Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Tranås FF/Torpa AIS Dam 2019
Foto: Erik Hellquist
 
Referat: Tranås/Torpa B - Västerviks Damfotboll
2019-06-19 22:32
Tråkigt nog åker vi på vår fjärde (!) uddamålsförlust för säsongen hemma mot Västervik. Vi börjar matchen riktigt bra med aggressiv press och fint passningsspel och låter knappt Västervik komma över halvplan första 15 min. Därefter tar Västervik över en period, vi hamnar fel i pressen och lyfter många långbollar utan adress. Dock utan att några större farligheter uppstår bakåt. 0-0 står sig i halvtid men bara 10 minuter in i andra lyckas Västervik trycka in 0-1. Västervik slår mycket långbollar på sin snabba forward men vårt försvar tillsammans med Emilia står upp bra. Vi försöker rulla boll och lyckas några gånger bygga upp fina anfall, dock utan att komma till de riktigt farliga lägena. Trots att vi trycker på för en kvittering halvleken ut vill bollen inte gå vår väg och matchen slutar 0-1. Cred till hela laget för att vi inte ger upp utan kämpar till sista minuten och extra plus till Hanna som gör en stabil insats på mittbacken och Elsa som vinner mycket boll på på innermitten. 

Nu vänder serien och med det också flytet hoppas vi så att de där uddamålsförlusterna istället blir vinster. Jag och Pernilla tackar härmed för oss och lämnar över stafettpinnen till Michael Fridlund som leder vårt div.3-lag under hösten tillsammans med Urban Karlsson.

Lycka till tjejer och kör hårt! Jag håller tummarna och kommer följa er på håll. ⚽️💪🏻

/Alex
Referat: Holsby SK - Tranås/Torpa B
Äntligen vinst!
2019-06-12 22:34
Vi krigar till oss 3 viktiga poäng borta mot Holsby i div.3-matchen i söndags. 😀💪🏻⚽️

Vi ställer för dagen upp 4-3-3 och inleder matchen piggt och sätter hög press på Holsby. Spelet böljar i början på halvleken men vi jobbar oss in allt mer och vinner mycket närkamper på mitten. I 26:e minuten sätter Lydia 0-1 på friläge efter att stressat Holsbys back till en dålig hemåtpassning. Skönt! I andra har vi flera bud på att göra 0-2 men istället går Holsby upp och gör 1-1 i 63:e minuten. Holsby får energi av målet och skapar direkt ännu ett farligt läge men Julia är stabil i målet. Vi tar sedan över allt mer och skapar flera vassa lägen. Ledningsmålet låter sig dock vänta till 79:e när Lydia trycker in sitt andra mål efter fint förarbete av Maria och Ekvall. Gott!! 

Så skön och viktig seger! Vi kämpar tillsammans som ett lag och visar rätt inställning på planen från minut ett. På söndagsmorgonen hade vi endast 11 spelare så en extra stor eloge till Julia, Elvira och Maria som hoppar in med kort varsel. Kul att se Elvira på planen igen efter långvarig skada och Ellinor tillbaka i TT-tröjan! Vill också lyfta fram Tilda som troligen springer mest av alla denna match och Emma som gör en felfri halvlek på vänsterbacken. 

Nu laddar vi för ny match mot Västervik 18/6! 🙌🏻

/Alex
Referat:
WO!
2019-06-11 06:11
Nässjö har lämnat WO och vi är vidare till kvartsfinal. 
Referat: Tranås FF/Torpa AIS - Smedby AIS
2019-06-09 13:50

Efter regn kommer solsken. 3 förluster mot 2 riktigt bra lag och ett bra lag. Vi börjar med Tinnis en svårspelad match på en hoppig plan. Vi kommer inte riktigt upp till vår normala standard. Pågrundav skador på våra målvakter så står för dagen Wilma Nilsson i mål, stort plus till henne som tar det ansvaret!! Vi skapar lägen i första halvlek med lyckas inte trycka in bollen i mål, Tinnis har mycket boll och spelar bra, vi kontrar och skapar flera heta målchanser. Andra halvan av matchen så tycker jag vi är bättre men tyvärr räcker inte det till poäng. Vi åker hem besvikna mest för vi känner att vi kan bättre. Och som vi visar det mot Mariebo i Onsdags, vi rullar boll snabbt rakt och med väldigt bra noggrannhet skapar massor med lägen och sett över 90 minuter så är vi det klart bättre laget, stort plus till samtliga som var inblandade, vi följer matchplanen perfekt och agerar precis så som ett lag ska göra. Sen kommer Smedby på besök,  serieledare, spelar bra, snabbt, rör sig massor byter positioner varierar långt med kort, agerar verkligen som ett lag med div 1 kvalitéer, i mitt tycke det bästa laget vi mött i år, vi har många spelare borta, men dom som spelar idag gör det med en äran! Vi får stryk mot ett bättre lag! Nu bryter vi ihop och kommer igen starkare än någonsin. Efter regn kommer ☀ ☀ ☀
/Totto, Rick

Inställd match mot Nässjö!
2019-06-09 10:33
Tyvärr har Nässjö valt att hoppa av Toyota cup (smålandscupen), de lämnar wo till matchen som skulle spelas på Bredstorps konstgräs nu på onsdag 12/6. 
Vi går därför direkt vidare till kvartsfinal, motstånd och datum är inte klart.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tranås Fotbollförening, 25/04 12:04 
Tranås Fotbollförening, 28/02 14:14 
Tranås Fotbollförening, 22/01 11:37 
Tranås Fotbollförening, 09/01 10:00 
Tranås Fotbollförening, 19/10 10:10 
Tranås Fotbollförening, 23/02 08:59 
 
Start 11:an
Samarbetspartner