Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Seger för Tranås FF i OBOS Cup 2019
2019-10-07 18:35
Segrare i OBOS Cup 2019
Som lite avslutning på ute säsongen 2019 valde Tranås FF F-04 att åka på OBOS Cup i Vetlanda som för året arrangerades för flickor 04. Det var 16 lag som skulle göra upp i 4 grupper som spelade på lördagen och sedan var slutspelet på söndagen. Och vilken avslutning tjejerna bjöd på, det var många som ville vinna denna cup, 3 Göteborgs lag som hade anordnat en gemensam bussresa till Vetlanda för att spela denna Cup, det var ganska bra geografisk spridning även om merparten var från Småland. Matcherna spelades 2x20 min förutom a-finalen som skulle spelas 2x30 min
Som sagt inleddes cupen på lördagen med gruppspel och vi hade hamnat i en grupp med Älvängens IK, Västerviks FF och Vederslöv/Ingelstad/Nöbbele och det var idel lag som vi inte mött tidigare. Resan ner gick redan 07.00 från Coops parkering och det var 3 bilar och en minibuss som tog oss och våra trogna supportrar till Vetlanda och termometern visade minusgrader.

Väl i Vetlanda så bytte vi om och tog oss ut till den första matchen som spelades mot Älvängens IK (Göteborg). och det var en frost beklädd gräsplan som mötte oss, sedvanlig uppvärmning innan matchen drog igång. 

Älvängens IK - Tranås FF 0-6

När matchen väl drar igång så känns det inte som att vi är med alls första 10 minuterna, visst skapar vi en del chanser men det var länge sedan vi uppträdde på den nivån som uppvisades här, efter 10 minuter gör vi ett antal byten för att försöka komma igång och vi sätter in två inlånade tjejer i det numera nedlagda Aneby SK:s 04 lag Ida Lernedahl och Alva Svensson som båda varit med och tränat och spelat matcher med oss innan även om det främst varit under futsal säsong.

Och här får vi den injektion som behövdes, de går in med fin inställning och sliter och det ger ut delning direkt och detta och det genom Amanda Wåhlberg som gör säsongsdebut efter långtids skada och vilken debut detta blev. Amanda kommer i en fin löpning och skott som målvakten släpper retur på och den slår Medde in och vi har 0-1 efter 12 minuter. 2 minuter senare så är det återigen Amanda som lägger en fin pass till Ellen som fullföljer och sätter 0-2.

I den 17 minuten så passar Siri fram Wilma som skjuter men den går mitt på målvakten som återigen släpper retur som Wilma dundrar in och vi har 0-3 och det resultatet står sig till vilan. Trots att vi inte gör någon bra första så sätter vi chanserna.

Andra börjar bättre än första även att vi vet att tjejerna kan ännu bättre och vi skapar ett par chanser första 6-7 min, men i den 28 matchminuten så får Tranås hörna och Medde slår den och Michelle trycker in 0-4. 3 minuter senare är det dags igen och det är Medde som kommer i en fin löpning och skjuter och det blir en tredje retur och nu är det Amanda som sätter 0-5

I den 36 minuten fastställer Medde slutresultatet 0-6 efter pass från Siri.
 Amanda som gör säsongsdebut gör alltså 2 assist och sätter 1. Så grymt.

Tranås FF - Västerviks FF 2-0

Dagens andra match i gruppspelet är väl kanske något bättre än första matchen men vi skapar chanser och 5 minuter in i första så lägger Alva Svensson en fin pass till Wilma som sätter 1-0, det står sig till halvtidsvilan även om vi hade några chanser till. Dock släpper vi inte till något bakåt.

Andra är väl precis som första vi kommer inte upp i den standard som tjejerna kan men vi skapar trots allt 4 chanser till under de sista 20 minuterna och i matchens sista minut  så blir det trassligt i Västerviks straffområde och Michelle passar fram till Ida Ydrestrand som tunnlar målvakten och sätter slutresultatet 2-0. 

Och vad ska man säga 2 matcher utan insläppt mål och knappt en enda målchans för motståndarna. Stabil backlinje! Och med den segern så har vi säkrat en plats i A-slutspelet vilket känns skönt

Vederslöv/Ingelstad/Nöbbele - Tranås FF 0-1

Tredje matchen för dagen och jag tror att det var flera som kände av att vi spelat mycket fotboll idag, ingen match som vi kan ta med så mycket ifrån även om detta kanske är den bästa matchen från vår sida så behöver vi komma upp en del för att kunna konkurrera i ett a-slutspel med många duktiga lag. Frösta halvlek så är det ställningskrig och jag tror bara det är en målchans på hela halvleken och det är en retur som Jullan trycker över ribban

I andra halvlek så trycker vi på lite till och 5 minuter in i den samma så kommer Amanda fint på kanten och lägger ett inlägg som Medde bredsidar in och vi har 0-1 som också står sig matchen ut även om motståndarna har en boll i yttersidan av stolpen. Vi har ytterligare någon chans men tar segern vilket kändes bra.

Så summeringen efter gruppspelet är att vi efter 3 matcher har 3 segrar och 9-0 i målskillnad. Vi är i A-Slutspel vilket var ett första delmål.

Dag 2 SLUTSPEL

Som alltid i cuper så är det vinna eller försvinna och även denna morgon var kall men nu samlades vi vid Coop till kl 9 då vår första match skulle spelas kl 11 mot 
Utbynäs SK som vi heller inte visste så mycket om och heller inte har mött tidigare. Inför matchen så pratar vi mycket om gårdagens matcher och vad vi behövde göra bättre idag för att ta oss vidare, vi behövde spela enkelt, hjälpa varandra och följa den plan vi satt upp med press och understöd men framför allt skulle vi HA KUL!.

Tranås FF - Utbynäs SK 3-0 (Kvartsfinal A-Slutspel)

Redan när domaren blåser för avspark så känns det som att tjejerna är taggade  och vi skapar första chansen redan i första anfallet men skottet går över, vi trummar på och det ser som sagt var bättre ut idag med vårt spel vi skapar ytterligare någon chans innan det är dags  för Amanda att sätta 1-0 efter en missbedömning av motståndarna så får Amanda öppet mål efter en pass från Ida Lernedahl. Vi har ytterligare någon chans i första som dras till på volley efter hörna men den går utanför. Vi har 1-0 i halvtid med mersmak.

I andra så sätter vi tonen igen och i den 6 minuten i andra så  lägger Michelle en fin boll i djupet som Medde löper fint till och dribblar bort målvakten och lägger in den i öppet mål och 2-0 och det är välförtjänt, i matchminut 37 så lägger Amanda en fin boll i djupet och det blir nästan en repris av förra målet, Medde kommer fint till bollen och dribblar förbi målvakten och sätter slutresultatet 3-0 på tilläggstid så skapar Utbynäs sin första chans i matchen men det går utanför

Tranås FF - Hässelby SK FF 1-0 (Semifinal A-Slutspel)

Ett bra lag har tur heter det ju och vi får nog säga att i denna match har vi tur och det börjar redan i den 4:de minuten som stolpen räddar oss från en mardrömsstart på denna semifinal. Efter det så släpper vi inte till några redigt heta lägen utan det blir skott som slås från håll och Ida är stabil i målet, Tranås skapar också en del chanser  så ser vi det till det i första så så är det 2-4 i chanser efter första och vi möter ett tekniskt spelande lag som är oerhört duktiga men tycker ändå att vi står upp bra och vi håller 0-0 i första.

I andra så tycker vi nog ändå att vi höjer oss lite från först och är med rejält i matchen även om Hässelby spelar en riktigt fin fotboll så sätter vi press från start och får en hörna i första minuten av andra och det blir tilltrasslat efter denna och det slutar med att Hedda petar in ledning för Tranås 1-0, det skapas egentligen bara en chans till efter detta och det är i 36 matchminuten som det kommer skott utifrån som Ida räddar och vi vinner matchen med det enda målet och är med det klara för final i Obos Cup 2019

