Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

SM i Futsal en nyttig erfarenhet
2019-02-10 10:51
I helgen så har Tranås FF F-04 spelat SM kval i Futsal, detta efter att vi kom tvåa på DM i Småland. Den hölls i Billbäcks Arena i Svärtinge. Vi fick chansen att möta riktigt duktiga lag från andra delar av Sverige som Waria från Östergötland (DM vinnare Östergötland) som vi mött tidigare, Älvsjö från Stockholm (DM tvåa i Stockholm) samt Brämhult från Västergötland (DM vinnare i Västergötland). 
Tjejer och ledare åkte upp redan på fredagen då vi kände att det var bra tidigt för oss att åka upp samma dag. Vi bodde på Tallbackens vandrarhem i Svärtinge utanför Norrköping. Måste säga att boendet var över förväntan och det blev pizza till kvällen. Tjejerna var taggade för att fajtas om den enda platsen som tar sig vidare till slutspelet. 

På lördagen var det uppstigning vid 06.45 och frukost som vi handlat på vägen upp. Första matchen skulle spelas mot Waria och det är ett lag som jag tror tagit sig in i hjärnan på tjejerna, lite av ett hjärnspöke då vi oftast inte lyckas gå vinnande ur dessa. Taktiken för matchen var klar och allt kändes som att det var nu det skulle hända.

Waria - Tranås FF 

Matchstart kl 09.00 mot Waria och tjejerna är riktigt nervösa men vi var övertygade om att om vi håller oss till planen vi satt upp så skulle vi ha goda chanser. Matchen drar igång och vi spelar strukturerat och planen följs till punkt och pricka, 1.36 in i första så passar Alva Svensson fram till Michelle Sparv Helgesson som sätter 0-1 till Tranås. Vi fortsätter som vi sagt och håller Waria på avstånd från farliga lägen och vi går till vila med ledning. I pausen talar vi om att fortsätta som innan och hålla borta motståndarna. När andra drar igång så är det som att allt vi pratat om är som bortblåst och på de första 2,5 min så släpper vi till mer skott på mål än vad vi gjorde i hela första halvlek, vi får 1-1 efter 1.49 (5 Tuva Svensson) och 2-1 efter 2.26 (34 Agnes Olander). Efter det så smyger sig spöket på även om vi lyckas hålla uppe spelet hyfsat. 5.27 in i andra så kommer Waria igenom igen och sätter 3-1 (34 Agnes Olander). Efter detta så satsar vi på att sätta lite högre press för att om möjligt få till något, självklart öppnar vi upp oss bakåt mer med högre press och efter 9.19 så har vi 4-1 (5 Tuva Svensson. Men ska man säga något om Tranås så är det att tjejerna aldrig viker ner sig oavsett vad och 10.45 så passar Elsa Bladh fram till Alva Svensson som sätter dit 4-2. Och vi har nog ytterligare någon chans efter det men matchen slutar 4-2 till Waria.

Statistik

Waria-Tranås FF 4-2 (0-1)
0-1 Michelle Sparv Helgesson
1-1 5 Tuva Svensson
2-1 34 Agnes Olander
3-1 34 Agnes Olander
4-1 5 Tuva Svensson
4-2 Alva Svensson

Skott
Waria- Tranås FF 26-11 (8-6)

Även om denna förlust är tung med tanke på att det är en rak serie så finns ändå chansen för oss att ta oss vidare. Nästa match spelades vid 12.20 mot Älvsjö som naturligtvis är en svår motståndare. Klart att kvaliteten på lagen som vi möter är hög då det är de 32 bästa lagen i Sverige som tar sig till detta kval. Och Tranås FF är ett av dessa lag så även vi är ett svårt motstånd.

Tranås FF - Älvsjö

Vi var i princip inne på att ha samma taktik som mot Waria men även sätta press lite högre upp för att inte hamna i knät på våran målvakt Ida Ydrestrand som för dagen inte kände sig 100% frisk. Matchen står och väger lite fram och tillbaka de första 3 minuterna och vi har chans att sätta ledningsmål men det vill sig inte riktigt. Efter 3.22 så tappar vi markering på kanten och Älvsjö kan gör 0-1 (19 Emelie Stignell). Efter detta så börjar vi se lite frustration bland tjejerna och man känner inte att det fungerar och det är farligt när man börjar få in känslan i hela laget. Känner inte att vi kommer upp i vår normala standard alls utan vi gör istället vårt motstånd bättre. 7.48 in i första så har vi 0-2 (33 Ingrid Bernstein) till Älvsjö, efter nästan 2 minuter (9.46) så sätter Älvsjö 0-3 (6 Filippa Rossi) och det står sig till halvtid. 

