Fotboll
Herr

Vinst 0-2 mot Waggeryds IK
2017-08-12 01:30
Tranås FF ställdes på fredagen inför höstens tuffaste bortamatch, match mot serietvåan Waggeryds IK. I hemmamatchen mot WIK blev det förlust med 0-1 men idag fick vi vår revansch. Vinst med 0-2 efter 0-0 i paus och därmed 8.e matchen i rad utan förlust i serien.

WIK inledde matchen klart bäst och skapade ett flertag giftiga lägen, vi verkade en aning sega efter det hårda matchandet senaste veckan. Detta var tredje matchen på en vecka. Men vi växte in i matchen mer och mer och började skapa ett flertag bra lägen. Aron "körva" hade två riktigt fina lägen men hade svårt att ställa in vänsterfoten i rätt läge även Malmen hade ett kanonläge men det lilla extra saknades. Det fanns hur mycket ytor som helst att spela på då WIK inte satte någon som helst press. Vi kom runt längs kanterna hur många gånger som helst men tyvärr hade inspelen en del att önska under 1:a halvlek. Halvleken slutar 0-0 vilket var rättvisst.

Andra halvlek hinner knappt börja då Aron "körva" sliter sig loss längs vänster flanken och hittar fint in till Afzelius som visar klass i mottagning och avslut 0-1 min 46. TFF fortsätter att spela en bländande fotboll och spelar stundtals ut WIK. Vi vårdar bollen fint över hela banan och man bara njuter från kanten. 8 min efter första målet är det dax igen, denna gång är det Anton som driver fram bollen och hittar Afzelius som återigen gör allt så himla elegant och 0-2 är ett faktum.
WIK spelarna ser fruktansvärt trötta ut i andra halvlek medan vi behövde en första för att komma igång, tror att Husqvarna matchen satt lite i bena under första. Matchen slutar med en 0-2 vinst för TFFs krigare.

Detta var en väldigt viktig seger, nu är vi endast 1 poäng bakom WIK på kvalplats och sex poäng upp till Haga som leder serien. Detta kommer bli ett race in i det sista.

Alla 15 spelare gör en kanonmatch idag, så kul att se att ni jobbar för varandra och att ni dessutom verkar ha så kul ihop värmer ledarstaben.

Nu laddar vi om för Norrahammars IK nästa fredag på friidrottsplan.