Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Gothia Cup 2019
2019-07-23 11:16
Straffräddning av Ida
Så var äventyret över, Gothia Cup 2019 var en fantastisk upplevelse för både tjejer, ledare och föräldrar och det var både med och motgångar vilket är naturligt i sport. Ibland är det inte det bästa laget som vinner utan det är faktiskt det lag som gör flest mål som går vidare och lite så var det väl i 2 av tjejernas matcher. Det som är skönt är att detta laget aldrig bär en förlust med sig utan är snabbt på tå och vill göra bättre ifrån sig i nästa match. Matcherna spelades 2x25 min.
Därav är det så oerhört viktigt att vi har olika individer i laget där en gör det mesta på planen och en del andra gör det även utanför planen. Ett exempel på det är just straffräddningen av Ida som är på bilden. Vid kanten av planen står vår andra målvakt Julia, när Ida räddar denna straff så börjar Jullan gråta av glädje och stolthet och utbrister "Jag är så stolt över Ida". Det är bara en av de exempel på vad som gör detta lag så bra.

Vi ledare sa redan från start att det är inte resultaten i denna turnering som är viktiga utan det är att bygga upp lagsammanhållningen än mer för att få tjejerna att fortsätta med fotboll och den glädjen som finns i att vara en del av ett lag. Sedan finns alltid viljan att vinna där naturligtvis. Jag tror och hoppas att alla tjejer som var med har fått den extra tändvätska som behövdes för att satsa på fotbollen. Det finns redan nu nya planer på att göra något nytt nästa år.

Ser vi då till matcherna på Gothia så började vi på måndagen kl. 11.00 mot Arna-Bjørnar från Norge, ett lag som vi inte visste så mycket om mer än att deras damlag spelar i högsta ligan för damer i Norge vilket talar om att det förmodligen är ett bra lag. 

Arna-Bjørnar - Tranås FF  1 - 1  (1 - 0)
När första halvlek drog igång var vi knappast med i matchen utan vi lät motståndaren hålla boll och var lite stressade, men tycker ändå att första halvlek var relativt jämn även om vi inte hade lika mycket boll som motståndarna. 1-0 görs i 15 minuten av Arna-Bjørnar som vi alla ledare anser föregicks av offside men det är domaren som dömer. I andra så tar Arna-Bjørnar över allt mer och skapar målchans på målchans men vi håller undan och Ida i målet gör några fantastiska räddningar. I 45 minuten får Tranås  frispark som Elsa kliver fram för att slå, och det är en fin frispark som Michelle nickskarvar in i mål och vi har 1-1 vilket också blir slutresultatet, och ärligt så kändes det som en seger för vi mötte ett bättre lag.

Tranås FF  - Gimonäs Umeå IF 3 - 0  (0 - 0)
I andra matchen som spelades på tisdagen 13.40 så får vi möta Gimonäs Umeå IF som vi hade varit och tittat på måndagen och kände att vi skulle ha en bra chans att få vår första seger här. I första halvlek dominerar vi spelet och trycker på och skapar målchanser men bollen studsar inte riktigt vår väg. I halvtid så talar vi bara om att fortsätta precis som vi gör och likställde det med ketchupeffekten. Och andra halvlek startar väl inte riktigt som vi vill då Gimonäs kommer i ett friläge men Jullan räddar oss, Minuten efter så kommer Tranås i anfall Alva passar fram till Wilma som sätter 1-0 vilket kändes skönt, efter detta så skapar Tranås målchans på målchans men det dröjer till minut 42 då Wilma lägger en fin hörna och Elsa nickar in 2-0. minuten efter så gör Elsa sitt andra mål i matchen och vi har 3-0 "Ketchupeffekten".

Efter detta så hade vi det mesta i egna händer inför den sista gruppspelsmatchen det skulle räcka med oavgjort för att ta oss till A-slutspel. 

Tranås FF  - UNIK FK 1 - 2  (1 - 0)
Denna match startar precis som den innan att vi dominerar spelet och skapar målchanser och i den 11 minuten så tar Tranås ledningen med 1-0 genom Wilma. Det är också resultatet i halvtid. Vi börjar andra precis som i första genom att dominera men vi är lite för offensiva i vårt spel vilket gör att vi öppnar upp för kontringar vilket sker i minut 30 då Unik Fk reducerar och vi har 1-1. Här borde vi naturligtvis börjat spela på resultatet men det är svårt med vårat lag då vi är väldigt offensiva, vi fortsätter som vi alltid gör med offensiv fotboll vilket straffar sig då vi återigen bjuder in till kontring och i matchminut 45 så sätter Unik 1-2 och med det så tar de sig till A-slutspel och vi till B. Vi öser på i slutet men lyckas inte få dit den. Denna match som vi dominerar i skulle vi naturligtvis vunnit och det var en riktigt sur förlust. Men laget reser sig lite senare och skall nu ge allt i B-slutspelet.

