Onsdagskväll och vi drog iväg till östgötaslätten för att möta Vadstena på Kungsvalla dom liksom vi huserar i division 4.

Isak S  Alen

Bänk: Kadir, Phille, Isak.P, Hella, Abbas

När vi springer ut på plan i kylan för att starta uppvärmningen slås jag av att det är något som inte stämmer får fundera en stund på vad det kan vara….

Snart går det upp ett ljus… det är VINDSTILLA! När hände det senast på ”Slätta

Matchstart, och det är inte bara vinden som lyser med sin frånvaro. Under matchens första 20 minuter känns även vi som en aning frånvarande! Vi har svårt att hitta våra positioner, vi är långsamma och lite omständliga i vårat passningsspel.

Det här leder till att Vadstena lite väl lätt kan spela förbi oss och komma till en del chanser det är framförallt deras långa spel som vi har problem med vi står lite på ”hälarna” vi ligger inte tillräckligt nära och vi faller inte när vi ska.

Man börjar bli lite orolig för att de snart kan rinna igenom och det är precis vad som händer 20 minuter in i matchen tappar vi boll högt upp i plan och på en omställning åker vi på ett friläge som Vadstena förvaltar fram till 1-0.

Där och då så både  hörs det och syns att vi inte är speciellt nöjda med vad vi presterat så här långt, attityden på plan stärks vi börjar styra varandra bättre vi ligger bättre i våra positioner vi skärper till vårt passningsspel. Vips ser det genast bättre ut vi tar tag i matchen och skapar en 2-3 bra lägen utan att lyckas sätta pricken över i vi går till halvtidsvila med 0-1 i baken.

Vi pratar ihop oss paus och konstaterar att sista 20 var bra och det gäller att försätta på den vägen samtidigt justerar vi lite smågrejer i spelet och passar även på att göra två byten inför den andra halvleken in med Kadir och Isak.P

Andra halvlek börja med betydligt bättre skärpa än i den första vi tar omgående tag i spelet och redan efter ca: 15 minuter har vi vänt på steken till 2-1!

Hugo startar en av sin många rusher på vänsterkanten väggar med Anton .S och kommer helt fri med målvakten blir kapad bakifrån, straff! I Bashes frånvaro kliver Isak.S  fram och mycket behärskat sätter han bollen i mål! 1-1

2-1  kommer strax efteråt återigen genom Isak. S som på ett fint inspel från Kadir trycker in sitt andra mål för kvällen 2-1!

Andra halvlek präglas av bra spel och många skapade målchanser utan att vi för den skull lyckas göra några fler mål.

Det är glädjande att se på vilket sätt vi genomför matchens sista 60 minuter efter den något tveksamma inledningen faktum är att Vadstena endast hade ett avslut på mål i den andra halvleken.

När vi summerar denna match borde vi nog gjort ett eller några mål ytterligare men en vinst är alltid en vinst oavsett resultat! Vi jobbar vidare i veckan och nästa match är redan på lördag 17/3 klockan 15:00 hemma mot seriekollegan Stensjön.