Tjejerna vidare till kvartsfinal DM
2019-05-25 07:08
Uppsnack inför avspark i åtttondelsfinalen (DM)
Efter att vi dragit oss ur F-04 NV1 så känner vi att alla matcher är viktiga för oss och på fredagen tog vi emot Ljungby IF på konstgräset och det var kyligt och regnet hängde i luften. Inför denna match hade vi fyra spelare borta av olika anledningar men de som var med var riktigt taggade på att fajtas för kvartsfinalplats i DM. Alltid roligt att möta lag som vi inte tidigare mött och Ljungby IF har inte korsat vår väg tidigare.
Som sagt var tjejerna taggade och vi hade en go känsla i laget och när matchen drar igång så startar Ljungby ganska offensivt och flyttar upp nästan hela laget på anfallsplan. I den tredje minuten kommer Medde förbi på mitten i en kontring och lägger bollen till Ida som idag spelar ute, Ida kommer förbi försvararen och är fri men skjuter mitt på målvakten.

Det är efter detta ställningskrig på mitten där Tranås försöker spela sig fram och Ljungby lägger allt som ofta långa bollar och löper coh då de lyfter stora delar av laget så öppnar det upp för oss att spela förbi och komma i kontringar. I den 24 minuten så kommer Ljungby fint på kanten och bryter in mot straffområdet och ner mot kortlinjen där de spelar snett inåt bakåt och en fri Ljungby spelare skjuter hårt men Jullan gör en kanonräddning.

Ser man till första halvlek som slutar 0-0 så har Tranås mer av spelet även om det är riktigt jämnt. Ljungby är inte på något sätt ofarliga men vår känsla är bra ändå.

I halvtid snackar vi om att vi har lite för smått passningsspel och att vi måste spela bollen i de öppna ytorna och ta löpningarna.

I den 45 minuten så har Jullan en utspark som går mot mitten där Ida nickskarvar den framåt mot Medde som löper förbi försvaret och kommer fri med målvakten och placerar in 1-0 vilket från vår sida känns rättvist.

Vi tar över mer och mer av spelet och tillbringar allt mer tid i anfall och 7 minuter efter ledningsmålet så är det utspark för Ljungby och denna brtys fint av Ida som tar några kliv fram i planen och skjuter en hög boll som målvakten får sträcka ut rejält för att nå men tappar den och vi har 2-0.

Efter detta sätter Ljungby allt högre press och i 56 minuten så tittar vi allt för mycket på bollen och låter Ljungby dribbla sig förbi 3 spelare in i straffområdet och istället för att träffa boll så har vi en klockren fällning i straffområdet och vi får straff emot oss. Nr:7 i Ljungby Moa Pettersson kliver fram och placerar in reduceringen 2-1.

Nu går Ljungby ner på 3 backslinje och sätter högre press på oss och lyckas störa oss ganska bra då det blir lite uppstressat och vi kommer inte upp i vårt försvarsspel så som vi önskar. I slutet, närmare bestämt i minut 78 så blir det rejält rörigt i egna straffområdet och Ljungby går på skott som Jullan tippar upp i ribban men vi lyckas med nöd och näppe få bort bollen. Vi håller undan efter detta och vinner rättvist sett till hela matchen med 2-1.

Precis i slutet av matchen så får en spelare i Ljungby en boll i ansiktet vilket gör att käken låser sig och vi befarar att den gått ur led och får tillkalla ambulans. De kunde konstatera att den var hel men verkar vara ur sitt läge och uppmanades att uppsöka vård i Ljungby, får vi mer info om hur det gick så kommer vi uppdatera artikeln med det.

Skönt med vinsten och vidare avancemang i DM, nu väntar kvartsfinal.

Spelschemat för DM ser ut enligt nedan, matcherna skall spelas innan
datumet nedan är passerat

Kvartsfinal.................7/8
Semifinal...................8/9
Final........................6/10

Tranås FF - Ljungby IF  2 - 1 (0 - 0)
Skott: 11-8 (5-4)

Målskyttar:

45 Medina Isakovic (Ida Ydrestrand)
52 Ida Ydrestrand (Ingen ass.)
56 Moa Pettersson (Straff)