Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tranås Fotbollförening
Fotboll
F05

Tranås FF 2 9-m
5 - 0
Gnosjö IF
Tranås FF 2 9-m5 - 0Gnosjö IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 augusti, 11:00
Plats:Bredstorps IP - Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 145103055
Samling:10:00, Bredstorp
Trupp:Alice Bergdahl
Amanda Gunnarsson
Gry Tapper
Ida Andersson
Julia Ranler
Maja Pihl
Majken Runn
Rebecka Molin
Saga Fritz
Vilma Hektor
Referat: Tranås FF 2 9-m - Gnosjö IF
Seger i höstupptakten för Tranås FF
2019-08-10 14:15
Wilma Undfors tvålmålsskytt
Vädret när Gnosjö IF kom på besök till Tranås bjöd upp till glidtacklingar. Dock brukar det inte vara någon hitt på konstgräs. På vårsäsongen när vi var i Gnosjö så kändes det som att vi inte alls kom upp i den nivå vi kan och det visade sig även på resultatet då vi förlorade med 5-2 så det vi pratade innan var att vi skall vara med från början idag och visa vad vi kan. Och det var full fokus från start till slut även om det kunde blivit större siffror.
Tranås sätter hög press från start och kämpar tills sig hörna efter redan 1 minut, dock blev den resultatlös, efter detta så trummar vi bara på och släpper egentligen inte till mycket bakåt alls i hela matchen. I 8 minuten får vi vår första farliga målchans där vi spelar igenom deras försvar men bollen går precis över.

2 minuter senare så kommer vår andra chans och det är Amanda som går förbi sin försvarare på kanten och lägger ett fint inlägg som studsar i mitten av straffområdet fram till Saga som lägger bollen tillbaka mot första stolpen och vi har 1-0. Vi fortsätter att skapa lägen i hela första men bollen studsar inte riktigt Tranås väg men för att nämna några så kommer Ida runt fint i nedre delen av straffområdet och lägger en bakåtpass mot Amanda men denna räddar målvakten, detta i den 18 minuten.

I minut 29 så har vi fin pass från backlinje som rinner igenom men denna gång så skjuter vi mitt på målvakten, I minut 37 så kommer Amanda från mitten och driver fram mot straffområdet och lägger en fin boll i djupet till Saga som går på skott men målvakten räddar den till hörna. En första halvlek som det endast står 1-0 efter, klart i underkant med tanke på vilka lägen vi skapar. I halvtid pratar vi egentligen bara om att fortsätta som vi gjort i första och intalar tjejerna att så länge vi skapar chanser så kommer det lossna.

På dom första 12 minuterna i andra så skapar vi åter igen en mängd (3st) kvalificerade målchanser och det är Wilma som inte lyckas fullt ut att få till det i avsluten, När Wilma kommer ut för byte så säger vi att det kommer lossna och det är bara att fortsätta. I minut 53 så sätter Hedda bra press i straffområdet och det blir en misslyckad rensning på grund av det och bollen går ut till Wilma som sätter 2-0, 2 minuter efter detta så passar Alice fram till Wilma som sätter 3-0 och precis det vi sa hände, ketchupeffekten var ett faktum.

i 60de minuten så dribblar Amanda nere vid kortlinjen och kommer förbi och lägger et suveränt bakåtpass till Siri som skjuter direkt med vänstern (VÄNSTERN) och bollen seglar över målvakten och vi har 4-0. Detta var ett riktigt klassmål. 
I andra så spelar vi precis så bra som vi vet att tjejerna kan och det syns på plan att tjejerna tycker det är kul att spela. I 69 minuten så kommer slutresultetet att fastställas och det är åter igen Amanda som driver framåt på mitten och lägger en perfekt passning i djupet till Ida som lägger bollen över målvakten och där sitter 5-0. Vi har bud på mer genom Maja som dribblar igenom hela försvaret men skottet går utanför. Men matchen slutar 5-0 till Tranås och det känns skönt att vi fick visa vilken klass vi normalt håller med tanke på hur det såg ut i Gnosjö i upptakten av säsongen.

Summa summarum var att vi dominerade stora delar av matchen och var värda segern, GRYMT JOBBAT TJEJER!!

Statistik

Tranås FF   - Gnosjö IF 5 - 0 (1 - 0)

Målskyttar Tranås:

1-0 10 Saga Fritz (Amanda Gunnarsson)
2-0 53 Wilma Undfors (Ingen ass.)
3-0 55 Wilma Undfors (Ingen ass.)
4-0 60 Siri Lorentzon (Amanda Gunnarsson)
5-0 69 Ida Andersson (Amanda Gunnarsson)

<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner