SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranås Fotbollförening
Fotboll

Tranås/Torpa B
2 - 1
Öis/Vista
Tranås/Torpa B2 - 1Öis/Vista

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 23 augusti, 17:00
Plats:Bredstorps IP
Tävling:
Matchnummer: 142202064
Samling:15:45, Bredstorp
Skön seger efter mål på tilläggstid av TTU
2020-08-24 09:49
Siri i närkamp
Det är alltid skönt att studsa tillbaka med seger efter en match som vi vet att vi kunde gjort bättre i fredags och TTU fortsätter att göra det man ska i Div 3 N dam vilket är serien vi har fullt fokus på och när det är en enkelserie så är varje seger oerhört viktig. Vi sa inför säsongen att vi trodde att det var för tidigt för våra tjejer att ta klivet upp i seriespel för damer men det kan vara så att vi kanske visst var redo, visst fysiskt är alla kanske inte där men vi visar att vi kommer kunna ge alla lag i serien en match vilket imponerar på mig åtminstone. 
När matchen drar igång så sätter ÖIS/Vista fart direkt och har ett fint spel där man rullar boll och hittar ytor både mellan och bakom våra lagdelar, när TTU sätter press så ställer man upp och hittar enkla och fina lösningar, de spelar helt enkelt så som vi också vill spela. Och även om ÖIS /Vista är något bättre än oss i första halvlek så är det jämt och vi står upp bra.

I matchens 7:e minut så kommer ÖIS/Vista på mittfältet genom nr:7 Maja Sandberg och en bit in på anfallsplan så testar hon skott och det är ett fint skott som går över Jullan och in precis under ribban och ledning med 0-1. Ju längre in i matchen vi kommer så står vi upp allt bättre och hittar lösningar på att de hittade lediga ytor där de fick spela nästan ostörda. När TTU täppte till detta så tog man över mitten.

I 21:a minuten så tappar vi dock markeringarna i mitten av straffområdet och låter ÖIS/Vista vända upp och komma till skott men Jullan står rätt och räddar. I den 39:e minuten skapar TTU sin första vassare chans även om vi testade skott tidigare, det är en bra frispark som målvakten har svårt att hålla men de lyckas rensa returen och underläget med 0-1 står sig till halvtidsvilan.

När andra kommer igång så känns det ändå som att vi bryter högre upp i plan och kommer in i det mer och mer man första målchansen går till ÖIS/Vista som 10 minuter in i andra kommer i bra läge men skottet går utanför. Efter detta så är det mer eller mindre Tranås som har det mesta av spelet och börjar skapa allt mer, i 63:e minuten så har vi en pass som går genom hela straffområdet men då vi inte riktigt var beredda på det så kommer vi något sent till bollen och skottet går utanför. Men skönt att vi börjar skapa lägena.

I 75:e minuten så får vi åter en frispark i bra läge  och det är en fin frispark som går mot bortre krysset men deras målvakt gör en fin räddning genom att tippa den till hörna, fyra minuter senare så spelar vi riktigt fint men får inte riktigt till skottet. Ytterligare en minut senare så testar vi skott men denna gången i burgaveln men vi kommer närmare och närmare. 

I den 87:e minuten så kommer TTU med ett inlägg (såg dessvärre inte vem som la det, nån som vet?) och det går igenom straffområdet och där kommer Miranda och sätter kvitteringen 1-1 vilket vi kände var helt rättvist efter det spel vi haft i andra. 

Är det något som är riktigt skönt i vår trupp är det att vi aldrig ger upp och tack vare det så får vi in denna kvittering men det var ju inte slut där utan på tilläggstid så kommer Alice precis utanför straffområdet och gör ett instick till Medde som sätter ledningsmålet till 2-1 och det känns ju naturligtvis underbart även om vi kanske tyckte att det hade varit rättvist med oavgjort så ansåg ÖIS/Vistas ledare att det ändå var rättvist då vi var bättre sett till hela matchen.

Inte för att jag vet var domaren hittade tilläggstiden men det fortsatte ytterligare några minuter efter målet men matchen slutar med seger 2-1. 

Och vi får tacka Sommen AIFs damer för en segerramsa som gjorde entré hos tjejerna efter matchen för vi tycker det är viktigt att visa glädje.

En grym kämpa insats tjejer

//Ledarna<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Start 11:an
Samarbetspartner