Höstpremiär!
2017-08-19 22:02
Efter ett skönt och behövligt sommaruppehåll, börjar vi nu närma oss rutiner igen. Iallafall vad det gäller träningar och matcher. Men lite vemodiga tankar om att det är mindre än två månader kvar i slutet av börjar i TT för tjejerna, så vill vi alla att det ska bli en höst att minnas! Och först ut för höstmatcherna stod Rimforsa...

Vi har ganska raskt ändrat spelsystem inför hösten och nog var vi lite osäkra på om vi hunnit öva tillräckligt mycket för att det skulle fungera. Matchen startade och inledningsvis såg det riktigt bra ut. Framförallt såg det bra ut i det defensiva spelet där Rimforsa hade det svårt att spela upp bollen kontrollerat. Utan vi stoppade deras anfall allt som oftast på deras planhalva och på så vis skapade vi även lägen oftast via inlägg, även om vi måste bli hetare på att ta oss in i motståndarnas straffområde. Men i 20 min gjorde vi 1-0 genom att Fille styrde in ett inlägg från Jossan, som löpt upp längst kanten! Härligt! 5 min efter målet började vi dock hamna fel i positionerna och Rimforsa tog sakta men säkert över matchen och om det var bristen på tid vi lagt ner på det nya spelsättet eller något annat låter jag vara osagt, men vi håller 1-0 till paus.

Andra halvlek fortsätter som den första slutar, alltså med att Rimforsa successivt tar över matchen. Dom skapar chanser där de kunde gjort mål, men även vi lyckades skapa situationer som kunde resulterat i mål. När Rimforsa gör 1-1 med 10 min kvar, känns det ändå både logisk och rättvist. 
Innan matchen hade vi satt upp ett mål om att aldrig ge upp och det gjorde vi inte, utan när matchen började lida mot sitt slut fick vi en frispark till vänster om straffområdet. Tilde la frisparken, som aningen sne, hamnade på armarna på en Rimforsaspelare och straffen var given. Trots psykningar från målvakten och i ett pressat 1-1 läge steg Tilde fram och satte bollen till höger om målvakten. 2-1 och nu blev det en kamp om att freda målet de sista minuterna. Domaren hittade en hel del svettiga övertidsminuter, men vi håller undan och segern är ett faktum! Härligt!

Summering:
Att jobba på: att hålla positionsspelet hela matchen och bli hetare på att ta sig in i straffområdet!
Bra situationer: Första 30 min, där positionsspelet, press/understöd var riktigt bra. Vi skapade flertalet situationen där bollen kom in i straffområdet och det är en förutsättning för att kunna göra mål. 

Härlig kämpainsats och en skön start på höstsäsongen. Nu fortsätter vi såhär resten av hösten!!  
2 Referat i ett
2017-06-06 21:02
2 bra matcher på fyra dagar och ändock 0 poäng!?
6-8 i målskillnad!
3-4 i båda!
Hur är det möjligt!?

Det var positivt inför långhelgen med serieledning och bra poängsnitt trots ett sämre spel från vår sida. Det var även ett tag sen sedan matchen mot Kenty och jag märkte av en bra utveckling under veckorna och kände att nu kunde det bli åka av! Det blev det, på sätt och vis!

Om vi tar det från början. I lördags besökte vi Linghem och gjorde vår bästa match hittills. Då vi hade fått ett par återbud fick vi snurra lite på laget och det slutade med att Tilda fick starta på topp och vilken succé. Redan i första minuten satte hon bollen i mål efter ett fint uppspel på högerkanten som Elvira avslutade i stolpen och sedan Tilda rätade in i mål. Härlig start! De efterföljande 20 minuterna blev det mer eller mindre spel mot ett mål, då vi kom rätt i pressen, hade fint passningsspel och det ända Linghem lyckades åstadkomma var kontringar. De var dock skickliga på detta och ett flertal gånger lyckas de komma till hyfsat farliga avslut och till och med ett mål i 20:e minuten. 
Då tappade vi lite på orken och således även fokus och de återstående minuterna blev mer ett stilleståndskrig. 

