11 tjejer
2017-09-03 14:46
Bortamatch mot Kenty, ett starkt motstånd, och att man då står tidigt på morgonen med bara 11 spelare gör att känslan man får är lite orolig. Men efter ett samtal med Kentys ledare göra att vi får ta med en överårig spelare. 

Vi har startat höstsäsongen med en bra halvlek mot Rimforsa och en virrig match mot Tallboda. Som jag förvisso inte skrivit något referat om, men från tränar håll gjorde inget av lagen någon vidare match som lag, utan det var de individuella prestationerna som stod i fokus och det brukar enbart betyda att det blir chansningar i det mesta man gör. 

Matchen mot Kenty började bättre. Vi satte positionsspelet bättre, däremot var duellspelet i underkant och bollen hade en vana att studsa ifrån oss. Vilket i gjorde att Kenty snabbt fick tillbaka bollen när de förlorade den och när vi sedan började tappa positionsspelet blev det riktigt farligt ett par gånger och med ett par stolskott och ett par fina räddningar av Clara stod det fortfarande 0-0. När vi sedan fick in rutin på planen i form av Alexandra Westerberg tidigare Sterne fick vi lite lugn med bollen och en spelare som hjälpte till att lyfta moralen. 

0-0 i paus  

Vi byter plats på en del spelare inför andra och det ger resultat, vår försvarsspel sätter sig och vi börjar även hota framåt. Tyvärr går Alex sönder tidigt i andra och vi är nu bara 11 spelare. Med vårt försvarsspel och Kentys fina anfallsspel, där de framförallt i första flyttar bollen riktigt bra, blir det en trevlig tillställning att titta på och några direkta farligheter bjuder inte matchen på utan det hela slutar 0-0 och det känns nästan som en seger med tanke på förutsättningarna och att det blev förlust 3-0 senast. 
Vi bjuder även på matchens anfall när vi på 1-2 touch från eget mål via ytterback, innermitt, yttermitt och båda anfallarna hamnar i ett fint läge som tyvärr slutar med att vi missar mål. Men ett mycket vackert anfall!

Grymt bra jobbat tjejer!!
Höstpremiär!
2017-08-19 22:02
Efter ett skönt och behövligt sommaruppehåll, börjar vi nu närma oss rutiner igen. Iallafall vad det gäller träningar och matcher. Men lite vemodiga tankar om att det är mindre än två månader kvar i slutet av börjar i TT för tjejerna, så vill vi alla att det ska bli en höst att minnas! Och först ut för höstmatcherna stod Rimforsa...

Vi har ganska raskt ändrat spelsystem inför hösten och nog var vi lite osäkra på om vi hunnit öva tillräckligt mycket för att det skulle fungera. Matchen startade och inledningsvis såg det riktigt bra ut. Framförallt såg det bra ut i det defensiva spelet där Rimforsa hade det svårt att spela upp bollen kontrollerat. Utan vi stoppade deras anfall allt som oftast på deras planhalva och på så vis skapade vi även lägen oftast via inlägg, även om vi måste bli hetare på att ta oss in i motståndarnas straffområde. Men i 20 min gjorde vi 1-0 genom att Fille styrde in ett inlägg från Jossan, som löpt upp längst kanten! Härligt! 5 min efter målet började vi dock hamna fel i positionerna och Rimforsa tog sakta men säkert över matchen och om det var bristen på tid vi lagt ner på det nya spelsättet eller något annat låter jag vara osagt, men vi håller 1-0 till paus.

Andra halvlek fortsätter som den första slutar, alltså med att Rimforsa successivt tar över matchen. Dom skapar chanser där de kunde gjort mål, men även vi lyckades skapa situationer som kunde resulterat i mål. När Rimforsa gör 1-1 med 10 min kvar, känns det ändå både logisk och rättvist. 
Innan matchen hade vi satt upp ett mål om att aldrig ge upp och det gjorde vi inte, utan när matchen började lida mot sitt slut fick vi en frispark till vänster om straffområdet. Tilde la frisparken, som aningen sne, hamnade på armarna på en Rimforsaspelare och straffen var given. Trots psykningar från målvakten och i ett pressat 1-1 läge steg Tilde fram och satte bollen till höger om målvakten. 2-1 och nu blev det en kamp om att freda målet de sista minuterna. Domaren hittade en hel del svettiga övertidsminuter, men vi håller undan och segern är ett faktum! Härligt!

