Referat: Tranås Fotbollförening - IFK Motala
Matchreferat Tranås FF-IFK Motala
2018-03-12 12:41

Vinst i Årets första träningsmatch! TFF – IFK Motala

Resultat 5-2 (2-1)

I Lördags var det äntligen dags för första tr. Matchen efter att vi fått två matcher inställda pga. årets minst sagt kalla och vintriga väder för motståndet stod IFK Motala som spelar som vi i div.4 efter att blivit degraderade från div.3 ifjol.

Jag som ny tränare var givetvis nyfiken på att se  spelarna i match för första gången, de inomhuscuper vi deltagit i är en helt annan sak än att se spelarna på riktigt så att säga. Samtidigt blir det en hel del nytt även för spelarna när det gäller det rent taktiska.

Återkommer till det i ett annat forum lite längre fram hur vi har jobbat och lite tankar inför säsongen 2018! Men det var ett laddat lag som sprang ut i kylan på Bredstorp för årets första match!

Laguppställning:

Mirre

Malm Tobbe Theo Hugo

Alen Anton S Hovis Bashe

Affe Isak S

Bänk: Kadir, Anton Schlidt,Hannes S,Phille, Isak P

Redan från Början tog TFF hand om spelet som genom ett bra passningsspel bra rörelse snabbt fick ett övertag på Motala. Vi skapade ganska snabbt tre hörnor som alla tre var nära att resultera bla.en i virket. Men vi fortsatte mala på med bra energi från sidan kändes som det bara var en tidsfråga innan vi skulle göra första målet och det kom också, Isak S Väggar sig igenom Motala försvaret och in i straffområdet där han blir fälld och domaren pekar helt rätt på straffpunkten! Fram kliver Bashe och mycket distinkt sätter bollen i mål! 1-0 TFF.

Halvleken fortsätter med ett stort spel och bollövertag för TFF skapar en hel del halvchanser som kunde resulterat i ytterligare mål framåt men som så ofta när man inte lyckas få dit bollen så lyckas motståndaren få till en chans och sätta dit den så även här.

På en slumpmässig långboll lyckas Motala kvittera 1-1. Men vi låter oss inte nedslås utan fortsätter dominera matchbilden och skapa lägen. Så på vår 4:e hörna lyckas Tobbe skruva den direkt i mål 2-1 TFF. Lite flyt att få dit en hörna direkt i mål,men Tobbe hävdade med all bestämdhet att det enbart berodde på skicklighet…. Halvtid 2-1 TFF.

Andra halvlek börjar med att Affe fick lite känning i ena ljumsken och tvingas byta(får hoppas att det inte är så alvarligt) In kommer 16 åriga Hannes Samuelsson och gör därmed A-Lagsdebut som han klarar av galant! Var sånär ett par gånger om att få göra sitt första mål i A-laget men det kommer törs jag lova. Andra halvlek fortsätter som den första med bra spel och ett ganska stort spelövertag för TFF. 3-1 kommer efter att Isak S återigen blivit fälld i straffområdet ( Gener?) den här gången av målvakten återigen stegar Bashe fram och förvaltar även denna straff på bästa sätt i Mål! 3-1 TFF Vi gör ytterligare byten och alla som satt på bänken kommer in och spelar ca:30 min. Bashe var inte klar för kvällen utan trycker dit sitt för kvällen 3:e mål efter ett snyggt inspel från kanten därmed var årets första Hattrick i hamn! 4-1 TFF. Spelet får en lite mer böljande karaktär i mitten av andra halvlek även om det känns som vi hela tiden är lite bättre 5-1 kommer som ett brev på posten(kommer dom fram nuförtiden?) Den här gången är det Isak S som håller sig framme återigen efter ett inspel från kanten och trycker in 5-1 TFF vid den bortre stolpen. Motala tröst målar i slutet genom en skicklig individuell  prestation av deras bästa spelare Alexander Magnusson Glad och fastställer slutresultatet till 5-2 till TFF:s favör!

Slutkommentar: En bra genomförd match som lovar gott inför fortsättningen även om det finns mycket kvar att jobba med innan vi ska vara redo för seriepremiär!