Tranås FF F-04 är i år anmälda till DM/SM kval i futsal och första matchen blev en kvalmatch mot Taberg SK. Ett lag som vi spelat jämt emot utomhus och 11 manna fotboll. Sista matchen slutade 1-1. Taberg kom till Tranås för spel i Idrottshuset på fredagen och vi var riktigt taggade för att ta oss förbi första hindret för att ta oss till SM.
Matchen bestämdes spelas 2 x 20 minuter löpande och när första halvlek drog igång så var vi kanske lite för taggade och det var ett stressigt spel som gjorde att vi gick till anfall lite för fort så att laget inte han med upp så som vi önskar.

Vi vill gärna att vi tar bollen upp i banan men att vi sedan vänder tillbaka till back för att samla laget i den uppställning vi önskar, inte minst för att öppna upp ytor för medspelarna  men det knöt sig lite grann. Efter 5. 27 så går vi till anfall med hela laget och vi lyckas dra isär deras försvar vilket öppnade upp yta för Elsa Bladh som skjuter och vi har 1-0.

Men spelet var fortsatt stressat och vi lyckas inte riktigt i våra uppspel och efter 9.45 så går vi bort oss lite och bjuder Taberg på ett läge som de förvaltar på bästa sätt och vi har 1-1. Kan inte säga att det var så oroligt från bänken då vi hade de flesta lägena och vinner skotten i första ganska överlägset 15-5.

I halvtid pratar vi mycket om att vi har lite för brått och att vi med det inte skapar ytor för övriga. Även att vi måste gå på avslut lite mer, mål behöver inte vara snygga, de räknas även om det är tåfjuttar.

I andra så känns det lite bättre men det är fortfarande lite att jobba på men Tranås tar tag i matchen på ett helt annat sätt och spelar runt lite mer och vi rör oss lite mer vilket öppnar upp. Efter 5.01 så går Michelle Sparv Helgesson på avslut och vi har 2-1 vilket känns helt rättvist. Vi börjar efter detta hitta mer och mer rätt och efter 9.25 så har Siri Lorentzon bollen och lägger en pass till Michelle som åter prövar skott och det blev ett hårt skott som träffar stolpen klockrent.

I 14 minuten så kommer Medina Isakovic i skott läge och nu verkar det som att vi siktat in oss på stolparna. Men Medina ger sig inte utan en minut senare får hon en pass från Ellen Leijon Kraft och efter 15.26 har vi 3-1.

Och det tror jag kändes skönt för alla för bakåt var det egentligen aldrig någon fara. Elsa kommer fint i banan efter 16.48 och gör några spelare och avslutar med ett skott i mål och Tranås leder med 4-1

Efter det så lyckas vi återigen hitta stolpen, detta efter 18.01 och det är Michelle som skjuter. Och skottstatistiken i andra talar väl om att det var Tranås som höll i taktpinnen 22-2.

Statistik: (Halvtid)

Tranås FF - Taberg SK  4-1 (1-1)
Skott 37-7 (15-5)

Laget som gjorde det: