SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranås Fotbollförening
Fotboll

Jönköping Södra F16
2 - 1
Tranås Fotbollförening
Jönköping Södra F162 - 1Tranås Fotbollförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 22 maj, 18:30
Plats:Jordbrovallen
Samling:16:45, Coop parkering
Aktivitetsinfo: Denna match tas spelare ut från A-laget och TTU.  Detta är en returmstch efter förlusten senast med 1-3
TTU föll på matchens sista spark i returen mot J-Södra
2020-05-24 20:38
Wilma Wigren i närkamp
På fredagskvällen var det dags för returmöte mot Jönköping Södra F-16 lag, hemma matchen var relativt jämn även om det blev förlust 1-3. Det var en jämn och ganska tät match där Jönköping hade lite mer av spelet men Tranås skapade chanser och returen var lika jämn den
Inför matchen så sa vi att vi skulle starta matchen som vi avslutade den samma på hemmaplan vilket innebar 3 backslinje och att vi med det skulle vinna boll högre upp på plan vilket vi gjorde. Vi skulle också sätta hög press och vikten av att om en sätter press måste hela laget göra det också. När matchen drar igång så är det precis så vi spelar, i matchens 8:de minut så sätter Alva press tillsammans med Wilma W och vinner bollen och Wilma tråcklar sig fram och sätter 0-1. Riktigt skön start av TTU.

J-Södra sätter i och med målet samma press på oss och 4 minuter efter ledningsmålet så blir det riktigt stökigt i straffområdet men Ida i målet räddar inte bara en gång utan tar även returen. I detta skede så slår hon upp en gammal fotskada vilket gör att i den 15 minuten så får Jullan ersätta Ida i målet, tanken var att de skulle stå var sin halvlek.

Efter detta så växlar vi chanser fram och tillbaka och är det någon värd att nämna så blir det hemmalagets i den 36 minuten där J-Södra tar sig igenom vårt försvar och får friläge och ett riktigt bra skott som Jullan räddar helt fenomenalt, så efter första så går vi till vila med ledning vilket faktiskt känns ganska rättvist ändå, kanske att oavgjort skulle varit helt rättvist.

I andra så sätter Jönköping hård press högt upp i plan och de skapar ochså 2 vassa chanser i den 60:de och 64:e minuten och den första är ett inlägg mot bortre som nickas tillbaka mot första stolpen men går tätt utanför och den andra föregås av ett misstänkt frisparksläge för TTU efter en kapning men skapar istället en chans för J-Södra som Jullan räddar.

Detta fortsätter sedan i den 75 minuten då man får ytterligare ett friläge men denna gången går bollen i insidan av stolpen och vi lyckas rensa, men i anfallet efter så kommer J-Södra till skott och det blir ett skott mot bortre och den är helt otagbar för Jullan och det är kvitterat 1-1. Och efter detta så står det och väger igen och matchens sista minut så kommer J-Södra i ett nytt anfall och får i väg ett skott efter backen som går under Ellen i backlinjen, styrs på en J-Södra spelare och tunnlar Jullan och med det så har vi tappat till 2-1, ytterligare en hörna hinns med för J-Södra innan matchen blåses av av domaren.

En tuff kamp där det spelades fysiskt och var riktigt jämt, nu kanske vi är partiska men nog var vi vädra att få oavgjort, hur som helst så gör vi en stabil och bra match. Bara hoppas att skadan som Ida fick läker fort då det blir nya matcher kommande helg då vi tar emot Mariebo i F-04 DM.

//Ledarna

<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Start 11:an
Samarbetspartner