 vilket talar om att det mesta stod Tranås för

Andra halvlek startar väl där den första tog slut och vi fortsätter skapa målchans efter målchans, 3 finfina målchanser de första 15 minuterna av andra och i den 55 minuten bryter Saga ett uppspel och skjuter och vi har 0-4, efter det ett par fina målchanser till innan Amanda Gunnarsson lika Saga  bryter ett uppspel och sätter slutresultatet 0-5. Efter det så har vi en tredje stolpträff och denna gång från Nora.

Andra halvlek var väl egentligen lik den första men vi satte lite högre press och jag tror Ormaryd var över mittlinjen 2 ggr och skotten i andra vann Tranås med 0-17. Kul att se att vi börjar använda huvudet också, Vilma nickar ett par tre gånger vilket så bra ut. 

Sedan lovade jag att skriva att "Korven var iallafall god" Vilket den var!!


Statistik

Ormaryds IF - Tranås FF   0 - 5 (0 - 3)
Skott: 0-32 (0-15)

Målskyttar Tranås:

0-1 12 Mariam Almahamed (Amanda Gunnarsson)
0-2 17 Emma Andersson (Thea Kraffke)
0-3 27 Mariam Almahamed (Ida Andersson)
0-4 55 Saga Fritz(Ingen ass.)
0-5 64 Amanda Gunnarsson(Ingen ass.)
 


<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner