Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tranås Fotbollförening
Fotboll

Välkommen till Tranås FF/Torpa AIS Dam 2020
Foto: Erik Hellquist
 
Referat: Tranås Fotbollförening - Tjust IF
TT-Tjust 10-0
2020-03-21 20:21

TT-Tjust   (4-0) 10-0

 

Jag startar detta referat med att höja ett varningens finger, idrott och i synnerhet fotboll handlar om att aldrig ta något för givet, att alltid ge max och jobba hårt på träning och match! Nu har vi vunnit lätt ett par matcher, vi har gjort det på grund av att ovan nämnda faktorer har funnits i gruppen. Detta måste vi hjälpas åt med att behålla, för finns inte det i gruppen då kommer bakslagen! Nog om detta, nu till matchen.

 

VILKEN prestation, jag som tyckte Vetlandamatchen innehöll saker jag inte sett tidigare i detta gäng, och så nu detta! Så mycket energi så mycket fina anfall och så otroligt bra försvarsspel, jag vet inte riktigt var jag ska börja? Moas Hattrick, Hannas Hattrick, Claras drömmål i krysset eller backlinjens perfekta försvarsspel? Nåväl vi börjar väl från början!

Vi kommer till samling, klargör några saker och alla känns taggade för match, efter 9 minuter så hittar Clara fram till en ständigt djupledslöpande Wilma som hittar målet 1-0 är ett faktum, vi fortsätter att vilja anfalla till varje pris, jag påkallar vikten av att variera och inte gå framåt hela tiden, i 20 e matchminuten kommer Claras ovan nämnda drömmål, ett fint anfall

Som innehöll allt, Hanna klackar bollen till Lollo som springer sig fri på kanten slår ett tidigt inlägg bakom deras backlinje, som Moa möter på bortre och spelar snyggt hem till Clara som hänger upp den i bortre krysset.

I 34 matchminuten är det dags igen, Moa på egen hand vänder och vrider så att målvakten  önskar att hon varit någon annanstans, (vilket hon sen också hamnade J) 3-0

I slutet av första så blir deras målvakt rätt utvisad när hon rivet ner Elsa som bara hade att rulla in bollen, Hanna sätter den efterföljande straffen iskallt. Vi gjorde ett försök att få Tjust att fortsätta spela med fullt lag, men icke, detta tyckte inte domare trion var en bra idé, inte heller domarkontrollanten för dagen, vilket man verkligen kan ifrågasätta i en träningsmatch. Andra halvlek blev en transportsträcka mot slutsignal, dock ska nämnas att vi gör ett fantastiskt fint mål i matchminut 57, om jag hann med så tror jag det vara Clara, Hanna, Marri, Moa som på ett tillslag fullständigt rullar upp deras backlinje, mycket fint mål. Marri har en fin vändning i straffområdet avslutar med en klassisk tåpaj, som målvakten räddar. Ina och Ellen kommer in i andra och gör det bra.  

Vi behåller fokus och rätt inställning matchen igenom!

Härligt jobb tjejer!

/Coach

Referat: Tranås Fotbollförening - Vetlanda
TT-Vetlanda 4-0
2020-03-20 09:12

TT-Vetlanda 4-0

 

Vilken match ni gör! Otroligt fantastiskt kul att stå vid sidan som tränare!

Vi startar matchen med så mycket energi att vi glömmer matchplanen något, men när det är för mycket energi som är problemet då kan jag leva med det. Vi är först på varje boll, går in tufft i närkamperna, och kommer trots hög press rätt in i den.  Vi skapar direkt farliga målchanser, det dröjer till matchminut 32 innan vi rättvist tar ledningen med 1-0, en perfekt slagen hörna av Hanna som Lydia kommer fint till och nickar in ledningsmålet! Innan paus gör vi ett mål till, Vilma L serverar Hanna som aldrig missar sina frilägen 2-0.  Vi kontrollerar match och är det klart bättre laget.

Moa kommer in när Wilma skadar sig, och gör det som vanligt bra på sin kant!

I halvtid byter vi lite positioner och spelare, Clara, Marri kommer in på innermitt

Tilda och Ina vilar, både gjorde en väldigt bra första halvlek. Det tar bara 5 minuter i andra innan Clara ökar på ledningen till 3-0 ett fint anfall om jag minns rätt spelar Hanna fram Clara som avslutar i bortre hörnet.  4-0 kommer i matchminut  77 det var dags för Wilma W att göra ett mål, hon har kämpat krigat haft lägen och envis vinner. För mig som tränare är det inte viktigt vem eller hur vi gör mål, utan att vi alltid gör vårt bästa och kämpar för laget. Vilket Wilma gjorde idag.

Jag vill ge det största pluset till Hanna Sparv för att hon visar ledaregenskaper på plan som jag har efterfrågat i truppen, precis så beter sig en rutinerad ledare på plan!

