Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Tranås FF/Torpa AIS Dam 2019
Foto: Erik Hellquist
 
TT 2020
2019-12-02 11:49

LAGBYGGE ”TT 2020” - Här kommer en statusrapport kring läget i TT/damtruppen.

Vi har pratat med de flesta spelare (söker fortsatt några) och summerat den gångna säsongen samt blickat framåt.

Just nu jobbar vi för att skapa en div.2 trupp inför säsongen 2020, under inledningen av december räknar vi med att påbörja kontraktsskrivningar.

Vi upplever en god stämning i truppen, men också en önskan om ökat fokus och ”rätt” inställning för att ta laget vidare.

Status i korthet:

  • Huvudtränare blir Torbjörn (Totto) Strand.
  • Alexandra Westerberg går in i styrelsen istället för Mikael Thörnkvist
  • Mikael Thörnkvist och Jonas Johansson från Torpa bildar sport-grupp då Micke Fridlund tar sabbatsår.
  • Julia B och Marri blir delaktiga i ledarstaben, men kommer också vara med i spelartruppen.
  • Vi kommer nu påbörja jobbet med att hitta:
    • Ass tränare
    • Lagledare
  • Kontraktsskrivningar påbörjas inledningen av december.

 

Referat: Tranås/Torpa B - Vimmerby IF B
Vinst mot Vimmerby!
2019-08-09 22:53
Grym start på hösten i div 3 där vi tar en stabil seger med 4-0!
Matchen inleds hyfsat jämt där båda lagen känner på varandra. Skapas ett par halvchanser där Vimmerby har en boll i stolpen och där Eira har ett jätteläge, men målvakten var i vägen. Vi tar över matchen mer och mer med ett bra driv och engagemang i spelet. Sara sätter 1-0 på ett långskott. Efter det trycker vi på mer och Vimmerby får svårt att stå mot oss. Sara har en fin frispark i undersidan av ribban, frågan är om den var över linjen!? Sparv sättet 2-0 där hon snor bollen på ett hemåt spel, där Tilde sätter bra press på backen som blir tvungen att spela hem där Hanna dyker upp. Några minuter senare kommer 3-0, ett mål  som innehöll matchens delikatess! Clara sätter fart mot två backar, precis när vi alla tror att hon ska rycka från backen så hittar hon in med en delikat passning snett bakåt till Maria. Maria fick öppen gata och kunde rutinerat placera bollen i mål!
Vi gör en grym första halvlek där alla jobbar tillsammans.
I andra halvlek kommer Vimmerby ut hårt inledningsvis. Men vi hanterar det med lugn och trygghet i spelet. Vårt försvar var tryggheten själva genom hela matchen. Vi släpper i princip inte till något skott mot vårt mål sista 45 min. Vi kontrollerar andra halvlek och spelar bra fotboll.
Med några minuter kvar knorrar Ellinor in 4-0 på frispark.

Summerat gör vi en riktigt bra match där all förtjänade en extra eloge! Stabilt försvarsspel i kombination med vasst anfall, då är vi svårslagna.

Ett stort extra beröm till vår målvakt Julia Ranler (född 04) som gjorde din senior debut och höll nollan! Julia var säker i målet och gjorde en grym match!
Referat: BK Kenty - Tranås FF/Torpa AIS
Matchreferat Kenty
2019-06-27 09:35
Innan matchen så betonar jag och Rickard vikten av att komma ut med en övertygande inställning, utan respekt för motståndet, trycka till extra i närkamperna första 15. Spela enkelt inte sätta sig själv eller laget i svåra situationer. För att sakta växa in i matchen. Nu när vi har facit så såg det ut precis så, fast det var Kenty som gjorde det vi skulle göra. Dom kommer ut med ett rasande tempo, sätter hög press på oss direkt. Och vi står som en liten kille/tjej som träffar Zlatan för första gången.

Vi är inte med alls i inledningen av matchen, och tyvärr så gör vi massa individuella misstag som också avgör denna tillställning. Men efter 16 minuter, då Amanda gjort 0-3 för Kenty, visst vi hänger med huvudet en stund vilket man kan förstå, men resterande 74 minuter så spelar vi 1-0. Vi skapar målchanser för både 1-3,2-3,3-3 vi gör också 1-3 i slutet av första halvlek. Andra halvlek gör vi det bra vi producerar massa hörnor och det känns farligt varje gång. Vilma har ett friläge som målvakten gör en jätteräddning på, Hanna SP kommer runt på kanten men hittar tyvärr inte in till Maria utan väljer att avsluta själv. Tyvärr får vi aldrig till 2-3 vilket jag är helt övertygad om hade skapat kraftig oreda i Kenty. För att avsluta så vill jag betona att visst Kenty spelar en fin fotboll men vi skapar massa målchanser. Och om vi kan komma ut till en sådan här fight med det vi lovade varandra att göra, då kommer slutresultatet bli något helt annat.

