Referat Mjölby AI FF - Tranås FF
2019-05-16 09:06
På fredagen 10/5 så var det dags för säsongens första derby mellan Tranås FF och Mjölby AI FF.

1:a Halvlek
Precis lagom till matchstart så börjar regnet falla över klassiska Vifolkavallen vilket bjuder in till ett snabbt spel på konstgräset i Mjölby.  Lagen känner på varandra inledningsvis av matchen.  Efter ca 25 minuter spel skapar vi vår första riktigt kvalificerade målchans. Hugo lyfter in en lång boll in i straffområdet som Anton Segersson får träff på.  MAI:s målvakt gör en kanonräddning och 0-0 står sig ytterligare. I den delen av matchen är vi inne i ett bra stim där vi 5 minuter senare skapar oss en riktigt farlig chans. Vi lyfter in en frispark i straffområdet och det blir en tilltrasslad situation där bollen tar på flera spelare och studsar ner hos Hannes Samuelsson som trycker dit bollen.  Men assisterande domaren viftar och domaren blåser för offside. En något oklar situation då en Mjölby-spelare såg ut att vara sist på bollen innan vår nr 16 stötte in bollen. Ingen skugga ska dock falla över rättskiparna då det var en ganska kaosartad situation. Några minuter senare slår Mjölby in ett inlägg från vänsterkanten som deras forward trycker dit via ribban på ett tillslag. Klassavslut och 1-0 Mjölby. Tre minuter senare så skapar Mjölby en hörna som de lyfter in i straffområdet och där kommer deras nummer 15 och nickar in den via ribban. 2-0, tungt då det inte speglar första halvleken. Resten av halvleken är ett ställningskrig.

2:a Halvlek

I halvlek gör vi vårt första byte. Haris kliver av och in kommer Jacob. Vi startar andra halvlek på ett väldigt bra sätt. Vi är beslutsamma i allt vi gör och är först på alla andrabollar. I den 58:e minuten så skapar vi en hörna. Det blir en tilltrasslad situation i straffområdet och Gentijan kan prickskjuta in reduceringen. Ett väldigt psykologiskt viktigt mål där vi får utdelning efter en bra period i matchen. Efter målet kommer Mjölby in i matchen. Men vi sticker upp några gånger och skapar några halvklara målchanser, dock ingenting som resulterar i mål. I den 67:e minuten gör vi vårt andra byte. Ut går Erik Johansson och in kommer Adnan Skrijelj. Efterföljandedel av matchen är ett ställningskrig med mycket kamp där vi sticker fram och skapar några heta lägen men tyvärr inget som resulterar i några mål.

Ett stort fall framåt både spelmässigt men framförallt attitydmässigt. Vi vill mycket och gör det allt som oftast på rätt sätt. Mjölby är ett förmodat topplag och vi är väldigt nära att knipa poäng i deras hemmaborg. Kan vi ha samma inställning med en ännu tyngre defensiv så kommer vi börja plocka poängen.

Nästa match spelas på lördag där vi möter Högsby IK hemma på Bredstorps IP. Avspark 15.00. Då ska första trepoängaren bärgas. Alla till IP!