SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranås Fotbollförening
Fotboll

Hultsjö IF (9-m)
2 - 3
Tranås FF/Torpa AIS
Hultsjö IF (9-m)2 - 3Tranås FF/Torpa AIS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 07 juni, 17:00
Plats:Hultsjövallen
Tävling:
Matchnummer: 142401004
Samling:14:30, Coop parkering
Aktivitetsinfo: Ombytta hemma,  vi får ett omklädningsrum att förfoga över.
Skön seger i premiären för TTU på bortaplan mot Hultsjö
2020-06-08 08:52
Så var det äntligen dags för premiär i F-16 dam och så skönt att matcherna nu börjar gälla något, Hultsjö är ju en anrik förening när det gäller både flick och damfotboll och det kändes ändå som att detta skulle vara en ganska trevlig värdemätare. Det märktes redan vid samlingen att det var flera som saknat fotbollen då många föräldrar ville köra till matchen. 
När matchen startar har vi en hög press redan från start och redan en halvminut in i matchen skapar TTU sin första chans då Medina kommer förbi försvaret men bollen går utanför, i 4 minuten så har TTU hörna och det är en fin hörna som Medina försöker styra in men den går i stolpen. 

Med hög press finns det alltid risker för kontringar och i den 12:e minuten så kommer Hultsjös för dagen bästa spelare Nr:9 Filippa Sysmäläinen förbi på kanten och får en fullträff då hon skjuter en boll som går in precis under ribban och vi har underläge 1-0. 3 minuter efter Hultsjös ledningsmål så kommer Filippa återigen till skott men denna gång går skottet utanför.

I matchens 16:e minut så får Alexandra bollen på egen planhalva och lägger en boll ut på kanten till Greta som lägger ett inlägg till Medina som i misstänkt offsideläge petar in bollen, men då domaren inte ansåg att detta var någon offside så har vi reducerat till 1-1.

Efter detta så är vi det spelförande laget men inga farliga chanser uppstår förens i slutet av första då TTU tappar i hemjobbet och släpper till ett friläge och återigen ett skott som går över Jullan och in strax under ribban och återigen underläge 2-1. Trots spelövertag och stundtals fint spel av TTU så går vi till halvtidsvila med underläge. Och då det inte finns mycket att säga till tjejerna så är det bara att trumma på i andra för chanser skapar vi.

3 minuter in i andra halvlek så får TTU hörna och det är en fin hörna av Miranda och det blir riktigt rörigt i Hultsjös straffområde men man lyckas rensa undan till slut till en ny hörna, Miranda tar även denna och det är åter en fin slagen hörna och Medina är framme och skarvar in den och det är åter reducerat till 2-2.

I den 59 minuten så får TTU gult kort och det är Siri som får detta efter en ganska onödig dragning i armen långt inne i anfallsplanen, i den 63:e minuten så är det återigen Nr:9 i Hultsjö som kommer förbi på kanten och får till ett bra skott men denna gång så är Jullan där och tippar bollen till hörna som blir resultatlös. 

69:e minuten, hörna för TTU och det är återigen Miranda som slår en fin hörna mot straffpunkten och där står Michelle redo och nickar in ledningsmålet för TTU 2-3, efter detta så tar Tranås över mer och mer och skapar flera chanser till att utöka ledningen men det vill sig inte riktigt och i matchens sista minut så får Hultsjö hörna och det är också en fin hörna som nickas mot målet men Jullan är väl placerad och plockar ner den. Efter det så blåser domaren av matchen.

Med tanke på hur matchen såg ut så var det rättvist med seger för TTU och kanske att det skulle varit något mer mål för TTU med tanke på de chanser vi skapade i slutet, men en trepinne på bortaplan och seger i den försenade premiären känns mycket bra.

Kämpa insats av tjejerna

Nu siktar vi mot nästa match

//Ledarna

<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Start 11:an
Samarbetspartner