Referat: Smedby AIS - Tranås FF
Referat Smedby AIS- Tranås FF
2019-05-07 09:52

Får börja med att be om ursäkt för uteblivet referat mot IK Tord.

Efter en tung 2-4 förlust mot IK Tord så var det dags att bege sig norrut och närmare bestämt Norrköping. Dags för match i omgång 4 mot Smedby AIS. En anrik klubb med en fin ungdomsverksamhet och som siktar högt efter fjolårets miss i kvalet till division 2.

Vi mötte dem faktiskt förra säsongen i Svenska Cupen där det blev uttåg för rödsvart efter 1-2 på Bredstorps IP. Så vi hade en liten koll på vad det var för opponenter som stod redo på andra sidan.

1:a Halvlek

Matchen startar i ett högt tempo där vi verkligen är påkopplade från början.  Smedby för spelet men vi ligger väldigt bra i våra positioner.  I den 18:e minuten så får Smedby ett hyfsat frisparksläge. En av deras bästa spelare kliver fram och knorrar den över muren och den går under Daniel i målet. 1-0 är ett faktum. Halvleken rullar på och båda lagen byter lite halvchanser, vi är väldigt tajta i försvarsspelet och det dröjer fram till den 38:e minuten och Smedby får superläge att öka på ledningen två gånger om.  Vid första chansen skjuter man i ribban från nära håll och direkt efter gör Daniel en fin räddning. 1-0 står sig sedan till halvtidsvilan.

Inför den andra halvleken snackar vi om att vi ska var lite mer noggranna i sista tredjedelen och ligga rätt i position och utnyttja våra motståndares bolltapp så fort det finns läge.

2:a Halvlek

Vi kliver ut piggare till den andra halvleken men i den 51:a minuten så får Smedby ett nytt frisparksläge precis utanför straffområdet. Denna gång så kliver Smedby-mittfältaren fram och skjuter den rakt i muren. Muren är inte tillräckligt tät och bollen ändrar riktning och ställer Daniel i mål. Det får inte hända och 2-0 känns mycket tungt i det läget. Vi repar mod och sliter på fortsättningsvis. I den 66:e minuten gör vi att dubbelbyte. Ut går Isak och Adnan och in kommer Jacob och Hannes. Matchbilden är sig lik och vi skapar några halvchanser men vi kommer inte riktigt till de där heta chanserna. I den 76:e minuten så kommer det en lång boll ut mot vänsterkanten där deras notoriske målskytt E.Arvidsson inte gör några misstag och knorrar in den i bortre hörnet.  Vi gör sedan ett trippelbyte i den 79:e minuten ut går Markus, Anton och Hugo och in kommer Haris, Oskar och Wiliam. Mindre än 10 minuter senare får vi ett gyllene frisparksläge där Erik kliver fram och skjuter bollen via motståndarespelare in i mål. 3-1 är ett faktum och en gnista hopp tänds. Vi trycker på och skapar ytterligare en chans när Haris driver upp boll på vänsterkanten och hittar Oskar fint på bortre stolpen som knoppar in 3-2. Tyvärr så får vi inte till något kvitteringsläge och matchen slutar 3-2 till Smedby AIS.

Vi får gratulera Smedby till en välförtjänt seger men synd att vi ger dem lite för enkla mål. Det får vi ta i beaktning i fortsättningen för att kunna börja plocka poäng.

Extra kul att vi kan slänga in unga, hungriga grabbar i slutskedet i matchen som lyckas putsa till siffrorna. Ett stort grattis till Erik och Oskar som gör sina första mål i A-lagssammanhang.

Nu är det bara ta nya tag och härnäst väntar ett rafflande derby mot Mjölby AI FF på bortaplan. Avspark 19.00 på fredag. Väl mött där!