Nu visar vi varandra det på lördag! Revansch, Revansch, Revansch Revansch, Revansch, Revansch.

Extra plus till Rebecca, Elsa, Vickan. Tycker också Ina och Tilda och Elin som kommer in visar härlig inställning. Maria visar en otrolig löpvilja och en härlig inställning på topp hela matchen.

Referat: Tranås/Torpa B - Västerviks Damfotboll
2019-06-19 22:32
Tråkigt nog åker vi på vår fjärde (!) uddamålsförlust för säsongen hemma mot Västervik. Vi börjar matchen riktigt bra med aggressiv press och fint passningsspel och låter knappt Västervik komma över halvplan första 15 min. Därefter tar Västervik över en period, vi hamnar fel i pressen och lyfter många långbollar utan adress. Dock utan att några större farligheter uppstår bakåt. 0-0 står sig i halvtid men bara 10 minuter in i andra lyckas Västervik trycka in 0-1. Västervik slår mycket långbollar på sin snabba forward men vårt försvar tillsammans med Emilia står upp bra. Vi försöker rulla boll och lyckas några gånger bygga upp fina anfall, dock utan att komma till de riktigt farliga lägena. Trots att vi trycker på för en kvittering halvleken ut vill bollen inte gå vår väg och matchen slutar 0-1. Cred till hela laget för att vi inte ger upp utan kämpar till sista minuten och extra plus till Hanna som gör en stabil insats på mittbacken och Elsa som vinner mycket boll på på innermitten. 

Nu vänder serien och med det också flytet hoppas vi så att de där uddamålsförlusterna istället blir vinster. Jag och Pernilla tackar härmed för oss och lämnar över stafettpinnen till Michael Fridlund som leder vårt div.3-lag under hösten tillsammans med Urban Karlsson.

Lycka till tjejer och kör hårt! Jag håller tummarna och kommer följa er på håll. ⚽️💪🏻

/Alex
Referat: Holsby SK - Tranås/Torpa B
Äntligen vinst!
2019-06-12 22:34
Vi krigar till oss 3 viktiga poäng borta mot Holsby i div.3-matchen i söndags. 😀💪🏻⚽️

Vi ställer för dagen upp 4-3-3 och inleder matchen piggt och sätter hög press på Holsby. Spelet böljar i början på halvleken men vi jobbar oss in allt mer och vinner mycket närkamper på mitten. I 26:e minuten sätter Lydia 0-1 på friläge efter att stressat Holsbys back till en dålig hemåtpassning. Skönt! I andra har vi flera bud på att göra 0-2 men istället går Holsby upp och gör 1-1 i 63:e minuten. Holsby får energi av målet och skapar direkt ännu ett farligt läge men Julia är stabil i målet. Vi tar sedan över allt mer och skapar flera vassa lägen. Ledningsmålet låter sig dock vänta till 79:e när Lydia trycker in sitt andra mål efter fint förarbete av Maria och Ekvall. Gott!! 

Så skön och viktig seger! Vi kämpar tillsammans som ett lag och visar rätt inställning på planen från minut ett. På söndagsmorgonen hade vi endast 11 spelare så en extra stor eloge till Julia, Elvira och Maria som hoppar in med kort varsel. Kul att se Elvira på planen igen efter långvarig skada och Ellinor tillbaka i TT-tröjan! Vill också lyfta fram Tilda som troligen springer mest av alla denna match och Emma som gör en felfri halvlek på vänsterbacken. 

Nu laddar vi för ny match mot Västervik 18/6! 🙌🏻

/Alex
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tranås Fotbollförening, 13/01 15:16 
Tranås Fotbollförening, 19/12 10:50 
Tranås Fotbollförening, 20/10 16:00 
Tranås Fotbollförening, 25/04 12:04 
Tranås Fotbollförening, 28/02 14:14 
Tranås Fotbollförening, 09/01 10:00 
 
Start 11:an
Samarbetspartner