FINAL

Finalen kommer spelas mot Lindsdal som vann DM i Småland 2018, de vann SM brons i futsal 2018, och det var i futsal DM vi mötte Lindsdal och förlorade, Lindsdal vann DM och vi kom 2:a så vi var sugna på revansch. Vi vet att Lindsdal är ett riktigt duktigt lag. Men vi var supertaggade på att ge allt för att ta hem segern. Lindsdal och Tranås FF tror jag var de två enda lagen som inte släppt in ett enda mål på hela turneringen inför finalen vilket kanske talar om att det ändå är rätt lag i finalen

Lindsdals IF Tranås FF 2-3 eft str. (Final A-slutspel)

Vi visste att vi skulle behöva prestera på topp och att vi skulle vara tvugna att styra undan och inte låta Lindsdal kommer förbi oss och första halvlek så kan vi bara säga att spelmässigt så var Lindsdal bättre än oss men vi försvarar oss bra och släpper egentligen inte till några farliga chanser, sett till chanser i första så är det 1-2 och den bästa chansen hade Tranås då Evelyn i minut 30 får till ett bra skott som målvakten får sträcka ut rejält på för att nå men vi har 0-0 i halvtid

I andra så är det ett rejält ställningskrig och inte något lag släpper till något utan det är tillknäppt och jämt även om Lindsdal har ett spelövertag även i andra, Lindsdal skapar 2 chanser första 5 minuterna men båda från håll som Ida plockar ner ganska lätt. i den 52 minuten så har Tranås en boll i ribban vilket är den bästa chansen i andra halvlek men det står 0-0 efter 60 minuter och matchen kommer avgöras på straffar, och det var bestämt att det var 3 straffar var till att börja med.

Vi snackade med tjejerna och sa att vi kommer utse vilka som skulle slå straffarna och att det skulle vara vårat fel om man missar. Vet inte om det lugnade tjejerna men vi bestämde att Michelle, Medde och Ellen skulle ta de första 3. Vi visste även vilka vi skulle ha på 4 och 5 straffen också men det visste inte tjejerna.

Lindsdal börjar att slå straffarna och den första straffen så går Ida åt rätt håll och är ganska nära att ta den men vi har 1-0, Michelle kliver fram och inga tveksamheter utan vi sätter reduceringen 1-1.

Andra straffomgången och Lindsdal placerar säkert och otagbart för Ida och vi har 2-1. Medde kliver fram och sätter säkert 2-2.

Tredje och sista straffomgången och Lindsdals spelare kliver fram och prickar stolpen och i detta läge var jag helt säker på att vi skulle vinna för Ellen är säker på straffar viket hon visat fler gånger på träning och match. Ellen kliver fram och Lindsdals målvakt försöker nog psyka Ellen genom att röra sig i sidled när Ellen börjar sin ansats men iskallt lägger hon in segerstraffen och matchen slutar 2-3 efter straffar och Tranås FF F-04 tar hem segern i Obos Cup 2019.

Summering av cupen, 6 matcher och inte ett enda mål insläppt under ordinarie tid talar om att vi är riktigt duktiga på att försvara oss, som speakern på cupen sa om vår backlinje, det är som Kinesiska muren och inte heller Lindsdal släpper in ett enda mål under ordinarie tid. Så bortser vi från straffarna så har vi 13-0 i målskillnad så vi får väl skiva under på att det är Kinesiska muren. Stort tack till Ida L och Alva S för att ni ställde upp och när ni känner er redo så kan jag bara säga att ni är SÅ välkomna! Amanda Wåhlberg sätter 2 mål och 4 assist i sina första matcher för säsongen, imponerande inställning. 

Förutom en pokal av modell större så vinner tjejerna ett utbildningspaket till ett värde av 20 000 kr.

Nu är det bara att hoppas att vi får möjligheten att vara kvar i samma lag nästa år så att tjejerna får fortsätta att utvecklas. Och det är en ynnest att få vara en del av laget och jag kommer att avsluta referatet med en svordom och hylla laget som aldrig viker ner sig och alltid gör sitt bästa. Ni är så värda detta!

NI ÄR FAN BÄST!!!
Nyhetsarkiv
Gothia Cup 20192019-07-23 11:16
Seger trots dåligt spel2019-05-06 18:14
2018-12-08 15:07
Linköping Cup 20182018-10-20 08:35
Toyota Futsal Cup 10/32018-03-08 15:42
 
Start 11:an
Samarbetspartner