I andra halvlek tog vi tillbaka initiativet och fick tillbaka det höga pressen som gjorde att vi vann boll högt upp och skapade många chanser där vi kunde göra mål. Även uppspelen såg mycket bra ut där vi sågade oss upp från backlinjen till forwardsen och skapade flera chanser och även en hel del farligheter på efterföljande hörnor. Återigen var det dock en kontring från Linghem som resulterade i mål och 2-1 kändes inte alls rättvist!
Vi krigar dock tapper på och återigen genom ett bra presspel vinner vi bollen högt som resulterar i att Elvira skjuter, målvakten lämnar retur och Tilda kvitterar till 2-2. Härligt! Dessvärre lyckas Linghem göra mål direkt på avsparken efter en djupledsboll och där de rundar Clara i mål. Bittert!
Inte långt där efter kommer det en till djupledsboll och efter lite sämre kommunikation slår samma Linghemsspelare in sitt fjärde mål för eftermiddagen. Vi fortsätter dock med det fina spelet och skapar flera chanser att göra mål på med det blir bara en reducering efter att Eira krånglat fram bollen till Elvira som dundrar in bollen i mål. Bitter förlust!

Ser man till chanser och bollinnehav så ska vi vinna med flera mål, men tyvärr lyckas vi inte få in den! 
- lite för ineffektiva 
+ det höga presspelet & speluppbyggnaden

Den andra matchen då?
Jo, som tidigare nämnt blev det återigen förlust med 4-3, men efter en jämnare tillställning. Inför matchen var revanschlusten stor efter i lördags och vi ville verkligen visa att det inte var en engångsföreteelse att vi spelat bra!
Första halvlek finns inte så mycket att skriva om, vi kommer inte alls upp i samma nivå som senast, det blir att vi jobbar väldigt mycket en och en. Vilket innebar att presspelet inte fick understöd, bollhållaren fick inga passningsalternativ och att ta jobbet för varandra existerade knappast! Dock kändes Lotorp ännu blekare och hade inte speciellt mycket mer boll under kontroll utan vi fick ändå ett flertal sololägen på offensiv planhalva. Så när Lotorp gör 1-0 känns det ändock inte helt rättvist. Det dröjer ända till halvleken slutskede innan vi skapar ett par lägen som det kunde bli mål på, då deras målvakt tappade många returer. En av returerna hamnar till slut hos Eira långt ner till höger i straffområdet och hon skickar in bollen mot mitten där Ellen styr in kvitteringen. Lotorp lyckas dock få in ett ledningsmål innan halvleken är över.

I andra får vi dock ihop laget bättre och där presspelet blir viktigt för oss. Lotorp har långa stunder svårt att spela upp bollen kontrollerat, men tyvärr är de lite hetare på andrabollarna och det resulterar i att de får några anfall till och från. Annars var det mycket TT i början på andra. Och ett anfall från högerkanten som letar sig in till Tilda slutar med att hon blir fälld och på den efterföljande straffen placerar Tilde säkert in kvitteringen. Vi får där ännu mer energi och det känns som att ett ledningsmål inte skulle vara orättvist och det kommer. Inte när vi först tror då Linnea sätter bollen i mål efter en målvaktsretur men domare väljer att blåsa offside, kändes inte helt säkert? Men på en hörna lyckas Jossan hitta Elvira som sätter bollen i mål och 3-2 och det känns rättvis. Tyvärr känns det som vi blir bekväma och på en frispark inte långt efter lyckas Lotorp kvittera och anfallet efter gör de även 4-3. Vi orkar inte riktigt mobilisera på slutet och vi får inga fler heta chanser och resultatet står sig matchen ut. Ett oavgjort resultat hade känts mer rättvis.

- att vi har svårt att hålla ihop laget & förlorar för många andra bollar
+ presspelet i andra halvlek & att vi kommer till flertalet avslutningslägen
Även extra kul att Julia är tillbaka som målvakt för första gången på drygt ett år!

Något vi bör se över är att vi släpper in mål relativt snabbt efter att vi själva gjort mål, mindre bra!