B- SLUTSPEL 

16 dels final
Tranås FF  - Stenungsunds IF 1 - 0  (1 - 0)
Laddade tjejer inför 16 dels finalen mot Stenungsunds IF, det är en jämn match där jag ändå tycker att Tranås har det mesta av spelet men det böljar fram och tillbaka, och jag tycker att Stenungsund spelade tufft på gränsen till fult och Tranås gör 1-0, efter det trycker jag att våra motståndare visade på allt utan spotsmanship, när Wilma träffas i ansiktet av en stenhård boll så var det enda Stenungsundspelarna tyckte var viktigt var att stanna tiden istället för att bry sig om Wilma. Så när slutsignalen går så måste jag ärligt säga att detta var den skönaste segern, Sportmanship - Stenungsund 1-0. 

8 dels final
Ulricehamns IFK - Tranås FF  3 - 5 (Eft. straffar)  (0 - 1, 1 - 0, 2-3)
Ulricehamn är ett lag som vi spelar ganska jämt med normalt, denna match tycker jag att Tranås är det bättre laget och redan i den 6 minuten sätter Elsa 0-1 till Tranås och efter det så skapar vi flera målchanser men släpper inte till mycket bakåt men bollen vill inte in. När klockan står på 49:58 (2 sekunder innan full tid) så reducerar Ulricehamn till 1-1 vilket matchen slutar och vi går mot straffar. Den första straffen slås av Sara som ska placera den vid stolpen men den tar stolpen och går ut, Alice Udd från Ulricehamn sätter sin straff och vi har 2-1, Wilma går fram och plaverar in reduceringen 2-2, därefter missar Ulricehamn, Elsa kliver fram och sätter 2-3, Lisa Johansson Ulricehamn sätter reduceringen till 3-3, Medde sätter 3-4, Ulricehamn lägger sin straff och det är precis ute vid stolpen men Ida räddar den, Ellen kliver fram och kan avgöra till vår fördel och hon placerar den precis vid stolpen och vi vinner med 3-5

Kvarts final
Tranås FF  - Emmaboda  IS 1 - 2  (1 - 1)
Matchen startar som nästan alla matcher där Tranås är det bättre laget och denna match tycker jag i stort påminner om matchen mot Unik FK som vi dominerade. Tranås tar ledningen genom Wilma i den 13 minuten, vi vet att Emmaboda har ett par riktigt duktiga tjejer som lyfter laget och i den 15 minuten så är vi återigen lite för offensiva och lyckas inte riktigt får bort bollen och de kan kontra in reduceringen till 1-1. Andra är vi återigen det bättre laget och vi känner att det kan ändå vara på väg mot straffar igen. Men 5 minuter innan slutet är det precis som vid reduceringen, vi lyckas inte rensa och Emelie Zackrisson sätter sitt andra för matchen och vi har 1-2 målet föregicks av en solklar offside då en av deras spelare kommer in från bänken och offside. Resultatet står sig matchen ut och känslan är att vi var det bättre laget och skulle förtjänat att gå vidare. Men som sagt så är det det lag som gör flest mål som tar sig vidare i cupspel.

Ser vi till helheten har tjejerna gjort en fantastisk turnering och avslutar med flaggan i topp. Vi spelade alla matcher utan 2st möjliga, vi missade endast semi och finalen. Visst hade det varit roligt att få möta IFK Göteborg i semifinalen och mäta lite hur vi står oss mot de större klubbarna. Vi fick beröm för vårat spel av kunniga personer vilket värmer, Men jag tror att vi åstadkom det absolut viktigaste vilket var att stärka tjejerna i sin fortsatta satsning, detta förbättrade lagsammanhållningen och vi hoppas att det blir fortsatt spel för de flesta tjejerna. För det de har gemensamt i detta lag är just det som gör dom så bra. Vi ledare har haft en fantastiskt rolig vecka med tjejerna och känner en stor ödmjukhet att få vara en del av detta lag.


Nyhetsarkiv
Gothia Cup 20192019-07-23 11:16
Seger trots dåligt spel2019-05-06 18:14
2018-12-08 15:07
Linköping Cup 20182018-10-20 08:35
Toyota Futsal Cup 10/32018-03-08 15:42
 
Start 11:an
Samarbetspartner