Sista träningsmatchen inför seriepremiärerna
2019-04-15 10:28
På söndagen så kom Linköping Kenty på besök till Bredstorps IP för den sista träningsmatchen inför seriepremiärer och omgång 1 i DM. Linköping Kenty är ju som vi skrivit tidigare ett lag som vi spelar jämt med även om vi statistiskt sett har plusstatistik på dom. Och denna match var inte annorlunda mot tidigare utan vi fick ett spelande lag och hårt motstånd vilket alltid är kul och utmanande
Matchstart 17.00 och det var lite kylslaget på Bredstorp. Det ska sägas att vi för matchen fått låna in spelare för att få ihop ett lag då detta krockade med innebandycup för delar av tjejerna. För dagen valde vi att spela 3-5-2 vilket är ovant för tjejerna och det syntes väl i hela matchen, backlinjen gjorde det fantastiskt bra i stora delar av matchen, däremot kom våra yttrar bort lite då löp ytorna kanske blev för stora och det blev mer försvar för yttrarna. Även detta fungerade men de kom bort lite i anfallen av naturlig anledning i och med det.

Hela första halvlek var jämn och spelet böljade lite fram och tillbaka även om vi tycker att vi hade något mer avslut, dock var det inte jätte stor skärpa i avsluten från något av lagen, i stora delar av matchen så passar vi lite väl mycket. Som tränare Mikael Kraft sa i halvtid "Vi passar ju runt som Barcelona men när vi skall slå avgörande passen väljer vi det svåraste alternativet" vilket ledde till att vi fick pressen emot oss istället. Vi går till halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan.

I halvtidsvilan pratade vi just om att vi väljer den svåra passen istället för att ta en enklare väg framåt och att vi måste vända kant oftare.

I andra halvlek såg det i stort sätt ut som i första halvlek, vi har förtvivlat svårt att vända spelet för att på så sätt skapa ytor där vi kan komma i djupled. Skall sägas att det trots allt såg lite bättre ut, dock var det lika dant för våra motståndare och efter 9.20 i andra så kommer deras ytter förbi försvaret på kanten och spelar snett inåt straffområdet där deras forward stöter in bollen helt otagbart för Emilia som stod i målet för dagen och vi har 0-1.

Cirka 5 minuter senare är det dags igen, denna gången är det Tranås som kommer runt på kanten genom Siri som slår ett fint inlägg emot straffområdet och efter lite studsande fram och tillbaks så skjuter Erna in reduceringen till 1-1 efter 14.19. Sedan återgår vi till det böljande spelet och det är jämnt. i den 31 minuten kommer Wilma Undfors runt på kanten och bryter in mot straffområdet och får iväg ett hyfsat skott som tar i stolpen och går ut. Matchen slutar 1-1 och vi kommer överens med Kenty att vi skall avgöra matchen med 5 straffar var för att få öva på det.

Kenty börjar straffläggningen och sätter 1-2 intill stolpen, en riktigt fin straff. Wilma kliver fram för Tranås första straff och gör precis som Kenty och placerar bollen helt otagbart intill stolpen och vi har 2-2. Kentys andra straff är Emilia i Tranås mål på men den går förbi och vi har 2-3. Ellen Leijon Kraft sätter precis som Wilma bollen intill stolpen och vi har 3-3. Efter detta spikar Emilia igen målet när Kenty kliver fram för tredje, fjärde och femte straffen medans Tranås skickar fram Michelle Sparv Helgesson, Greta Lindvall och till slut Erna som alla sätter sina straffar och med det så slutar matchen 6-3 då vi valde att lägga alla straffar även om det var avgjort tidigare.

Tranås FF - Linköping Kenty  6  -  3  (0-0, 1-1, 5-2 straffar)

Skottstatistik: 16 - 7 (6-3, 10-4)

Straffar       Tranås FF   -    Linköping Kenty
Wilma               1                         1
Ellen                 1                         1
Michelle            1                         X
Greta                1                         X
Erna                 1                         X

P.S.: Om ni tar kort på matcherna så får ni gärna skicka dessa till oss, alltid trevligare med en bild till referaten. D.S.

//Ledarna