SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranås Fotbollförening
Fotboll

IF Eksjö Fotboll U
3 - 6
Tranås/Torpa B
IF Eksjö Fotboll U3 - 6Tranås/Torpa B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 16 augusti, 17:00
Plats:Ränneborg
Tävling:
Matchnummer: 142202057
Samling:15:00, Coop parkering
Aktivitetsinfo: Sätter stopptid på fredag kväll för kallelsen
TTU besegrade IF Eksjö på bortaplan
2020-08-17 10:26
Närkamper i TTUs straffområde
I ett strålande väder begav sig TTU till Ränneborg och match mot IF Eksjö i division 2 norra dam på söndagseftermiddagen och termometern var närmare 30 grader vilket inte gjorde till ypperligt fotbollsväder men för de som kom och titta på denna match tror jag ändå att det var många som njöt av det fina vädret. Ser man till matchen var det två ganska unga lag som möttes och jag tror att Eksjö kan ha något riktigt bra på gång framåt. Bäst på planen var dock likt  i A-lagens möte på lördagen nr 20 i Eksjö Anna Sköldunger (Född 2003) som var en klippa för Eksjö i försvaret och på fasta situationer med 2 mål där hon stenhårt nickade in dessa.
Inför matchen pratade vi likt tidigare matcher om att vi måste spela vårt egna spel välja de enkla lösningarna men framförallt att vi efter matchen skall känna att vi har gjort allt vi kan oavsett vad det står på resultattavlan.

När matchen drar igång så är det full fart direkt hos båda lagen och i den 5 minuten så får Eksjö frispark i ett bra läge och det är en bra slagen frispark som går in i straffområdet och Anna Sköldunger kommer riktigt högt i duellen och nickar stenhårt in 1-0 till Eksjö, inte alls den start vi önskade.

i 9:e minuten testar Lollo skott men det går utanför men 4 minuter senare får hon läget igen efter inkast som tas av Ina, Lollo tar emot den fint vänder ifrån sin försvarare och går på skott (vilken träff) mot första och det är kvitterat till 1-1. Efter detta så lyfter TTU spelet och tar över händelserna och 5 minuter efter kvitteringen så lägger Michelle en cross till Miranda som tar ett par kliv fram och sätter den i bortre och vi har vänt till 1-2.

i den 21 minuten så kommer det en lång boll från Siri i backlinjen som går förbi Eksjös försvar och Medde snappar upp den och kommer fri, dribblar förbi målvakten och får trots att målvakten drar Medde i tröjan på ett skott och vi har 1-3. I samma händelse får Eksjös målvakt gult kort för dragningen i tröjan.

Efter detta så vet jag inte om det är värmen, orken eller om det är så att vi slappnar av men Eksjö kommer in allt mer i matchen och skapar lite situationer, i 30 minuten får Erna gult kort då hon varit sen in i 2 situationer. Det är lite chanser åt båda hållen och i 44 minuten så gör Jullan en räddning på ett av dessa och sätter igång spelet ganska omgående och Medde får bollen omkring mittlinjen och lägger en fin boll i djupet och Lollo går förbi försvaret och placerar in den till 1-4, innan halvtid hinner dock Eksjö reducera till 2-4 genom Nr:9 Josefin Holmström och jag såg dessvärre inte detta då jag fortfarande kommenterade TTUs mål. Men i halvtid har vi ledning med 2-4  men det kändes ändå inte helt tryggt.

Vi upprepar i princip det vi sa inför matchen i pausen, 3 minuter in i andra så skarvar Mira fram bollen till Lollo som går på skott direkt då målvakten är ganska långt ut och bollen går över henne och in i mål och 2-5 vilket kändes riktigt bra då Eksjö tagit över i slutet på första.

I 65 minuten så får Eksjö hörna och det blir i princip en repris på Eksjös första mål där det är en fint slagen hörna denna gången och nr:20 Anna Sköldunger i Eksjö kommer upp ett par huvud högre än alla andra och nickar in reduceringen 3-5

I 74 minuten sätter TTU en riktigt hög press och det gör att Eksjö får spela hem till målvakt men hon hinner inte få bort den innan Erna är framme och sätter 3-6. Här tyckte jag väl lite synd om målvakten som fick en hemåtpass i ett pressat läge men alla mål räknas. 

3 minuter efter målet så kommer mer eller mindre sista chansen i matchen då Eksjö lägger in bollen efter backen i straffområdet och den går igenom hela målgården och den framrusande Eksjö tjejen får en tå på den men den fortsätter ut över kortlinjen. Sista tiden i matchen är ett ställningskrig.

Sett till hela matchen så tycker jag att det är en rättvis seger sen kan man alltid diskutera skillnaden men det är ändå rättvist att TTU åker hem med en trepinne.

Det är svårt att inte berömma Lollo som kommer in och gör skillnad för oss, hon visar vägen. Men den som imponerade mest på mig idag var Alicia som när hon kom ner som mittback visade vart hon skall spela, det var många lägen som Eksjö kunde fått om inte Alicia hade läst spelet. Grymt jobbat!!

Hela laget gör en kämpa insats i värmen och med denna seger så går vi upp på 3:dje plats i div.3 norra dam. 

Visst är det roligt med fotboll

//Ledarna

 

<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Start 11:an
Samarbetspartner