Referat Tranås FF - Gullringen GOIF!
2018-08-18 08:45

Tranås FF vs Gullringen Goif   3-1 (0-0)

Fredag kväll och på ett för dagen välfyllt Bredstorp (c:a 500) tog vi emot tabell tvåan Gullringen i något som får betecknas som en seriefinal således viktiga poäng på spel för båda lagen!

Gullringen börjar bra är det bollförande laget men som vanligt när man möter Gullringen så slår dom väldigt mycket långbollar på sitt fyrtorn Bexell längst fram men det kontrollerar vi bra dom lyckas inte direkt skapa några riktigt heta målchanser men de fortsätter att ha större delen av bollinnehavet men det är precis enligt våran GAMEPLAN  ligg rätt i position ställ om snabbt när vi vinner boll och det är exakt vad vi gör och skapar ett par vassa lägen utan att få sätta dit något mål. Men det är en intensiv match och ganska tuffa tag därute men första halvlek slutar mållös.

I paus gör vi lite taktiska ändringar som ska visa sig slå väl ut! För redan i den andra halvlekens 4:e minut sticker Anton iväg på djupet och på en perfekt passning från Benja så nickar Anton in det ack så viktiga första målet 1-0 TFF.

Matchen fortsätter i högt tempo och tuffa närkamper det märks att matchen är viktig för båda lagen. Så i matchens 74:minut rycker Bashe till sig ett läge och avlossar ett bra skott som målvakten tvingas lämna retur på och där dyker Affe upp och trycker dit 2-0.

I matchens slutskede snurrar Bashe upp ett par Gullringen försvarare som tvingas fälla honom med en solklar straff som följd. Eftersom både Benja och Isak som är våra ordinarie straffskyttar är utbytta  ropar jag upp våran Målvakt Mirre som jag vet är en säker straffskytt att ta straffen vilket han gör på bästa sätt stenhårt i ena hörnet 3-0 och matchen är vunnen även om Gullringen får ett tröstmål på övertid också det på straff men en ny vinst och tre nya härliga poäng!