Herr

Förlust mot IF Haga
2017-05-23 12:41
Mål i debuten för Isac Pihl!
Isac Pihl stod för ett klassmål i sin debut men det räckte inte då IF Haga straffade TFF i andra halvlek och vände matchen. Slutresultatet skrevs till 1-2 (1-0) där båda lagen har en varsin halvlek spelmässigt.

Tranås FF satte en högre press från start vilket störde IF Haga i uppspelsfasen. Man låg väldgt tätt och det nya mittbacksparet Tobbe Åkesson och Tinus Jonsson stod för ett resolut och vägvinnande spel i det bakre ledet under första halvlek. Man spelar enkelt förbi pressen från hemmalaget och utnyttjar de ytor som uppstår på kanten.
TFF tar sedan ledningen efter att Bashar Hameed hittat debuterande Isac Pihl i mitten av planen som går på ett direktskott, bollen seglar in i det högre krysset. Mot slutet av första halvlek börjar IF Haga hitta lite ytor och börjar komma närmare mål men TFF håller undan i första och går till paus med ledning 1-0.

Andra halvlek börjar som den första avslutades, ett litet nervöst spel från TFF och Haga tillåts komma in i matchen. När man sedan lyckas trycka in 1-1 tar man över matchen helt.
Man trycker ner TFF och de röda får svårt att etablera ett spel, man bryter boll men lika snabbt är den tillbaka på egen planhalva igen. IF Haga pressar ner och får hörna efter hörna men Daniel Haglind är vaken. Men till slut trillar bollen in. Doan Bui når högst på hörnan och på andrabollen är TFF först men man väljer att försöka dribbla sig ur vilket innebär att en hungrig hemmaspelare suger åt sig bollen för att sedan dra iväg ett skott som touchar på spelare och förbi samtliga, 2-1 är ett faktum.

Efter målet flyttar man fram spelet och ändrar formationen. Man sliter på och försöker skapa kvitteringschanser men de klara och farliga lägena uteblir. Ljuset i mörkret denna fredagkväll är att Isac Pihl gör a-lagsdebut och gör det med bravur och får dessutom kröna kvällen med ett mål.

Plusbetyg: Tobbe, Tinus och Isac Pihl