SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranås Fotbollförening
Fotboll

Tranås/Torpa B
1 - 4
Taberg/Tenhult Dam
Tranås/Torpa B1 - 4Taberg/Tenhult Dam

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 26 september, 17:00
Plats:Bredstorps IP Konstgräsplanen
Tävling:
Matchnummer: 142201115
Samling:15:45
Aktivitetsinfo: Kallade till match
Trupp:#3 Rebecka Molin
#6 Alice Bergdahl
#6 Michelle Sparv Helgesson
#16 Emma Borg
#17 Erna Ramic
#19 Ida Andersson
#22 Medina Isakovic
#23 Moa Fagerström
#31 Julia Ranler
Amanda Sparv
Antonela Bilic
Emma Andersson
Lisa Rosgren
Nellie Sahlstedt
Tilda Linnér
Serieledarna blev för svåra för TTU på hemmaplan
2021-09-27 09:24

På söndagen kom suveräna serieledarna Tabergs SK/Tenhult på besök till Bredstorps IP för spel på konstgräsplanen i Div 3 Norra dam. Taberg/Tenhult. De har tagit full pott och endast släppt in mål i en tidigare match vilket talade om redan från början att vi behövde göra en bra insats. Även om siffrorna blev lite större så tycker jag inte det speglar vår insats fullt ut. Vi fick inför match jaga spelare då vi fått ett par sena avhopp, det gör ju att uppladdningen för de tjejer som kommer in inte är optimal men de gjorde det riktigt bra. Och när slutsignalen gick så är det bara att lyfta på hatten och gratulera Taberg/Tenhult till seriesegern vilket också efter dagen kan skrivas att det är välförtjänt. En annan sak är ju att resultatet en vecka som denna är av mindre betydelse, vi vill med det sända våra varmaste tankar till familjerna som drabbats av den fruktansvärda olyckan som skedde utanför Vetlanda

När matchen drar igång tycker jag ändå om Taberg var riktigt bra så höll vi ändå uppe vårt spel bra, de kom till några halvchanser och det var fram till den 16 matchminuten innan de skapade en kvalificerad målchans och det var ett inlägg och direktskott som Jullan gör en fantastisk benparad på. Efter det dröjde det till den 24 minuten och då är det en studs som klackas in av Taberg och vi har 0-1.

 

10 minuter efter detta så är det åter igen Taberg som kommer till en kvalificerad målchans och denna gången blir det dubbelt då Jullan gör en jätteräddning på den första och returen går ut och vi får ett skott som går i ribban. Vi går till vila med 0-1 i baken.

 

Som sagt så gör tjejerna det bra och vi snackar om hur viktigt det är att vi är där så att de inte får vända upp med boll och vi vet ju att vi kan bättre också. 

 

När andra drar igång så är det lite som i första att vi står upp bra och kommer in i det mer och mer och den första bra målchansen är det åter Taberg som står för och då är vi framme vid match minut 59 och då kommer de förbi på kanten och skär in men det blir en halvträff på skottet vilket gör att Jullan ganska enkelt kan plocka den.

 

Minuten efter detta så är det en misslyckad rensning som går ut till Moa som går på skott direkt och det är i en bana som gör att den smiter in precis under ribban och vi har reducerat till 1-1. 

 

Men i anfallet direkt efter och i samma matchminut så replikerar Taberg och vi har 1-2, och här går luften ur lite kan inte säga att vi kom till några direkta målchanser alls under matchen då deras försvar jobbade på bra och var mer rejäla i sina beslut. Men hade vi lyckats hålla i det lite längre så kunde vi kanske fått dom till att darra lite. 

 

6 minuter senare så kommer Taberg återigen förbi efter att vi tappat markeringar och en hederlig tåfjutt i bortre gör att man utökar till 1-3. I den 79 minuten så kommer Taberg förbi i ett friläge men Jullan kommer ut fint men det blir en hopstötning och vi uppfattar att det blir en pass till en offsidestående spelare i Taberg som sätter 1-4 i tom målbur. Nu är det inte på något sätt matchavgörande då vi egentligen som sagt inte skapade en enda kvalificerad målchans under matchen. Så nog om det.

 

Minuten efter detta så får Taberg åter dubbla målchanser och Jullan räddar båda, som jag sa i inledningen så känner vi väl att efter denna vecka med den fruktansvärda olyckan utanför Vetlanda så är resultatet sekundärt. Det är bara att gratulera till en mycket välförtjänt serieseger för Taberg/Tenhult. Vi får ta med oss att vi är det andra laget i serien som gjort mål på dom. 

 

Ska man lyfta fram någon i denna match så är det Jullan som gör en fantastisk insats i målet sedan har vi ett antal spelare som idag fick spela på ovana positioner men som löser det riktigt bra.

 

Nu återstår det endast en match i årets seriespel och kontraktet i div 3 är säkrat. Vi möter Jönköpings Södra på bortaplan nästa söndag

 

//Ledarna

 

 


<< Tillbaka

 
 
Start 11:an
Samarbetspartner