Summerar vi långhelgen resultatmässigt blir det ingen rolig syn, men däremot har spelet börjat se bättre ut och det ser bra ut inför framtiden så på fredag får Hjulbro verkligen se upp!

Referat - Kenty
2017-05-16 06:29
Härligt väder på Torpavallen

I fjärde omgången spelade vi vår första hemmamatch på Torpavallen i ett härligt vårväder. Vi var verkligen sugna på fjärde raka segern och framför allt få till en bra match mot Kenty som på förhand förväntas vara ett topplag.

Redan från start märker vi att det är en annan nivå än de tidigare matcherna och vi kommer inte in i matchen. Kenty spelar bra och framför allt utnyttjar de sina snabba forwards och vi får många löpdueller i backlinjen och varje misstag från vår sidan blir livsfarligt! Kenty håller även i bollen bra på mitten och vi kommer inte riktigt åt dem, då vi blir för mycket boll tittande. Inte helt otippat eller orättvist kommer Kenty genom försvaret och tar ledningen i 24 minuten. Det dröjer ända till de sista tio i första innan vi börja våga hålla i boll och få Kenty under någon form av press, men vi lyckas inte skapa några farligheter. 0-1 i halvlek.

Till andra halvleken snackar vi om att våga hålla i bollen och försöka sätta Kenty under mer press!

I början på andra lyckas vi också med att få Kenty under press och de slår mest i från sig medans vi försöker komma till anfall efter anfall utan att skapa några riktiga farligheter. Under hela andra halvlek vågar vi hålla mycket mer i bollen vilket gör att är mer på Kentys planhalva, men lyckas inte i sista passen och således lyckas vi aldrig skapa några farliga chanser, däremot kontrar Kenty bra och skapar en hel del farligheter. Vår ork minskade i mitten av andra och matchen blev mer av ett ställningskrig, men till sist lyckas Kenty göra 2-0 med tio minuter kvar, efter ett misstag från vår sida vid eget straffområde. Ett par minuter senare hörs ett skrik på Torpavallen när Samiras knä går sönder. Efter att lindat knät och burit ut henne fortsätter matchen, men vi ser väldigt tagna ut av situationen och Kenty får ganska snart och ganska enkelt komma genom försvaret och gör 3-0 som även blir slutresultatet.

Tyvärr blir det säsongens första förlust!
- vi blir för mycket bolltittande, vilket gör att vi ligger efter redan från början i många situationer
+ vi vågar hålla i boll och få till passningsspel mot ett bra lag

Trots förlusten gör vi en bra andra halvlek och det är bra gjort mot ett så pass bra lag som Kenty!

Match - Kenty
2017-05-11 21:28
Hemmamatch och premiär för Torpavallen 13/5. Vi spelar mot Linköping Kenty med matchstart kl.12:00, vi samlas kl.10:45.

Truppen: Clara, Julia, Elin, Jossan, Linnea, Tilda, Fille, Samira, Tilde, Ellen, Alice, Alma, Elvira, Maja, Eira & Hanna

Nu taggar vi järnet till på lördag! 
Referat - Rimforsa
2017-05-06 08:57
Svårspelat på Åsundavallen

På fredagskvällen spelades säsongens andra bortamatch denna gång i Rimforsa!
Återigen hade vi vissa problem att hitta fram, börjar bli en dålig vana, men fram kom vi med upptäckten att det saknades en tröja! Men med svart tröja och fint tejpat fick även Samira vara med och spela!

Matchen i sig var ingen skönhet från våran sida, även att det började det  bra och redan i tredje minuten slog Fille en hörna som hitta Linnea i helt rätt yta och hon slog enkelt bollen in på volley. I första halvleken var det mest en ställningskrig där Rimforsa hade mest boll, men vårt defensiva spel i först var riktigt stabilt och redan i elfte minuten lyckas vi kontra in 2-0, genom att Eira slår ett inlägg som Fille stöter in på bortre stolpen. Rimforsa fortsätter äga boll utan att skapa och efter en dryg halvtimme lyckas vi återigen kontra in ett mål, denna gång slog Tilda inlägget och denna gång var det Lollo som kom på bortre och gjorde mål. Lollo och Malou var inlånade från 02:orna denna match och gjorde det bra! 