I halvtid pratar vi en del om inställning då vi känner att vi kan mycket mer än vad vi visar. I andra så bestämmer vi att vi inte har något att förlora här heller utan det gäller att vi har full fart från start och sätter press högt upp på planen och det ser riktigt bra ut även om vi inte kommer till de riktigt farliga lägena så håller vi ändå ihop allt på ett bra sätt, ju längre andra halvlek pågick så var vi tvugna att släppa mer och mer på försvar för att anfalla och efter 9.03 så kommer Älvsjö i en kontring och sätter slutresultatet 0-4 (6 Filippa Rossi)

Statistik

Tranås FF - Älvsjö 0-4 (0-3)
0-1 19 Emelie Stinell
0-2 33 Ingrid Bernstein
0-3 6 Filippa Rossi
0-4 6 Filippa Rossi


Skott
Tranås FF - Älvsjö 15-8 (8-5)

Med den förlusten så var förhoppningen att gå vidare från detta kval borta men som vanligt så ger Tranås tjejer aldrig upp utan vill alltid göra sitt bästa. I sista matchen så skulle vi möta Brämhult kl 16.00

Tranås FF - Brämhult

I denna match så går vi tillbaka till taktiken i den första matchen där vi skall styra motståndarna så att de får avslut från svårare lägen. Det känns som att vi är det bättre laget från start och vi går i rätt lägen vilket resulterar i att vi kommer till flera avslut. 4.50 in i första så lägger Michelle en fin pass i djupet till Medina Isakovic som sätter 1-0 och vi håller ihop det fint. Det ser jätte bra ut men efter 10.04 så tappar vi markering och lite oförtjänt så har vi 1-1 (7 Emilia Oscarsson) i halvtid. 

I halvtid så känner vi att vi går ut i andra och sätter hög press istället för att förvåna motståndarna lite som säkert diskuterat hur man skall spela förbi oss. Sagt och gjort så är det hög press från start och åter igen så lägger Michelle en fin pass till Medina som sätter 2-1 till Tranås. Omedvetet tror jag att detta gjorde att vi inte riktigt var lika intensiva och vi fattade lite felaktiga beslut som att dribbla som sista spelare och det brukat straffa sig och efter 4.31 så sätter Brämhult 2-2 (16 Elin Sigurd). Här blir vi lite osäkra och tappar markeringen på kanterna och tittar lite för mycket på boll. 2-3 sätter Brämhult efter 8.30 (16 Elin Sigurd). Vi trycker på hårt efter detta men kommer inte riktigt igenom, 10.40 så missar vi åter i markeringen och vi får ytterligare ett mål i baken, 2-4 (16 Elin Sigurd). Detta blir också slutresultatet. 

Statistik

Tranås FF - Brämhult 2-4 (1-1)
1-0 Medina Isakovic
1-1 7 Emilia Oscarsson
2-1 Medina Isakovic 
2-2 16 Elin Sigurd
2-3 16 Elin Sigurd
2-4 16 Elin Sigurd


Skott
Tranås FF - Älvsjö 14-8 (7-5)

Sammanfattar man kvalet så har vi hittat saker som vi behöver jobba med framåt men i stort så känns det inte som att vi riktigt kommer upp till 100% i någon match även om den sista ändå var ganska nära. Det var en lärorik dag där tjejerna samlar på sig mycket erfarenhet och förhoppningsvis hade en rolig dag även om inte resultaten gick vår väg.

Sista matchen för flickor 04 visade bli final, mellan Waria och Älvsjö och förutsättningarna var att Älvsjö var tvungna att vinna för att ta sig till slutspelet i Helsingborg medans det räckte med oavgjort för Waria. Älvsjö gjorde ett noll som de höll länge i matchen, i slutet på andra så blev det lite rörigt i Älvsjö och Waria kvitterar, när Älvsjö sedan försöker lyfta upp spelet så kontrar Waria in 2-1 och tar sig vidare till slutspelet. 


Ledarna


Nyhetsarkiv
Gothia Cup 20192019-07-23 11:16
Seger trots dåligt spel2019-05-06 18:14
2018-12-08 15:07
Linköping Cup 20182018-10-20 08:35
Toyota Futsal Cup 10/32018-03-08 15:42
 
Start 11:an
Samarbetspartner