Summering:
Att jobba på: att hålla positionsspelet hela matchen och bli hetare på att ta sig in i straffområdet!
Bra situationer: Första 30 min, där positionsspelet, press/understöd var riktigt bra. Vi skapade flertalet situationen där bollen kom in i straffområdet och det är en förutsättning för att kunna göra mål. 

Härlig kämpainsats och en skön start på höstsäsongen. Nu fortsätter vi såhär resten av hösten!!  
2 Referat i ett
2017-06-06 21:02
2 bra matcher på fyra dagar och ändock 0 poäng!?
6-8 i målskillnad!
3-4 i båda!
Hur är det möjligt!?

Det var positivt inför långhelgen med serieledning och bra poängsnitt trots ett sämre spel från vår sida. Det var även ett tag sen sedan matchen mot Kenty och jag märkte av en bra utveckling under veckorna och kände att nu kunde det bli åka av! Det blev det, på sätt och vis!

Om vi tar det från början. I lördags besökte vi Linghem och gjorde vår bästa match hittills. Då vi hade fått ett par återbud fick vi snurra lite på laget och det slutade med att Tilda fick starta på topp och vilken succé. Redan i första minuten satte hon bollen i mål efter ett fint uppspel på högerkanten som Elvira avslutade i stolpen och sedan Tilda rätade in i mål. Härlig start! De efterföljande 20 minuterna blev det mer eller mindre spel mot ett mål, då vi kom rätt i pressen, hade fint passningsspel och det ända Linghem lyckades åstadkomma var kontringar. De var dock skickliga på detta och ett flertal gånger lyckas de komma till hyfsat farliga avslut och till och med ett mål i 20:e minuten. 
Då tappade vi lite på orken och således även fokus och de återstående minuterna blev mer ett stilleståndskrig. 

I andra halvlek tog vi tillbaka initiativet och fick tillbaka det höga pressen som gjorde att vi vann boll högt upp och skapade många chanser där vi kunde göra mål. Även uppspelen såg mycket bra ut där vi sågade oss upp från backlinjen till forwardsen och skapade flera chanser och även en hel del farligheter på efterföljande hörnor. Återigen var det dock en kontring från Linghem som resulterade i mål och 2-1 kändes inte alls rättvist!
Vi krigar dock tapper på och återigen genom ett bra presspel vinner vi bollen högt som resulterar i att Elvira skjuter, målvakten lämnar retur och Tilda kvitterar till 2-2. Härligt! Dessvärre lyckas Linghem göra mål direkt på avsparken efter en djupledsboll och där de rundar Clara i mål. Bittert!
Inte långt där efter kommer det en till djupledsboll och efter lite sämre kommunikation slår samma Linghemsspelare in sitt fjärde mål för eftermiddagen. Vi fortsätter dock med det fina spelet och skapar flera chanser att göra mål på med det blir bara en reducering efter att Eira krånglat fram bollen till Elvira som dundrar in bollen i mål. Bitter förlust!

Ser man till chanser och bollinnehav så ska vi vinna med flera mål, men tyvärr lyckas vi inte få in den! 
- lite för ineffektiva 
+ det höga presspelet & speluppbyggnaden

Den andra matchen då?
Jo, som tidigare nämnt blev det återigen förlust med 4-3, men efter en jämnare tillställning. Inför matchen var revanschlusten stor efter i lördags och vi ville verkligen visa att det inte var en engångsföreteelse att vi spelat bra!
Första halvlek finns inte så mycket att skriva om, vi kommer inte alls upp i samma nivå som senast, det blir att vi jobbar väldigt mycket en och en. Vilket innebar att presspelet inte fick understöd, bollhållaren fick inga passningsalternativ och att ta jobbet för varandra existerade knappast! Dock kändes Lotorp ännu blekare och hade inte speciellt mycket mer boll under kontroll utan vi fick ändå ett flertal sololägen på offensiv planhalva. Så när Lotorp gör 1-0 känns det ändock inte helt rättvist. Det dröjer ända till halvleken slutskede innan vi skapar ett par lägen som det kunde bli mål på, då deras målvakt tappade många returer. En av returerna hamnar till slut hos Eira långt ner till höger i straffområdet och hon skickar in bollen mot mitten där Ellen styr in kvitteringen. Lotorp lyckas dock få in ett ledningsmål innan halvleken är över.

