Herr

Referat Tranås FF - Farstorp IK
2017-05-03 22:18
Fyramålsskytten Bashar Hameed!
Omgång 2 i Hyundai Cup och ett besök i anrika Farstorp stod på agendan. TFF åkte med en stark trupp, med förhoppning att det skulle räcka hela vägen till avancemang, och det gjort det. Man kunde trycka ner Farstorp med hög press och snabbt bolltempo. Slutresultatet blev 6-1 (4-0) och den stora matchhjälten blev Bashar Hameed med fyra mål.

Matchen startade i ett rasande tempo och TFF satte hög press från sekund ett. Man ville vinna bollen högt och straffa
de röda från bygden. Man vann bollen högt varje gång och den inledande kvarten hade Farstorp svårt att komma upp och skapa oreda för försvaret. 1-0 kommer redan efter några minuter när Bashar trycker in bollen i öppet mål.
Den höga pressen fortsatte och man störde Farstorp i uppbyggnadsfasen gång på gång. Både 2-0 och 3-0 kom efter fina spel längs kanten. Philip Lindqvist gjorde sin klart bästa match i TFF och var ett ständigt hot mot Farstorps backlinje. Innan paus kom även 4-0. Bashar vänder upp strax utanför straffområdet på höger sida och skruvar bollen helt otagbart för hemmalagets målvakt.

I andra halvlek öppnar TFF lite avvaktande och låter Farstorp hålla lite boll, förvånansvärt är att man väljer maska vid inkast och insparkar trots ett underläge med 4-0. Matchen känns avslagen efter urladdningen i första men den stekheta Bashar fortsätter framåt och sätter i den 70 minuten 5-0.
Strax därefter tillåts Farstorp komma runt på kanten och spela in bollen där man vinner en nickduell och sätter reduceringen 1-5. Ett snyggt spelmål.

TFF försöker fortsätta med det höga tempot och man skapar några heta lägen där det kunnat trilla in både två och tre bollar till. Istället avslutar Bashar dagen med sitt fjärde mål i den 89 minuten och fastställer slutresultatet 6-1 i en komfortabel seger där den höga pressen ger utdelning direkt. Kul att även se Oliver K och Hannes S från P18 och P16 göra några minuter i a-lagströjan i andra halvlek.

Tranås FF - Farstorp 6-1 (4-0)