SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranås Fotbollförening
Fotboll

Gislaveds IS
0 - 5
Tranås FF/Torpa AIS
Gislaveds IS0 - 5Tranås FF/Torpa AIS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 05 augusti, 19:00
Plats:Ryttarvallen
Tävling:
Matchnummer: 142401027
Samling:15:30, Bredstorp
Aktivitetsinfo: Ta med något att äta på vägen ner. Vi stannar och äter på vägen hem
Komfortabel seger på bortaplan för TTU mot Gislaved
2020-08-06 11:44
Emma testar skott
På onsdags kvällen så var det dags för match borta i Gislaved och skulle det varit skola så är dessa matcher inte speciellt bra då man åker relativt tidigt och kommer hem sent, denna dag stod bussen och väntade på avgång redan 15.30 och hemfärden påbörjades efter matchens slut och vi var åter i Tranås strax efter midnatt vilket inte kommer fungera efter att skolorna dragit igång igen, men fotbollsmässigt så funkade detta riktigt bra.
Inför matchen bestämde vi oss för att spela med hög press och spela enkelt vilket vi allt som ofta lyckas ganska bra med och det var inte annorlunda idag. Vi sätter pressen högt och kommer till lite halvchanser i inledningen av första och märker ganska snart att vi har ett stort övertag, stundtals i första spelar vi också fint passningsspel som vi så många gånger trälar med på träningarna.

I den 17 minuten kommer väl första riktiga chansen när Medde kommer in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Lisa som skjuter men målvakten är rätt placerad och räddar, 6 minuter senare så kommer Medde åter in i straffområdet och denna gång går hon själv på skott men bollen går över.

Några minuter efter detta så kommer gräsklipparen in på planen och allt spel stoppas upp och gräsklipparen avvisas av planen. 32:a minuten så är det än en gång Medde som kommer igenom och skjuter och denna gången så går bollen i överkant ribban. Marginalerna och skärpan i avsluten är inte riktigt där men spelövertaget blir allt mer konstant. 

I minut 40 så får Tranås och Ellen  gult kort efter en dragning runt midjan och är det några gula kort man skall ta så var detta nog en sådan då det riskerade att bli en farlig situation annars. Gislaved hade inte någon riktigt farlig målchans i första alls utan någon halvchans som de tog då vi gjorde något misstag. Hade väl något skott som gick över.

I den 41:e minuten så får TTU hörna och det är Rebecka som tar denna och det är en riktigt fin hörna som Emilia är sist på och sätter den och vi har äntligen 0-1 och ledning efter mer eller mindre konstant press. Detta står sig till halvtid.

I vilan så säger vi bara att vi skall fortsätta som vi gjort i första men med lite bättre precision och enklare.
Och när andra drar igång så är det precis det vi gör och 1 minut in så kommer Alice fri men målvakten kommer ut fint och räddar. I matchens 50 minut så kommer Alice åter i en fin löpning och spelar bollen i djupet till Medde som går förbi försvaret och dribblar förbi Gislaveds utrusande målvakt och lägger in bollen i öppet mål och vi har 0-2.

9 minuter senare så kommer Medde in från kanten och spelar in bollen i straffområdet efter backen och den går igenom nästan hela straffområdet och där kommer Hedvig perfekt till bollen och sätter 0-3. TTU jobbar på och får nu utdelning, och spelet i andra är stundtals bländande med mycket fina kombinationer. 3 minuter efter 0-3 målet så är det Alva K som kommer in fint från kanten och spelar till Medde som sätter sitt andra för dagen och vi har 0-4.

Efter detta målet så tappar TTU lite av sitt spel vilket gör att Gislaved kommer allt mer över på vår planhalva och i den 69 minuten så döms det straff till Gislaved, Jullan har länge drömt om att ta en straff i en match och nu får hon chansen, som målvakt har man ju allt att vinna när det blir straff då ingen egentligen förväntar sig att målvakten skall ta den vilket gör att tar man en straff så är det något man kommer att komma ihåg. Gislaveds spelare kliver fram till straffpunkten tar sin ansats och Jullan har full fokus och går åt rätt håll och nyper den. Grymt Jullan!!

Efter det så lyfter vi vårat spel igen och i den 77:e minuten så är det riktigt fint spel genom Gislaveds försvar och väggspel från Amina till Ina som sätter 0-5 vilket också blir slutresultatet även om vi hade ytterligare en chans då Siri går förbi på kanten och skjuter ett fint skott som målvakten räddar till hörna med fingerspetsarna. 

0-5 med mersmak och nästan totalt spelövertag och vi kan titta varandra i ögonen och känna att vi gjorde vad vi kunde och det räckte bra.

//Ledarna

<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Start 11:an
Samarbetspartner