Herr

Seger 2-1 mot IFK S/RIF
2017-05-15 22:23
"Bashe" gjorde segermålet.
Dags för femte omgången och efter två svidande förluster ville TFF hamna på vinnarspåret igen. Tack vare Bashar Hameeds första mål för säsongen kunde man säkra säsongens tredje vinst när man vann med 2-1 (1-0).

Från avspark satte TFF hög press och genomförde ett högt bolltempo över planen. Man visade upp ett fint register med kombinationer och kunde skapa flera farliga lägen i inledningen av matchen. Dock dröjde det till minut 31 innan man fick utdelningen. Det var på en av de nio hörnor TFF skapade i första som kaptenen Kalle Erlandsson dyker upp och skarvar in ledningsmålet.

Charmen med fotboll är att allt kan hända. Efter drygt 10 minuter i andra halvlek hade IFK S/RIF kvitterat till 1-1 efter ett välplacerat skott samtidigt som man hade tagit över matchen helt. TFF blev passiva och stressade vilket bortalaget utnyttjade till fullo. Det övertag TFF hade från första hade stannat där och matchbilden var nu omvänd.

Trots pressat TFF så skapar IFK S/RIF inga direkta farligheter utan man tvingas lyfta in bollar eller gå på distansskott vilket målvakten Daniel Haglind enkelt kunde plocka.

Men då händer det. Benjamin Björkegren går på ett avslut som styrs på en försvarare och som i sin tur studsar på Bashar Hameed vilket ställer målvakten helt och 2-1 är ett faktum. Kanske inte det snyggaste målet som gjorts på Bredstorp IP men absolut en av de viktigare.

Med drygt 12 minuter kvar får TFFs Anton Segerson sitt andra gula kort och blir därför utvisad. Vid samma situation utbryter lite tjafs och även bortalaget får ett direkt rött. Efter korten får IFK S/RIF lite tryck mot TFF men man reder ut det och vinner matchen.

Plusbetyg: Anton, Tobbe och Daniel