I andra får vi dock ihop laget bättre och där presspelet blir viktigt för oss. Lotorp har långa stunder svårt att spela upp bollen kontrollerat, men tyvärr är de lite hetare på andrabollarna och det resulterar i att de får några anfall till och från. Annars var det mycket TT i början på andra. Och ett anfall från högerkanten som letar sig in till Tilda slutar med att hon blir fälld och på den efterföljande straffen placerar Tilde säkert in kvitteringen. Vi får där ännu mer energi och det känns som att ett ledningsmål inte skulle vara orättvist och det kommer. Inte när vi först tror då Linnea sätter bollen i mål efter en målvaktsretur men domare väljer att blåsa offside, kändes inte helt säkert? Men på en hörna lyckas Jossan hitta Elvira som sätter bollen i mål och 3-2 och det känns rättvis. Tyvärr känns det som vi blir bekväma och på en frispark inte långt efter lyckas Lotorp kvittera och anfallet efter gör de även 4-3. Vi orkar inte riktigt mobilisera på slutet och vi får inga fler heta chanser och resultatet står sig matchen ut. Ett oavgjort resultat hade känts mer rättvis.

- att vi har svårt att hålla ihop laget & förlorar för många andra bollar
+ presspelet i andra halvlek & att vi kommer till flertalet avslutningslägen
Även extra kul att Julia är tillbaka som målvakt för första gången på drygt ett år!

Något vi bör se över är att vi släpper in mål relativt snabbt efter att vi själva gjort mål, mindre bra!

Summerar vi långhelgen resultatmässigt blir det ingen rolig syn, men däremot har spelet börjat se bättre ut och det ser bra ut inför framtiden så på fredag får Hjulbro verkligen se upp!

Referat - Kenty
2017-05-16 06:29
Härligt väder på Torpavallen

I fjärde omgången spelade vi vår första hemmamatch på Torpavallen i ett härligt vårväder. Vi var verkligen sugna på fjärde raka segern och framför allt få till en bra match mot Kenty som på förhand förväntas vara ett topplag.

Redan från start märker vi att det är en annan nivå än de tidigare matcherna och vi kommer inte in i matchen. Kenty spelar bra och framför allt utnyttjar de sina snabba forwards och vi får många löpdueller i backlinjen och varje misstag från vår sidan blir livsfarligt! Kenty håller även i bollen bra på mitten och vi kommer inte riktigt åt dem, då vi blir för mycket boll tittande. Inte helt otippat eller orättvist kommer Kenty genom försvaret och tar ledningen i 24 minuten. Det dröjer ända till de sista tio i första innan vi börja våga hålla i boll och få Kenty under någon form av press, men vi lyckas inte skapa några farligheter. 0-1 i halvlek.

Till andra halvleken snackar vi om att våga hålla i bollen och försöka sätta Kenty under mer press!

I början på andra lyckas vi också med att få Kenty under press och de slår mest i från sig medans vi försöker komma till anfall efter anfall utan att skapa några riktiga farligheter. Under hela andra halvlek vågar vi hålla mycket mer i bollen vilket gör att är mer på Kentys planhalva, men lyckas inte i sista passen och således lyckas vi aldrig skapa några farliga chanser, däremot kontrar Kenty bra och skapar en hel del farligheter. Vår ork minskade i mitten av andra och matchen blev mer av ett ställningskrig, men till sist lyckas Kenty göra 2-0 med tio minuter kvar, efter ett misstag från vår sida vid eget straffområde. Ett par minuter senare hörs ett skrik på Torpavallen när Samiras knä går sönder. Efter att lindat knät och burit ut henne fortsätter matchen, men vi ser väldigt tagna ut av situationen och Kenty får ganska snart och ganska enkelt komma genom försvaret och gör 3-0 som även blir slutresultatet.

Tyvärr blir det säsongens första förlust!
- vi blir för mycket bolltittande, vilket gör att vi ligger efter redan från början i många situationer
+ vi vågar hålla i boll och få till passningsspel mot ett bra lag

Trots förlusten gör vi en bra andra halvlek och det är bra gjort mot ett så pass bra lag som Kenty!

Match - Kenty
2017-05-11 21:28
Hemmamatch och premiär för Torpavallen 13/5. Vi spelar mot Linköping Kenty med matchstart kl.12:00, vi samlas kl.10:45.

Truppen: Clara, Julia, Elin, Jossan, Linnea, Tilda, Fille, Samira, Tilde, Ellen, Alice, Alma, Elvira, Maja, Eira & Hanna

Nu taggar vi järnet till på lördag! 
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Tranås Fotbollförening, 08/11 09:55 
Tranås Fotbollförening, 03/11 20:41 
Tranås Fotbollförening, 31/10 13:06 
Tranås Fotbollförening, 27/10 08:32 
Tranås Fotbollförening, 24/10 23:43 
Tranås Fotbollförening, 23/09 15:58 
 
 
 
Start 11:an