Herr

Referat: Tranås FF - Högsby IK
Referat Tranås FF- Högsby IK
2019-05-20 14:11

Ny match och nya möjligheter. Vi pratar inför matchen att det är viktigt att vi får en bra start och att vi måste arbeta hårt för att få första målet. Ligg rätt i positionerna och utnyttja ytorna bakom Högsbys backlinje. Ord som sedan visade sig bli handling.

1:a Halvlek

I matchens 6:e minut slår Markus en djupledsboll som Victor snappar upp på vänsterkanten och slår en fin diagonalpassning till Anton som bara kan sätta fram foten. 1-0 efter 6 minuter. Smakstart. Då ska det sägas att innan målet så står Daniel för en mycket fin benparad när han räddar en nick från nära håll efter en hörna. En minut efter ledningsmålet så skickar Markus en ny lyftning på djupet där Afzelius är vaken och rycker sig fri och viker in framför deras mittback. Därifrån gör han inte något misstag och placerar in bollen vid första stolpen. Mycket fin prestation av Afzelius.  I den 21:a minuten så får vi en frispark en liten bit in på offensiv planhalva. Återigen är det Markus som serverar en mycket fin frispark som Isak suger ner via bröstet och skickar in bollen på halvvolley. Ett vackert fotbollsmål! Resterande del av första halvlek är jämn där båda lagen skapar riktigt bra chanser och vår målvakt Daniel Haglind står för en hel del riktigt svettiga räddningar.

I halvlek pratar vi om att fortsätta med det spelet som vi hade under första halvlek. Vi måste täta mer bakåt då vi alltjämt släpper till för mycket målchanser till gästerna. De första 15-20 minuterna är viktiga då vi inte får bjuda in Högsby i matchen.

2:a Halvlek

I början av andra halvlek har vi vår tuffaste period i matchen där Högsby radar upp chanser och vi ser lite krampaktiga ut. Detta trots vår tydlighet i paus att detta inte fick hända. I den 50:e minuten så reducerar Högsby till 3-1 där deras defensiva mittfältare dröjer sig kvar och placerar in bollen i bortre hörnet efter en boll bakom vår backlinje. Innan och efter det målet står Daniel i målet för några riktigt kvalificerade räddningar. I den 60:e minuten gör vi ett dubbelbyte. Martin och Victor får kliva av med skador och in kommer Adnan och Erik. 6 minuter senare så sticker vi återigen upp på en giftig kontring. Där Adnan slår en fin boll i djupet till Gentijan som spelar snett inåt till Afzelius där han inte gör några misstag. 4-1 är ett faktum! Mycket viktigt och förlösande mål då Högsby hade fått klar vittring. I den 68:e minuten gör vi vårt tredje byte där Hannes kommer in och ersätter Gentijan.  Fyra minuter senare så rensar Markus en boll som blir till en riktigt bra passning till Affe som återigen visar sin spets och placerar skottet säkert i bortre hörnet. 5-1 och Hattrick av herr Afzelius. I den 83:e minuten så sätter Högsby påpassligt igång en snabb frispark och sätter in bollen snett inåt varpå den tar på två av våra spelare innan den går in i eget mål. Den lilla gnutta hopp Högsby fick släcktes dock omgående då en energifylld Hannes forcerar fram bollen på högerkanten och rycker ifrån sig sin markering och utmanar deras mittback, han vinner sedan sin närkampsduell och kan passa in till Afzelius i straffområdet som återigen avslutar kliniskt. Fjärde målet från Afzelius efter ett mycket fint förarbete av Hannes Samuelsson.  Någon minut efter det så får Högsby in en boll till där vi inte riktigt får bort bollen i eget straffområde. Onödigt men domaren förkunnar kort därefter en 6-3 seger till rödsvart och segersången ekar fortfarande bland kullarna på Bredstorp.

Oerhört skönt att få ta första trean! Vi kände att detta var lite av en tidig måstematch för att hänga med tåget ovanför i tabellen. Vi visar krigarhjärta och passion genom alla led i 90 minuter + tillägg. Med denna inställning, vilja och lagmoral kommer vi fortsätta plocka poäng!

Nästa match spelas om en vecka. Den 25/5 Då vi möter Eneby BK på MAXI-Vallen i Norrköping. Avspark 14.00. Vi ses där!