Sen måste Lollo nämnas för den match hon gör, första starten i A laget och som du tog för dig, mycket imponerande. Även Ellen och Ina ska ha beröm för deras debut från start.

Och så vår säkerhet själv i mittförsvaret tillika kapten Lydia stabilt rakt igenom,  snart sitter hörnvarianten också J

Vid några perioder i matchen tappar vi lite fokus, men på det stora hela en mycket bra match

Referat: Tranås Fotbollförening - Sommens AIF
TT-Sommen (2-0) 8-0
2020-03-14 14:45

TT-Sommen   (2-0) 8-0

 

Väl genomförd träningsmatch, vi får i lugn och ro känna på det nya spelsystemet!

En sak som är säker är att vi kommer sättas på betydligt svårare prov framöver. Det vi gör bra i dag är att vi fortsätter med rätt inställning matchen igenom, vi slappnar inte av bara för att vi leder. Vi ligger i stort sett rätt i positionsspelet genom hela matchen. Detaljer som att falla in bakom mittback när lång boll kommer, och pressen på deras def anfallare har jag nu med lite eftertanke konstaterat att vi ska flytta upp mittback på, det tar vi på måndag.

Vi ska hota motståndarna med mer djupledsbollar, ytterspringarna ska hitta in med mer inlägg på backen bakom deras backlinje tidigt. Men som sagt detta är detaljer i sammanhanget. Vi gör massor med bra saker idag, bra kombinationer, bra passningstempo, håller ett högt och bra tempo genom hela matchen.

Vill ge Tilda ett extra plus för en mycket bra insats som back, framförallt bra och rejäla uppspel på backen! Nu hänger vi i och laddar om för en härlig match på Torsdag mot Vetlanda! Med beröm godkänt till hela laget!


Referat: Mjölby FC - TT Dam
Borta Premiär mot Mjölby
2020-02-29 21:49

Nu är säsongen igång på allvar, borta match mot Mjölby slutade 1-1 vi gör en helt godkänd insats. Nytt spelsystem nya spelare och många på ovana positioner. Första halvlek spelar vi efter den plan vi gjort upp innan, och förutom lite smådetaljer så ser det riktigt bra ut.

Ganska jämn första halvlek vi skapar några halvchanser, vi spelar tufft och vinner de flesta närkamperna. Vi är något ängsliga i passningsspelet vi måste våga rulla boll och hitta enkla alternativ. Samtidigt variera korta pass med långa. Vi sätter inte så många uppspel långt till våra snabba anfallare, det måste vi göra bättre framöver.  Andra halvlek är fortsatt bra, vi tröttnar något och Mjölby skapar lite mer, men tycker ändå att vi står upp bra. Vi måste fylla på med mer folk när vi väl kommer till anfall, ett bra exempel är vårat mål där Moa följer med och får också returen och kan enkelt rulla in kvitteringen. Moa ska ha ett gigantiskt plus för sin otroliga löpinsats, jag har sällen skådat någon springa så mycket under 90 minuter.

Lydia ska också ha ett extra plus för sin mittbacks roll! Men framförallt laget och känslan att vi jobbar för varandra det värmer mitt fotbollshjärta extra, en i övrigt ganska kylig dag!

/Coach

TT 2020
2019-12-02 11:49

LAGBYGGE ”TT 2020” - Här kommer en statusrapport kring läget i TT/damtruppen.

Vi har pratat med de flesta spelare (söker fortsatt några) och summerat den gångna säsongen samt blickat framåt.

Just nu jobbar vi för att skapa en div.2 trupp inför säsongen 2020, under inledningen av december räknar vi med att påbörja kontraktsskrivningar.

Vi upplever en god stämning i truppen, men också en önskan om ökat fokus och ”rätt” inställning för att ta laget vidare.

Status i korthet:

  • Huvudtränare blir Torbjörn (Totto) Strand.
  • Alexandra Westerberg går in i styrelsen istället för Mikael Thörnkvist
  • Mikael Thörnkvist och Jonas Johansson från Torpa bildar sport-grupp då Micke Fridlund tar sabbatsår.
  • Julia B och Marri blir delaktiga i ledarstaben, men kommer också vara med i spelartruppen.
  • Vi kommer nu påbörja jobbet med att hitta:
    • Ass tränare
    • Lagledare
  • Kontraktsskrivningar påbörjas inledningen av december.

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tranås Fotbollförening, 30/06 19:05 
Tranås Fotbollförening, 18/06 12:00 
Tranås Fotbollförening, 11/06 15:24 
Tranås Fotbollförening, 27/04 12:45 
Tranås Fotbollförening, 22/04 12:20 
Tranås Fotbollförening, 08/04 18:10 
 
Start 11:an
Samarbetspartner