Första träningsmatchen för säsongen
2019-03-03 16:53
Laget mot Linköping Kenty
Söndagen den 3 mars reste Tranås FF F-04 till Linköping för att möta ett av Östergötlands bästa lag, Linköping Kenty. Vädermässigt kunde det varit bättre, väderguden bjöd på regn och blåst även om solen tittade fram ett kort tag. Linköping Kenty har vi mött tidigare och om vi minns rätt så har vi rejäl plusstatistik.
Då detta var årets första träningsmatch ute och 11 manna spel så var det en mycket taggad skara tjejer med i bilarna och det fanns lite förväntan i luften.

Vi kom överens om att spela matchen 3 x 30 min så att vi fick ha lite mer taktiksnack och ändra om lite i laget. I första så syntes det att det var ett tag sedan vi spelade på helplan och det var en del tittande på boll istället för spelarna och vi låg för långt ifrån våra motståndare vilket inte gjorde saken enklare. Det var mer ställningskrig och mycket spel på mitten och inte så mycket avslut alls, 4 st på första 30. Efter 4:27 in i första så skjuter Ida Ydrestrand på täckande spelare och bollen går fram till Michelle Sparv Helgesson som skjuter in 0-1 till Tranås. I den 18 minuten kommer väl Kentys chans på en hörna men Ellen Leijon Kraft nickar undan den till inkast. TFF hade ytterligare två skapliga chanser, dels i 22 minuten då Medina Isakovic kommer fint på sidan av straffområdet och spelar in bollen men Kenty bryter, i 29 minuten så kommer Elsa Bladh i fint skottläge men den går dessvärre strax utanför.

I andra så känns den värsta ringrostigheten gått bort och vi spelar något bättre, men det gör även våra motståndare och de kommer i 4 minuten fint på mitten och ingen av våra mittbackar går på utan backar och ger utrymme för Kenty att gå på skott vilket resulterar i att vi har 1-1. I 7 minuten skall Ellen rensa undan en boll i straffområdet men det vill sig inte bättre än att den går mot Siri som skyddar ansikte och huvud med händerna och där träffar bollen och Kenty får straff. Dess bättre för oss när Kenty slår straffen lågt men utanför stolpen. Här var Kenty det bättre laget och de kom igenom till bra lägen och efter 9:29 så kommer de snett utanför straffområdet men Ellen får fram en tå och lyckas bryta. Efter detta så tar vi över mer och mer. Efter 13:40 så passar Elsa fram Ida Ydrestrand som sätter 1-2 vilket ger oss lite mer självförtroende. I 16 minuten så skjuter Ida Andersson men målvakten räddar, i 22 minuten passar Maja Pihl fram till Evelyn Carlsson som sätter 1-3 och det är resultatet efter andra.

I tredje så känns det som att vi inte ska behöva riskera något men i 4 minuten så får Kenty hörna och det blir en låg hörna som rullar igenom hela straffområdet, känns som att vi i det läget har lite tur att det inte tar på någon och går in. Det dröjer till 10:10 av tredje innan vi kommer igenom fint genom Medina som passar fram till Ida Y som sätter 1-4. Efter detta så slappnar vi av lite för mycket och vi backar ifrån istället för att gå på våra motståndare och efter 11:11 så sätter Kenty reduceringen till 2-4, 2 minuter senare så är det samma sak igen men denna gången misslyckas vi att rensa undan bollen när vi är under press och vi släpper ytterligare en reducering till 3-4. Efter detta så blev det mer av ett ställningskrig och vi släppte inte till något mer. Så matchen slutar med vinst 3-4

Linköping Kenty  -  Tranås FF  3  -  4  (0-1, 1-2, 2-1)

Skottstatistik: 9 - 19 (1-3, 5-7, 3-9)

Grymt tjejer, gött att komma ut och spela 11 manna