Herr

Referat: Tranås FF - Lindö FF
Referat Tranås FF - Lindö FF
2019-06-03 11:42

Det var ett taggat Tranåslag som tog emot Lindö FF på lördagseftermiddagen. Efter den tunga förlusten förra helgen i Eneby så ville vi ha en snabb revansch. Glädjande nog var Tinus Jonsson och Lucas Aztor båda spelklara till denna match.

Inledningsvis av matchen är det mycket kamp och tuffa dueller. Vi visar omgående att Bredstorp är vår borg och att vi är tuffa att möta här. Vi spelar uppfinningsrikt och det är ett oerhört fint anfall som leder till 1-0 i den 21:a minuten.  Afzelius och Tinus kombinerar sig fram med snabba kortpassningar centralt i banan. De sågar sig igenom Lindös försvar och Tinus hittar ut med bollen till Isak Segersson som trycker bollen hårt inåt där Lindös keeper inte kan hålla den och Afzelius är påpassligt först på returen och lägger upp den i nättaket.  Ett mycket vackert fotbollsmål. Efter det målet så är det vi som tar tag i taktpinnen ordentligt och för spelet ute på plan. Mycket fina kombinationer som tyvärr inte leder till något mål. I den 36:e minuten så vinner dock Tranås bollen mitt i ett Lindö-anfall och vi iscensätter en patenterad TFF-kontring. En felvänd Afzelius hittar en rättvänd Anton i fart på vänsterkanten som slår in ett hårt inlägg längs marken där en instormande Isak stöter in bollen från nära håll. 2-0. En kvick omställning som resulterar det finaste av valörer nämligen ett mål. Vi kan sedan utgå med dessa siffror till pausvilan.

Inför den andra halvleken tvingas vi göra ett byte. Där Martin har känningar och in kommer debuterande Lucas Aztor. Vi pratar om att inte ge Lindö något gratis inledningsvis i andra då man kommer vilja forcera direkt.

Andra halvlek startar precis som den första där det är mycket kamp och många dueller. Idag är vi betydligt hetare och vinner både första och andrabollarna. I den 56e matchminuten så blir Man Of The Match Tinus fälld efter en offensiv utflykt och domaren pekar på straffpunkten. Afzelius gör ingen missnöjd från elva meter. Bombsäker exekution och 3-0 är ett faktum. SKÖNT! Efter målet blir vi lite fega och Lindö kan ta över spelet mer och mer utan att för den delen skapa några heta chanser. I den 66:e minuten gör vi ett dubbelbyte. Ut går Erik och Isak och in kommer Gentijan och Adnan. Två minuter senare så reducerar Lindö till 3-1. Där deras spelare kan peta in bollen framför mål. Något passivt från vår sida och tråkigt att vi inte heller denna match får hålla nollan. Efter det målet blir vi något stabilare och Lindö kan inte skapa de där riktigt heta chanserna för att reducera en gång till. Det är betydligt närmare att vi gör 4-1 i slutskedet men matchen slutar 3-1, ett mycket viktigt resultat i kampen om att kliva över strecket.

Redan på torsdag är det dags för ny viktig match. Tenhults IF på fina Kabevallen. Hoppas på många rödsvarta supportrar. Avspark 14.00. Fira nationaldagen med nationalsporten!!  Väl mött i Tenhult.