SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranås Fotbollförening
Fotboll

Tranås/Torpa B
3 - 0
Egnahems BK B
Tranås/Torpa B3 - 0Egnahems BK B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 06 september, 17:00
Plats:Bredstorps IP
Tävling:
Matchnummer: 142202074
Samling:15:45, Bredstorp
TTU upp på 3:de plats i div.3 N dam efter 3-0 seger mot Egna Hem på hemmaplan
2020-09-07 12:46
Kamp om bollen i Egna Hems straffområde
Det var två unga lag som ställde upp i söndagens match i Bredstorp. TTU har gjort det riktigt bra i div 3 så här långt och stundtals spelat riktigt fin fotboll och vi har också i så gott som varje match valt eller behövt lyfta upp yngre spelare till truppen och måste ju säga att TT har riktigt goda möjligheter att fylla på A-truppen framåt då de redan vid 14-15 års ålder presterar på senior nivå. 
Ser man till matchen mot Egna Hem så var vi beredda på tufft motstånd då Egna Hem brukar vara starka och vi hoppades på att vi skulle hålla jämna steg. De första 10 minuterna kände man väl lite på varandra och känslan i TTU var efter dessa att vi skulle klara av att plocka hem 3 poäng. Vass målchans i 11 minuten för TTU då vi får en pass snett inåt bakåt och direktskott men den tar på en spelare i motståndarlaget och går till hörna istället.

Sen var det mer eller mindre en TTUs halvlek där vi inte släppte till några farliga lägen, vi hade flera hörnor och chanser men kanske saknar en del i avsluten men som vi sagt tidigare så är det viktigaste att vi skapar lägena. I 28 minuten testar vi skott men det går utanför, 38 minuten skott igen men stolpe ut, 42:a minuten frispark som går tätt utanför men i uppspelet från Egna Hem bryter Ida och sätter 1-0 vilket var mycket rättvist, 44 minuten så har vi hörna och Michelle kommer upp och nickar men den går tätt utanför. 

I halvtid har vi ledningen med 1-0 och defensivt så gör vi allt rätt, bara att jobba vidare precis som vi gjort i första. Men 1-0 är ju aldrig riktigt säkert så det vill till att vi jobbar för varandra hela matchen.

Även inledningen av andra är det mest spel på mitten och i 53 minuten så kommer Elin G i en fin löpning på kanten och passar in i straffområdet till en fristående Medde som sätter 2-0. Efter detta är det mest TTU igen och vi skapar chanser med hörnor och i 71 minuten är det åter dags för ramträff då Maja testar skott som går stolpe ut, minuten senare så har vi ett skott på studs efter en hörna men denna gången är det ribba ut.

3-0 får vi i den 85:e minuten och det är Michelle som lägger en fin boll på djupet och Medde går förbi försvaret och placerar in den. 

Kan inte känna att vi släppte till några farligheter, den farligaste chansen stod nog Jullan för då en utspark/rensning tar på en framrusande Egna Hems spelare och studsar mot målet men Jullan skjuter den över ribban själv till hörna.

Med det så tar TTU klivet upp i tabellen och är efter 6 spelade matcher 3:a i tabellen, nu har vi två tuffa bortamatcher, 4:an i tabellen Vimmerby den 13 september och serieledarna Fredriksdal/Äng den 20 september. 

Bra jobbat tjejer

//Ledarna<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Start 11:an
Samarbetspartner