Skön seger på bortaplan i höstupptakten
2019-08-24 13:41
Girlpower!!
Så är äntligen höstsäsongen här med mer fotboll, på fredagskvällen tog vi oss till Bankeryd för match mot Bankeryds SK (givetvis), denna match hör egentligen till vårsäsongen men blev flyttad till efter uppehållet. Och precis som vi förväntade oss så blev det en mycket jämn match.
Hela första halvlek stod matchen och vägde och var väl precis så jämn som det brukar vara när vi möter Bankeryd och det skapades väl egentligen inte många målchanser alls. Den bästa chansen var i den 25 minuten då vi efter fint spel från egen planhalva får iväg en jättefin boll i djupet som Medde går sig fri på men blir felaktigt avblåst för offside då Bankeryds vänsterback var åtnminstone 2-3 meter längre ner. Men vi håller 0-0 till halvtid.

I pausen så pratar vi om vad vi inte riktigt lyckas med, på träning ser det så bra ut i vårt spel men så fort det blir match så knyter det sig. Vi spelar lite för smått och krymper ytorna istället för att dra isär, vi väntar på vad motståndarna skall göra istället för att ta initiativet, Vi måste upp med snacket och när vi får boll ta det lungt och välja de enkla passen. Till sist så pratar vi om att i vårt anfall kan vi inte söka upp ryggar utan försöka hitta ytorna.

Det ser lite bättre ut i andra men vi väljer att söka de avgörande passningarna alldeles för snabbt och svårt men i försvaret så står vi upp bra. I den 56 minuten så är det lite ställningskrig på vår planhalva men bollen går vår väg och hittar upp till Medde på mitten som tar meter för meter och lägger boll på djupet till Wilma som går förbi sin försvarare och "tåfjuttar" in 0-1. Värmer ett tränarhjärta när man plockar fram en klassisk tåfjutt, nästan lika mycket som att ta ledningen.

14 minuter senare så kommer Bankeryd i ett lite liknande läge men de kommer med två anfallare som enligt mig var solklart offside när bollen går till dom, (domaren och jag hade inte riktigt samma åsikt) men här reducerar Bankeryd till 1-1 (Not. Jag och domaren diskuterade efter matchen och ("no more hard feelings")

Som alltid med våra tjejer så finns det bara en väg i fotboll och det är framåt och de ger ju aldrig upp vilket är en oerhörd styrka. 3 minuter före slutet så blir det lite flipper i Bankeryds straffområde där flera försöker komma till avslut och Medde går på en retur och sätter distinkt 1-2 vilket känns mycket bra.

Detta håller vi till signalen för full tid ljuder, en riktigt skön krigarseger, det var inget skönspel från något av lagen men tre goa pinnar på kontot och upp på 3:dje plats i F-15 Elit

Resultat Bankeryds SK - Tranås FF 1-2 (1-1)
Skottstatistik  4-2 (2-2)

Målskyttar:
56 0-1 Wilma Undfors (Medina Isakovic)
70 1-1 Okänt Bankeryd
77 1-2 Medina Isakovic (retur)