3-0 i halvlek

Till andra halvlek snackade vi ihop oss om att försöka äga mer boll och få igång vårt passningsspel och första 10 i andra var vår bästa period i hela matchen, dock lyckas Rimforsa kontra in reduceringen och efter det blev det en ständig kamp att försvara vårt mål. Vårt passningsspel blev alldeles för långsamt och vi satte varandra i dåliga situationer och med för lite rörelse lyckades Rimforsa vinna många bollar på vår planhalva och de ägde mycket boll! Däremot skapade de inte många lägen utan när det osade målchans var det TT som var klart närmast. Sista 15 började Rimforsa spela väldigt offensivt och på så vis började dom även skapa farligheter och med knappa 10 kvar kom ännu en reducering, men trots några fler farlighet från Rimforsa lyckades de inte göra fler mål utan tredje raka segern var ett faktum! 3-2! 

Stark att vinna trots en svagare insats, härligt tjejer!
- Rörlighet när vi äger boll
+ Försvarsspelet - vi visar återigen upp att det är svårt att skapa farligheter mot oss 

Segern avslutades med att några tokiga tjejer tog årets första dopp!
Nu går vi för fjärde raka!

Referat - IK Waria
2017-05-01 11:40
1:a seriematchen på Östgötamark!

Det var en speciell känsla att åka norr ut för att spela seriematch, men även en spänd känsla då vi åker i princip i blindo, hur är motståndet, hur ser planen ut, hittar vi dit och hur är kvaliteten på omklädningsrummen? 
Fram kom vi, om dock efter en liten omväg, konstgräset var fint och omklädningsrummet var osäkert. 
Matchen då?

Då vi hade sjukstuga i vårt lag fick vi låna spelare från de yngre lagen, men alla tre stod för en fin insats! 
Matchen började annars suveränt från vår sida och redan efter 5 min hade vi skapat ett par lägen och även gjort mål, då inlånade Clara Strand på egen hand rundat motståndarna från mittplanen genom att springa ifrån allt och alla och avslutade med att göra 1-0 i 4:e matchminuten! Imponerande! Vi fortsatte att spela riktigt bra och skapade flera möjligheter, men bollen ville inte riktigt in. Efter ett fint anfall där Maja avslutar med att göra bort målvakten och skjuta mot öppet mål tar en motståndare bollen med handen, straff och borde det kanske även vara rött kort!? Tilde kliver iallafall fram och sätter säkert straffen och 2-0 till TT med mersmak! Efter detta blev vi bekväma och bjöd in Waria i matchen. Waria börjar äga mycket boll, men utan att skapa de farliga situationerna. Men pga vårt lite bekvämare spel får Waria en hörna där vi inte riktigt markerar lyckas de göra mål. 2-1. Resultatet står sig till paus.

I paus snackar vi ihop oss om att bli mer fokuserade och inte var bekväma och det visar vi i andra halvlek. Waria som jagar kvittering lyckas knappast skapa något under de sista 45 min. Däremot skapar vi ett flertalet finna lägen efter flera fina djupledsbollar som skär genom motståndarna och kanske borde vi gjort ett par tre mål, men bollen ville inte in. Måste även berömma tjejerna flexibilitet i det taktiska spelet. När Waria börjar få lite tryck, flyttar vi om och vänder matchbilden till vår fördel och skapar mer tryck än motståndarna och att vi sedan kan gå tillbaka och stänga till matchen de sista minuterna! Matchen slutar 2-1 och skön inledning på seriespelet!

Från bänken kändes det hela tiden tryggt.
Väl genomför match!

- Att vi blir lite bekväma under vissa perioder
+ Djupledsspelet, där vi skär genom motståndet flera gånger!

Härlig dag, härlig seger! 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tranås Fotbollförening, 16/08 15:21 
Tranås Fotbollförening, 28/06 16:21 
Tranås Fotbollförening, 19/06 08:27 
Tranås Fotbollförening, 17/06 10:34 
Tranås Fotbollförening, 10/04 08:17 
Tranås Fotbollförening, 06/04 12:19 
 
 
 
Start 11:an