Tranås FF F-04 spelade DM slutspel och SM kval i Kalmar i helgen
2019-01-06 13:57
Uppladdning inför match
Tranås FFs F-04 var på lördagen i Kalmar för att spela DM slutspel och tillika SM kval i futsal, förutsättningarna var klara när vi åkte till Kalmar och det vara att segraren i en rak serie blir distriktsmästare samt att 1:an och 2:an går till SM kval i Vetlanda 8-9 februari. Det är 32 lag i hela Sverige som tar sig vidare till SM kvalet vilket innebär att skulle vi ta oss dit så är vi bland de 32 bästa lagen i Sverige, lite svindlande tanke faktiskt.
Det var 5 lag som skulle göra upp om DM samt att ta sig vidare till SM kval. Det var då Tranås FF, Hossmo BK, Lindsdals IF, IFK Värnamo och Hvetlanda GIF. Hossmo och Lindsdals är från Kalmar och det var som sagt upplagt som rakt seriespel där alla mötte alla. Matcherna spelades 2x12 min löpande

Tranås FF- Hossmo BK  2 - 1 (2 - 1)
Vi startade med match mot Hossmo BK, det är ett lag vi inte visste så mycket om sedan tidigare. Vår vana trogen så börjar vi lite stressat och med det så får vi inte riktigt till det spel vi vet att tjejerna kan spela. Redan efter 1.54 så tappar vi markeringar och Hossmo BK tar ledningen med 0-1 genom nr:15 Birgitta Sjöfors. Efter detta blir det lite mer organiserat från Tranås sida men långt ifrån det spel vi visar upp på träning. Efter 3.36 så passar Michelle Helgesson Sparv fram Alva Svensson som lyckas kvittera och vi har 1-1. redan minuten senare lägger Hedda Rosén ett pass till Elsa Bladh som gör ett antal spelare och placerar in 2-1. I andra halvlek så står matchen och väger och Hossmo BK trycker på för kvittering men vi håller undan och vinner

Skottstatistik 16 - 8 (7- 4)

Lindsdahls IF - Tranås FF 2 - 0 (2 - 0)
Efter att ha sett Lindsdals IF*s första match så insåg vi att detta skulle vara nyckelmatchen för att ta hem DM då de i sin första match slog Värnamo med 1-4. Värnamo har vi alltid spelat jämt emot även om det övervägande varit uddamåls förluster där.  Och när matchen startade så visade det sig att Lindsdal spelade precis så som vi visste att våra tjejer kunde spela men vi kom inte heller i denna match upp i vad vi kan vilket är lite frustrerande. Efter 3.10 så gör Lindsdal 1-0 genom Meja Lind och vi tappar ytterligare lite fokus efter detta och hittar inget spel även om Lindsdal lät oss hålla i bollen långa stunder så växlade de om fort när vi kommit en bit upp på planen. 7.45 minuter in i första så gör Lindsdal 2-0 genom Tove Ullström vilket är halvtidsresultatet. I andra så kommer vi bättre in i matchen men lyckas vi inte komma närmre än ett skott av Siri Lorentzon som smiter precis över ribban och detta var i första halvlek. Tittar man på skottstatistiken nedan så är det bara att inse att vi mötte ett bättre lag än oss för dagen.

Skottstatistik 16 - 4 (7-4)

Tranås FF - Hvetlanda Gif 3 - 0 (1 - 0)
Hvetlanda stod för motståndet i vår tredje match och Hvetlanda hade startat denna serie med 2 förluster mot Hossmo BK i första där det blev förlust med 1-0, i andra mötte de Värnamo där det också blev förlust men nu med 0-5. Det gjorde att med vår målskillnad så visste vi att seger här var nödvändig för att ha chansen. Och denna match dominerade vi trots att vi inte kommer upp i vår potential men redan efter 28 sekunder så passar Michelle fram Siri som får iväg en petning som går in och vi har 1-0, sedan så knyter det sig lite och vi går till halvtidsvila med ledning 1-0.  I andra ser det bättre ut och vi börjar spela runt lite bättre och vågar hålla i bollen. Efter 4.45 så passar återigen Michelle, men denna gången fram till Evelyn Carlsson som sätter 2-0. 7.45 in i andra så passar Siri fram Alva Svensson som sätter 3-0. Andra halvlek lät vi inte Hvetlanda komma till så många avslut (11-2 i skottstatistik) Vi har några möjligheter ytterligare och närmst var Medina Isakovic som prickar ribban 8.50 in i andra.

Skottstatistik 21 - 7 (10 - 5)

IFK Värnamo - Tranås FF 1 - 2 (1 - 1)
Inför denna match så var förutsättningarna att för att kunna ha chans att gå vidare till SM kval så var det endast seger som skulle ta oss dit, Lindsdal var nästan klara mästare i DM då de hade match mot Hvetlanda kvar så det stod mellan Tranås och Värnamo vem som skulle knipa andra platsen i DM samt gå vidare till SM kvalet. Och förtsa halvlek är igång och det väger fram och tillbaka och nu hade Medina fått upp lite fart och löpte friskt över planen vilket och resulterade i att efter 4.20 så får hon en fin pass av Hedda vilket hon förvaltar på bästa sätt och sätter 0-1. men vi fick bara glädjas över detta i strax över en minut då Diarta Lijami reducerar till 1-1 vilket står sig in i halvtid. Vi visste att oavgjort skulle göra att vi inte går vidare till SM kvalet då Värmamo hade bättre målskillnad än oss. Så det var bara ut och kriga för att knipa segern i andra och Medde hade kvar lite spring i benen även andra halvlek och efter 5.20 så lägger hon en pass fram till Alva Svensson som från ingen vinkel alls lyckas få in 1-2 efter detta så vägde det men vi lyckas hålla undan och vinna.

Skottstatistik 7 - 13 (4 - 7)

Ser vi då samlat på denna serie så kommer vi inte upp i den klass vi kan i någon match men vi lyckas ändå ta oss vidare till SM kvalet genom att knipa andra platsen i DM efter Lindsdal som gick obesegrade ur denna serie. De som bjöd upp till bäst motstånd mot segrarna var väl just vi och inför SM kvalet där vi åter kommer drabbas samman så känns det inte alls omöjligt. Innebär att vi är bland de 32 bästa F-04 lagen i Sverige. Lite smolk i glädjebägaren var att Elsa Bladh fick kliva av efter 1,5 match med känning framsida lår.

SM kvalet kommer hållas 8-9 februari i Vetlanda och vi kommer vara där.

GRYMT JOBBAT TJEJER!!